istnieja wskazniki ktore nie repaintuja?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ksiadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ksiadz »

brother pisze:Zabijasz swoim poziomem wiedzy ksiądz, nie wskaźnik zarabia tylko wiedza o tym jak go użyć pamiętaj o tym :wink:
To Ty zarabiaj wiedza a Ja bede zarabiał wskażnikiem......jeżeli to Cie usatysfakcjonuje to moge i być dla Ciebie nawet zerem

Mam gdzieś Wasze stop losy, zabezpieczenia kapitału........grajcie na swoje poziomy, krechy, wzniesienia, opory i inne techniczne bezsensowne pierdoły

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Owszem najlepszym wskaźnikiem jest wiedza jednak nie o tym jak analizować wykres.

djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

widze ze sa jednak osoby na forum ktore chca pomoc i co najwazniejsze praktycznie:) dzieki ksiadz pozdr

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

djdampca pisze:widze ze sa jednak osoby na forum ktore chca pomoc i co najwazniejsze praktycznie
To i ja pomogę ;) Może uda się zaoszczędzić Ci rozczarowań i strat. Jeśli dobrze myślę co ogół rozumie przez wskaźnik, to wszystkie repaintują. Jeśli ustawi się tak jak radzi Esco, to nie będą repaintować przez okres formowania się nowej świecy a potem gdy przesunie się okno czasowe rysunki będą wyglądać inaczej. Można przyjąć, że nie przesuwamy okna ale to chyba bez sensu?
Najważniejsza sprawa to mieć świadomość, że wskaźnik to tylko przekształcenie danych wejściowych, prognozowanie to osobna sprawa. Jeśli ktoś mówi, że zarabia wskaźnikiem lub wskaźnikiem i wiedzą, zwyczajnie nie rozumie co robi.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

matka pisze:Jeśli ktoś mówi, że zarabia wskaźnikiem lub wskaźnikiem i wiedzą, zwyczajnie nie rozumie co robi.

Matka
a jak ktoś używa go gry dywergencji to czym zarabia? moim zdaniem wiedzą na temat danego wskaźnika i jego działania. Jeżeli wiesz jak zobaczyć dywergencję bez wskaźnika to napisz.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

brother pisze:Matka a jak ktoś używa go gry dywergencji to czym zarabia? moim zdaniem wiedzą na temat danego wskaźnika i jego działania. Jeżeli wiesz jak zobaczyć dywergencję bez wskaźnika to napisz
Nie pisze o tym żeby zobaczyć coś bez wskaźnika, tylko że to coś jest tylko wizualizacją wartości ceny próbkowaną co jakiś czas. Wskaźnik bierze cenę z X ostatnich wskazań, przelicza zgodnie ze wzorem i podaje jakieś tam średnie wartości ceny. To jest dalej ta sama historyczna cena, tylko przetworzona. To taka forma spojrzenia na historie żeby inaczej wyglądała niż świeczki. Gdzie tu jest prognozowanie?
brother pisze: jak ktoś używa go gry dywergencji to czym zarabia?
Przypuszczam, że chodzi o strategię której elementem jest ta dywergencja. Moim zdaniem mało znaczącym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

wszystkie wskaźniki które nie zmieniają swojego poprzedniego stanu (świeca poprzednia i dalej) to nie repatriują (czasami są wskaźniki które repatriują na obecnej świecy - tj dają sygnał od razu aby po zakończeniu świecy już go nie prezentować)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Najważniejsze jest zrozumienie definicji repaintowania wskaźnika. Bez tego dalsza dyskusja jest bez sensu. Tig3r napisał dokładnie to samo co napisałem na pierwszej stronie tematu. Pytanie brzmiało : "czy istnieją wskaźniki, które nie repaintują ?"
Tak. Nawet twierdzę, że wiekszość nie repaintuje.
Tyle w temacie.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Tig3r pisze:wszystkie wskaźniki które nie zmieniają swojego poprzedniego stanu (świeca poprzednia i dalej) to nie repatriują (czasami są wskaźniki które repatriują na obecnej świecy - tj dają sygnał od razu aby po zakończeniu świecy już go nie prezentować)
Może faktycznie źle rozumiem definicje. Mi się wydaje, że to napisałeś dotyczy tylko sytuacji, w której wskaźnik bierze pod uwagę wyłącznie wskazania poprzedniej świecy, czyli ma okno=1. Jeśli okno>1 to przy każdej nowej świeczce zmieniają się wskazania. Dobrze myślę?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

matka
Dokładnie.
Repaint to zmiana wskazań historycznych wskaźnika.
Dla mnie to jest ogólnie zmiana stanu >=1 wstecz
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

ODPOWIEDZ