istnieja wskazniki ktore nie repaintuja?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

To jeszcze żeby się upewnić, żeby później nie było ;) Załóżmy, że mamy szereg cen, dla uproszczenia liczby całkowite od 0 do 9. Wskaźnik liczy wartość dla ostatnich 10 close (window=10). Pionowe kreski pokazują zakres window, w każdej linii dochodzi nowy close.

Kod: Zaznacz cały

325163784672|1456781356|
3251637846721|4567813567|
32516378467214|5678135678|
Czy w takim wypadku przy każdej nowej close i przesunięciu window wskaźnik będzie pokazywał inne rzeczy w historii?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 22:26 przez matka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

matka
To nie jest repaint
jak patrzysz na wskaźnik - ten sam czas wstecz i wartość jest ta sam to nie ma repaint'a
jeśli wskaźnik dostosowuje się od historii - zmienia się dalej jak na obecnej świecy to jest repaint

aby nie było repaint'a to historia [wskaźnika] musi pozostać niezmieniona
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Jak przyłożycie kanał regresji do przedostatniej świecy to nie będzie "repaintował".

Jeśli będzie się kończył na aktualnie formującej się świecy to przy dużym ruchu zmieniać się będzie cały kanał ponieważ w liczeniu w tym przypadku biorą udział wszystkie wartości.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Esco pisze:Jak przyłożycie kanał regresji do przedostatniej świecy to nie będzie "repaintował".

Jeśli będzie się kończył na aktualnie formującej się świecy to przy dużym ruchu zmieniać się będzie cały kanał ponieważ w liczeniu w tym przypadku biorą udział wszystkie wartości.
jak dasz regresje liczoną po 1 wartości to nie :P no i to jest wg mnie kwintesencja repainta - aktualna świeca do jej zakończenia może się zmieniać ale jak już zostanie sformułowana to ma być nie do ruszenia (niezmienna) i to wg mnie jest dopiero użytecznie (nie ma repainta)

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Tig3r pisze:aby nie było repaint'a to historia [wskaźnika] musi pozostać niezmieniona
Chyba rozumiem. Żeby nie było repainta, wskaźnik musi zapisywać wartość dla każdego "t" i nie przeliczać. Ja sądziłem że przy przesunięciu okna liczymy wartości dla każdego elementu od nowa. To chyba jednak bardziej skomplikowany temat niż sądziłem, możemy w różny sposób określać okno, są różne wskaźniki i różnie liczą itp. itd. Zwracam honor, tak jak pisze Tig3r historia się nie zmienia.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Przedstawiam przykład repaintowania wskaźnika . Jest to TMA rysujący kanał. Nestety kanał sam układa się do ceny "po czasie".
To jest repaint. Zmienia się cały poprzedni kształt. Dwa jpg. Pierwszy drugi w odstępie ok. 10 minut. Zwróćcie uwagę na zaznaczone punkty.

PS. Zmiana wartości wskaźnika na aktualnie tworzącej się świecy to nie jest repaint. To jest po prostu logika - świeca zmienia wartość Close , więc wskaźnik również się zmienia. Ale to nie jest repaint.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, 22:53 przez personov, łącznie zmieniany 1 raz.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

matka
okno tu nie ma nic do rzeczy
wskaźnik się liczy i teraz pytanie czy liczy się tylko do aktualnej świecy (na podstawie już ustalonej historii) czy liczy się np dla ostatnich X świec gdzie X>0 (czyli przelicza świece poza bieżącą) i to jest reprint - na historii wygląda fajnie bo zmienia się (dostosowuje) na tej że historii - i jest bezużyteczny (wg mnie)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Obrazek

Tylko czy pewne wskaźniki nie maja na calu właśnie dokładne dopasowanie się do historii i jakby rzutowanie tego dopasowania na najbliższa
przyszłość? Wtedy taki "repaint" jest czymś pożądanym.

Poniższy kanał w tej chwili wskazuja na pewne możliwości w przyszłości ale Jeśli nastąpią znaczne zmiany ceny będę rysował nowy.

Obrazek

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Tylko co z tego, że wskaźnik da nam sygnał, my otworzymy pozycję, a potem okaże się, że sygnał był błędny, a wskaźnik "się wypnie na nas" i "umyje ręce" - ja coś wskazywałem ? No co Wy ? :)
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Przykład MFI który nie zmienia się

ODPOWIEDZ