"teoria spiskowa"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

lukpiasek pisze:potraktuj to jako dobrą rade za free
gdzie ta rada? oprocz atakow na moja osobe ze ze mna cos nie tak to nic madrego nie napisales

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

Esco pisze: Jakie praktyczne znaczenie w życiu ma wiedza o takich teoriach?
Można na tym zrobić kasę na FX?
Szpanować wiedzą w rozmowie?
Zyskać spokój ducha?
Czy może po prostu czujecie się wyjątkowi posiadając wiedzę niedostępna większości ludzi?
masz racje moze sie nie przydac, ale to nie znaczy ze musisz zamykac oczy jezeli cos zlego sie kolo ciebie dzieje,np.
bjia jakiegos czlowieka na ulicy na twoiej ulicy co przejdziesz kolo tego obojetnie, pamietaj jutro bedziesz ty :wink:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Esco napisał:
Można na tym zrobić kasę na FX?

nie
zalezy gdzie jestes w lancuchu ewentualnego spisku.

z drugiej strony majac zerowa wiedze na temat ewentualnego spisku zawsze mozna probowac domyslic sie ze cos niedobrego powinno sie wydarzyc w niedalekiej przyszlosci, poniewaz cena pewnego aktywa jest bardzo duza i nawet drobnica pakuje sie juz w to aktywo.
zeby wydymac drobnice trzeba zrobic cos zeby cena aktywa spadla i zeby drobnica stracila swoja kase.
moze to byc spisek miedzynarodowy,
moze to byc wprowadzenie jakiegos podatku, zmniejszajac tym samym oplacalnosc przedsiebiorstwa.

ponoc najlatwiej dyma sie tych ktorzy mysla ze sami dymaja.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

xpep pisze:
lukpiasek pisze:potraktuj to jako dobrą rade za free
gdzie ta rada? oprocz atakow na moja osobe ze ze mna cos nie tak to nic madrego nie napisales
a zastanowiłes sie przez chwile że to może ty niczego nie zrozumiałes ? w koncu lubisz podobno łamiglowki intelektualne wiec skoro nie widzisz mojej rady to jak chcesz zobaczyc ,odkryć prawde o ktorej pisałes :shock:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

mah1y pisze:moze to byc spisek miedzynarodowy,
moze to byc wprowadzenie jakiegos podatku, zmniejszajac tym samym oplacalnosc przedsiebiorstwa.
JA osobiście nie lubię słów spisek.
Jak byście byli obrzydliwie bogaci to następnym kokiem jest chęć zgromadzenia władzy niezależnie od celu czy to stricte polityczne czy gospodarcze cele chodzi. Samemu trochę ciężko. Moim zdaniem trzeba:
zgromadzić podobnie myślących ludzi
Zorganizować ich
Ustanowić hierarchię
Opanować wszelkie możliwe szczeble władzy od polityki poprzez wojsko itp.
Działać z dala od mediów (Co jest możliwe bo kilku z nas ma 95% "wolnej prasy").
I jesteśmy gotowi
Jeżeli naszym celem jest przejecie złóż ropy w jakimś zadupiu trzeba działać po cichu najpierw wyślemy - wywiad, zrobimy czarny PR. A resztę nakręca media. Niech wygląda na rewoltę. Ustanowimy marionetkowy rząd
Wiadomo później trzeba będzie się podzielić z tymi czy innymi ale co ta warto. Bo i tak rozparcelujemy ich majątek narodowy - po raz kolejny prywatyzacja ! To dobry numer zasadniczo powinniśmy to opatentować.
Ostatnio robią nam koło pióra wiec robimy wszystko aby moc kontrolować media - ostatnio poprzez ochronę praw autorskich... dobre co trochę nie wyszło ale znów spróbujemy za jakieś czas wszyscy jak psy będą chodzić na sznurku.
Najbardziej nas irytuje jak nasze działania nazywają teoriami spiskowymi... My tu Historie tworzymy !
"If music is dying musicians are killing it" - MP

sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

Cześć inwestorzy! :mrgreen:

Czytał ktoś z was tę książkę? Ja się za nią zabirę. Już Bardzo dawno nic z powieści nie czytałelem, oj dawno.

