Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

adapi pisze:Strona na darmowym serwerze z ograniczeniami transferu.
adapi jeśli mają być problemy z transferem to może byethost.com, też darmowy, miesięczny transfer 200GB pojemność 5500MB

Pozdrawiam

PS myślę że za taką pracę pochwała się należy ;)

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Screen wart 1000 słów. Tam jest 195 pipsów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kocurnikov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kocurnikov »

Niestety przy rozpakowywaniu pliku 3.8.new wyskakuje info że plik jest uszkodzony. Ma ktoś działający plik?

pawlilimicimited

Jeśli ściągasz Kocurnik kurs, to mogę podać je już w jednym filmie połączone. Niecałe 8h trwa cały film. Więc jest deal do zrobienia.

kocurnikov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kocurnikov »

Byłbym bardzo wdzięczny :)

pawlilimicimited

A teraz taka fotka.

wierek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wierek »

pawlilimicimited pisze:Screen wart 1000 słów. Tam jest 195 pipsów.

Podobna sytuacja jest teraz na parze GBP/JPY, gdyby teraz wchodzić to S/L powinien byc powyzej chmury czyli gdzieś 120 pipsów up. Czy stosujesz te zasade?

pawlilimicimited

Odnośnie opisu... dałem taki opis bo można byłoby pisać, stwierdzić czy słusznie czy też nie - wchodząc w pozycje kiedy chikou span był w chmurze itd.
Niemniej jednak widać że potwierdzenie było wcześniej zanim wyszła linia chikou span z chmury. Toteż komentarz zostawiłem niedopisany.

S/L można stosować mniejsze wg tzw. starej sowieckiej szkoły (tak to sobie tłumaczę) bo "polska szkoła" owszem daje i czasami na niektórych zleceniach przed obawą utraty daję s/l tak jak proponujesz - nad chmurą w sytuacji kiedy jesteśmy pod chmurą. Ale warto znać wartość linii TS i KS. Chyba że linia Senkou Span tworzy mocny i psychologiczny poziom który w dużym prawdopodobnieństwie może przyciągnąć cena do takiego poziomu. Z reguły w sytuacjach o ważnym ale mniej znaczącym poziomie s/l jest nieco niższy.
Rozumiem że Oziemczuk Kamil tak robi i słusznie ale wiele materiałów z poza granic Polski pokazuje inne reguły s/l i nie zawsze są to każdorazowo.
Poza tym ja się uczę bo tą strategią działam dopiero od przeszło miesiąca i chcę sprawdzić "obie szkoły". To niesamowite. Ale dziękuję za sugestię.

wierek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wierek »

pawlilimicimited pisze:Ale dziękuję za sugestię.
Sugestia sugestią... ale ja sam się nad tym zastanawiam, ichimoku interesuje sie od kilku miesięcy i porównuje różne warianty, przy takim SL wielkości 120 pipsów przy ryzyku ok 1% trzeba mieć spory depozyt, żeby móc zagrać większą pozycją. Przy okazji o 14.30 były dane w USA i zobacz co się stało z GBP/JPN, duże bujnięcie w doł.
Te inne sygnały dot. SL o których mowisz to np jakie? Może inaczej gdzie bys postawił stopa przy tym konkretnym trejdzie gdy cena wyszłą dołem z chmury, oczywiscie nie wiedząc jeszcze o danych :)

pawlilimicimited

Toteż na funcie zamknąłem o wiele wcześniej pozycje na małych plusikach. No tak, tutaj bujnęło jak widać. Wyznaję też taki pogląd aby przed danymi zwłaszcza ważnymi nie wchodzić w pozycje. Więc rękę trzymałem na pulsie.

ODPOWIEDZ