Moglbys pokazac moment wejscia? mam na mysli na podstawie jakiego interwalu i sygnalu wszedles. Na fotce ladnie widac FBO, ale to H4,radoslav47 pisze:radoslav47
ZERO LINE Journal
Na poczatku chcialbym sie przywitac. Sledze ten temat bo mnie ta strategia bardzo interesuje, ale mam jeszcze spore problemy z rozpoznaniem dobrego wejscia i wywala mnie na sl.
-
- Gaduła
witaj exodus24
wchodziłem na podstawie h1, zastanawiałem się nad wejściem jedną świece wcześniej ale wydawało mi się, że przed spadkiem będą jeszcze czyścić stopy, poczekałem i jak widać opłaciło się
wchodziłem na podstawie h1, zastanawiałem się nad wejściem jedną świece wcześniej ale wydawało mi się, że przed spadkiem będą jeszcze czyścić stopy, poczekałem i jak widać opłaciło się
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
-
- Gaduła
kolejne wejście na kanadyjskim dolarze-połowa pozycji już zamknięta z drugą czekam co się stanie, wejście spóźnione ale założyłem sobie, że wchodzę zawsze na zamknięciu h1, jak nabiorę ogrania zamierzam schodzić na niższe interwaly po lepszą cenę
-
- Gaduła
czerwinek - tak, zrezygnowałem, dużo tam było ciekawych sytuacji ale siedzenie nonstop przed wykresem to jednak nie dla mnie
własnie testuję takie coś - na każdą parę walutową ustawiłem po trzy szablony, pierwszy zwykły na każdy tf, na 2 mam tylko custom candle 120, 3 cc 180 - ciekawe rzeczy można dostrzec patrząc na niestandardowe tf
próbowałem kilka razy grać na odbicie od zl ale to nie dla mnie - szukam tylko FBO
własnie testuję takie coś - na każdą parę walutową ustawiłem po trzy szablony, pierwszy zwykły na każdy tf, na 2 mam tylko custom candle 120, 3 cc 180 - ciekawe rzeczy można dostrzec patrząc na niestandardowe tf
próbowałem kilka razy grać na odbicie od zl ale to nie dla mnie - szukam tylko FBO
-
- Gaduła
exodus24 gdy wchodziłem cena zrobiła już 22 pipsowy ruch w dól, i takiego też stoplossa musiałem ustawić, po zrobieniu tego górnego cienia na czarnej świecy (wycince sl) można było już wchodzić na mniejszym interwale co znacząco podniosłoby RR
np na tym pinbarze na m30 zaznaczonym strzałką
np na tym pinbarze na m30 zaznaczonym strzałką
Tak sobie analizuję wykresy i zauważyłem, że FBO często tworzy PB (na różnych interwałach).
kiedyś grałem PA na D1 i tylko wchodziłem jak na ważnym poziomie był Pb lub engolf plus kilka innych czynników ale teraz tak wywnioskowałem, że te PB lub engolfy to nic innego jak FBO tylko na wyższych interwałach i najlepiej było jak świca przebiła ten wazny poziom i zawróciła i wtedy mielismy FBO.
Ot takie moje wtrącenie.
Ostatnio mam bardzo mało czasu na grę ale rynek nie ucieknie
kiedyś grałem PA na D1 i tylko wchodziłem jak na ważnym poziomie był Pb lub engolf plus kilka innych czynników ale teraz tak wywnioskowałem, że te PB lub engolfy to nic innego jak FBO tylko na wyższych interwałach i najlepiej było jak świca przebiła ten wazny poziom i zawróciła i wtedy mielismy FBO.
Ot takie moje wtrącenie.
Ostatnio mam bardzo mało czasu na grę ale rynek nie ucieknie

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Tutaj przedstawiam moje pechowe wczorajsze wejście.
Żałowałem kilku pipsów SL wyżej. Pewnie bym ponowił wejście ale nie byłem przy kompie i to mnie wkurza trochę podczas gry.
Wycieli o mniej niż 1 pipsa i ruszyli beze mnie, często tak robią ale ja się jeszcze nie nauczyłem.
Żałowałem kilku pipsów SL wyżej. Pewnie bym ponowił wejście ale nie byłem przy kompie i to mnie wkurza trochę podczas gry.
Wycieli o mniej niż 1 pipsa i ruszyli beze mnie, często tak robią ale ja się jeszcze nie nauczyłem.