Scalping w innym wydaniu...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

mah1y pisze:musze przyznac ze solidna analiza i bardzo cierpliwe wejscie, ja myslalem ze poleca prosto od SRu 1.6191 (brak cierpliwosci, mozliwosc straconej szansy na zarobek, mnie wykosili na BE i nie zarobilem, ty byles cierpliwy i zarobiles.)
pzdr
Dzięki mah1y

Raczej solidna analiza, z tą cierpliwością to jest tak,że nie chce mi się (a ostatnio nie mam czasu) siedzieć przed monitorem i wpatrywać się jak sroka w kość :)
Lepiej poświęcić kilkanaście lub dziesiąt minut i koniec niż siedzieć bez czynnie cały dzień. Za zwyczaj popełniałem więcej błędów i grałem na pałę siedząć kilka godzin przed ekranem , zresztą już o tym pisałem wcześniej.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

uuuups ,nocna wtopa -12p :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

mandrejk
Nie masz stałych godzin handlu ? :wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo pisze:mandrejk
Nie masz stałych godzin handlu ? :wink:
Pozdrawiam
Narazie nie, bo nie mam czasu grać z palucha, jak będę grał z ręki w następnym
tygodniu to wrócę do zasad.
Zresztą mały eksperyment nie zaszkodzi :wink:

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

kolejna wtopa na ejku, -12p , koniec na dziś

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ostatnie SL załapałeś ponieważ grałeś pod prund, takie przynajmniej moje zdanie, nawet LT masz narysowana a grałeś buy, im dłużej na to wszystko patrze tym bardziej przekonuje sie że każdy by chciał łapać szczyty/dołki najlepiej z 5 czy 10 pip SL, oczywiście szansa od odbicia przy takich lowach jest tam jakaś ale w trendzie spadkowym cena wybija nowe low ( przebija poprzednie nawet o parę pipek ) i dopiero robi high więc wyłapanie SL jest zdecydowanie większe

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Ostatnie SL załapałeś ponieważ grałeś pod prund, takie przynajmniej moje zdanie, nawet LT masz narysowana a grałeś buy, im dłużej na to wszystko patrze tym bardziej przekonuje sie że każdy by chciał łapać szczyty/dołki najlepiej z 5 czy 10 pip SL, oczywiście szansa od odbicia przy takich lowach jest tam jakaś ale w trendzie spadkowym cena wybija nowe low ( przebija poprzednie nawet o parę pipek ) i dopiero robi high więc wyłapanie SL jest zdecydowanie większe
Oczywiście Masz rację ale :) mogłem zamknąć na +15p jak bym był przy kompie , ewentualnie przestawić na BE ale mnie nie było,
Co do tej LT to właśnie myślałem ,że tam dociągną i wtedy polecą dużą S ale jednak było inaczej.

p.s jednak nie darowałem i skubnąłem troszeczkę ,tak na otarcie łez edka +17p
:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

mandrejk pisze: koniec na dziś
mandrejk pisze:jednak nie darowałem
Ty łobuzie :D

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Dziś nie miałem czasu na grę ,dlatego rano coś (17p) skubnąłem i wieczorem 19p :) . W tym tygodniu będę miał mało czasu ale postaram się coś zagrać i wrzucić.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping w innym wydaniu...

Witam,
postanowiłem wrócić do pisania dziennika, zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Mój styl gry się nie zmienił czyli nadal skalp opierający się na SR i LT.
Zrezygnowałem z oczekujących, nie dzielę pozycji,gram to co widzę.
SL zmniejszyłem do 5p ale i tak rzadko czekam na SL, jeśli cena nie idzie tak jak bym tego
chciał po prostu zamykam pozycję.
TP 20-30p max
Dzisiejsze wejścia:
edek pełen poziom 1.29, zamknięte z ręki +11,5p
ejek odbicie od lokalnego SR, zamknięte z ręki, szło nie po mojemu :)

ODPOWIEDZ