Fragment rekomendacji:
W każdym zaś razie dostrzec warto już w tej części powieści uniwersalny model nie tyle „spiskowej teorii dziejów”, ile niebłahej roli, jaką w nich odgrywają prowokacje, „fałszywki” policyjne i propagandowe, insynuacje i kampanie nienawiści. Arcywnikliwie analizuje autor techniki posługiwania się pomówieniami i fałszywymi oskarżeniami wykorzystywanymi w całkowitej świadomości, iż są bezpodstawne, a mówiąc ściślej – jedyną ich podstawą jest nadzieja, iż – jak się wyraził pewien mistrz w tej osobliwej sztuce – „ciemny lud to kupi”. W tym omamianiu ludzi na ogół nie wystarcza pomysłowość indywidualna – rzecz wymaga działań zespołowych i odpowiedniej aparatury rozpowszechniającej rewelacje („newsy”). Narrator powieści rozpoczynał karierę jako fałszerz dokumentów hipotecznych zatrudniony w podrzędnej kancelarii prawniczej, kończył zaś jako współtwórca najpowszechniej po całym kontynencie krążących „fałszywek” (z osławionymi „protokołami mędrców Syjonu” włącznie). reszta: http://www.kulturaswiecka.pl/node/556
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

berta1984 pisze: kolejny nonsens ze strony moda, nie wiem kto was zrobil modami, ale tak zazwyczaj jest stanowiska sa z gory ustalone, tak samo jest w policji, wojsku i na tym forum bierze sie takich ludzi ktorzy nie beda sie klocili zadawali pytan itd. po prostu jak marionetki Very Happy

Nie mam tu na mysli wszystkich moderatorow, teraz juz wiem o co chodzilo kiedys kerimbowi z jednym z postow hehe Very Happy

Jak taki madry jestes to znajdz dowody zaprzeczajace tym faktom, czy juz masz z gory ustalona historyjke Very Happy
Masz jakieś dowody popierające Twoją historyjkę?
Z góry ustalone? Zostałem modem z wyboru grona moderatorów i admina. Nie prosiłem się o to, bo to duża odpowiedzialność. Rozumiem że zanim pojawiłem się na forum to już z góry było ustalone że będę modem?
"Pelikany" zawsze szukają dowodów które mówią aby znaleźć coś przeciw, a to przecież trzeba udowodnić że coś istnieje a nie że czegoś nie ma..
Rozumiem w trolle też wierzysz bo przecież nie udowodniono że nie istnieją.. To samo jednorożce, latający potwór spaghetti itd..
Dodam że nigdy nie twierdziłem że jestem nieomylny, jestem człowiekiem jak każdy więc nawet jeśli jestem w błędzie nie ma nic do tego czy jetem modem czy nie jestem.
Esco pisze:Można na tym zrobić kasę na FX?
Szpanować wiedzą w rozmowie?
Zyskać spokój ducha?
Czy może po prostu czujecie się wyjątkowi posiadając wiedzę niedostępna większości ludzi?
Można wytłumaczyć łatwo niedolę tego świata swojego losu i swego braku działania..

Słyszałem o takiej opcji że obecnie nie trzeba prowadzić wojen, wystarczy odpowiednio zasiać ziarno i czekać na kapitulację.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

lukpiasek pisze:a zastanowiłes sie przez chwile że to może ty niczego nie zrozumiałes ? w koncu lubisz podobno łamiglowki intelektualne wiec skoro nie widzisz mojej rady to jak chcesz zobaczyc ,odkryć prawde o ktorej pisałes
tak wniskujesz ze mam problem i spiskami sobie tlumacze ze cos mi nie wychodzi tymczasem jestem bardzo szczesliwym czlowiekiem i wiode bardzo udane zycie, wiec albo pisz konkrety albo zamilcz

dziwne ze wszyscy modzi neguja spiski :wink: rozumiem nie chcece tutaj takich tematow

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

xpep pisze: dziwne ze wszyscy modzi neguja spiski Wink rozumiem nie chcece tutaj takich tematow
Wiesz żaden ptak do swojego gniazda nie sra :lol:

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

xpep pisze: dziwne ze wszyscy modzi neguja spiski :wink: rozumiem nie chcece tutaj takich tematow
Dziwne, że tak to odbierasz ;)
Spiski zawsze istniały i będą istnieć tego nikt nie neguję (nie czytałem zbyt dokładnie wątku, ale tak do odebrałęm), ale raczej filmików na YT o nich nie ma ;).
Jednak jestem zdania, że większość "dokumentacji" odnośnie spisków jest po prostu dobrym biznesem. W 99% jest to ekstremalnie naciągane i wszysktie mają podobny schemat.

ODPOWIEDZ