Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

kocurnikov pisze:Niestety przy rozpakowywaniu pliku 3.8.new wyskakuje info że plik jest uszkodzony. Ma ktoś działający plik?
Przed chwilą ściągnąłem ten film (5 części rar) i pomyślnie rozpakowałem. Żaden błąd nie wystąpił podczas rozpakowywania. Film odtwarza się poprawnie.
Jeśli u Ciebie wystąpił błąd w którymś pliku, to prawdopodobnie ściągnął się z błędem, albo nie do końca.
Jeśli ktoś zauważy jeszcze jakieś problemy, to proszę pisać. W razie wykrycia uszkodzonych plików na serwerze załaduję je ponownie.

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

wierek pisze:
pawlilimicimited pisze:Ale dziękuję za sugestię.
Sugestia sugestią... ale ja sam się nad tym zastanawiam, ichimoku interesuje sie od kilku miesięcy i porównuje różne warianty, przy takim SL wielkości 120 pipsów przy ryzyku ok 1% trzeba mieć spory depozyt, żeby móc zagrać większą pozycją. Przy okazji o 14.30 były dane w USA i zobacz co się stało z GBP/JPN, duże bujnięcie w doł.
Te inne sygnały dot. SL o których mowisz to np jakie? Może inaczej gdzie bys postawił stopa przy tym konkretnym trejdzie gdy cena wyszłą dołem z chmury, oczywiscie nie wiedząc jeszcze o danych :)
Widziałem u jednego tradera, że pipsy stawiał nie tyle co w okolicach Tenkan Sen lub Kijun Sen ale porafił obliczyć maksymalny zasięg następnej świecy. I zanim zamknął zlecenie to np. wziął na H4 około 100 do 170 pipsów. A najmniejsza odległość S/L to około 10 do 20 pipsów jeśli dobrze pamiętam.

pawlilimicimited

Dzisiaj zakończona transakcja z uwagi na dziwne zachowanie platformy go4x. Nie mogłem nic praktycznie zrobić. I aby uszanować depo a wyciągnąć z obecnych zysk, byłem zmuszony zamknąć zlecenia.
Planowałem na każdym odbiciu w miarę posuwającego się Shorta wchodzić na odbiciach od TS lub KS.
Do tej pary walutowej będę jeszcze wracać bo ruch jak widać spadkowy jest i czekam na odbicie rynku do średnich ale w tej sytuacji nie czułem się komfortowo i wyszedłem z pozycji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Długo już nic nie wrzucałem na forum - transakcja na edku, która być może zostanie ponowiona w jakimś ciekawym miejscu :)

Co do Ichimoku to kiedyś stosowałem ale porzuciłem ze względu na brak wyników - stosowałem wtedy wybicia ceny z chmury lub odbicia od Senkou Span B.
Teraz jest to bardziej klasyczne podejście ;)

Oczywiście oglądam rosyjską wersję zamieszczoną jakiś czas temu ale z racji nieużywania tego języka od kilku lat idzie to wolniej niż myślałem ;)
Just do it !

pawlilimicimited

Piękny trejd!!!!

W ichimoku jestem pierwszakiem ale widząc temat i czytając tutaj na forum w porównaniu z polską edycją wydawniczą np. przez Pana Oziemczuka to powiedzmy szkoła rosyjska, nazywam to starą bardzo dobrą szkołą od tej którą potocznie się gra a o której w zasadzie nic więcej się nie dowiedziałem, jest ogromna przepaść.
Oczywiście nie mam na myśli tych obecny ebooków bo takiego ebooka można sobie napisać. Chodzi o świadomość wszech dostępną i autorów.
Niestety jednak inne nacje więcej są w stanie odkryć a najlepsze w tym wszystkim jest to, że inni już w Polsce mają ogromną wiedzę i właśnie z tej starej rosyjskiej dobrej szkoły.
Moja edukacja po 2 tygodniach czytania książki w polskim wydaniu się zakończyła więc zacząłem grzebać w innych językach wydawniczych i ludzi którzy potrafią przekazać taką wiedzę.
Skuteczność tak jak wspomniałeś w tamtym czasie - mogła być w opłakanym stanie. Teraz są radykalne zmiany a skuteczność wzrostowa.
Popełniam błędy z uwagi na praktyczne podejście. Z tym że, polska szkoła pokazała mi strach przed wejściem i niewiedzę a teraz pomimo małych błędów (może częstych) jestem w stanie określi pewne zachowania i bardziej odważny na podjęcie się działań - to tak na marginesie.

Tak więc - czekamy na twoje screeny Trader.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nie był najgorszy ale normalnie bym go trzymał jeszcze dłużej. Zamknąłem bo chciałem odrobić wczorajszą przypadkową stratę. Pozwoliło mi to wyjść na zero i zacząć miesiąc 'od początku' (długi weekend okazał się bardzo dłuuuugi ;) ).

Co do 'polskiej szkoły'. Nie jesteśmy skorzy do dzielenia się swoją wiedzą i tyle. To co krąży po sieci jest głównie powieleniem podstaw. Mało jest ludzi chcących podzielić się za darmo wartościową wiedzą/innym spojrzeniem na temat.
Są oczywiście wyjątki lecz trzeba trochę poszukać ;)

Co do transakcji to będę wrzucał :)

PS uciekła mi fajna eSka na GBPUSD :/

Dodano po 49 minutach:

Ponowienie L na edku. Zamknięte z małym zyskiem bo muszę odejść do platformy.

Całkiem możliwe, że będę grał dziś jeszcze S ale trzeba chwilę poczekać na okazję.

Dodano po 1 godzinach:

Zapowiadane S pojawiło się dość szybko. Transakcja zamknięta na 'zero' - zbyt ostrożnie podszedłem do tej transakcji :/
Jak widać znowu był potencjał :)

Dodano po 1 godzinach 14 minutach:

Kolejna S zamknięta na BE. Tym razem zasugerowałem się danymi z GB i reakcją GBPUSD - kurs poszedł gwałtownie do góry.
Może jeszcze coś uda się upolować dziś ;)
Just do it !

pawlilimicimited

Wczoraj przecież miałem ciekawy trejd i już zamieszczam.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Czy to był BUY? Bo widzę niebieską strzałkę przy wejściu w pozycję :?
Just do it !

pawlilimicimited

Trejd zgodny, spokojnie spokojnie.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

To dobrze ;)

Zastanawiam się nad dobieraniem pozycji przy cofnięciach do Kijun - oczywiście jak pierwsza pozycja dała już zarobić :)
Przetestuję sobie to rozwiązanie i sprawdzę czy się opłaca. Przy rozpatrywaniu wszystkich wejść na odbicie wiadomo, że ostatnie będzie zanegowane. Inna opcją jest dobieranie tylko na pierwszym odbiciu :)
Just do it !

ODPOWIEDZ