High Probabilty Trading
Long setup na GBP/USD
Cena zatrzymała się na zniesieniu 38,2% fali 3 co jest typowe dla fali korekcyjnej 4.
Prawdopodobnie więc wczoraj było jej minimum a teraz jesteśmy w trakcie fali 5, która powinna dotrzeć co najmniej w okolice 1,63000
Na wykresie H1 momentum DT jest coraz bliżej pokazania sygnału na buy.
Cena zatrzymała się na zniesieniu 38,2% fali 3 co jest typowe dla fali korekcyjnej 4.
Prawdopodobnie więc wczoraj było jej minimum a teraz jesteśmy w trakcie fali 5, która powinna dotrzeć co najmniej w okolice 1,63000
Na wykresie H1 momentum DT jest coraz bliżej pokazania sygnału na buy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Buy stop na GBP/USD
Cena doszła do typowego celu dla fali 4 - 50% zniesienia fali 3.
Teraz powinna przebić max fali 3 co jest celem pozycji długoterminowej.
Minimalny cel dla pozycji krótkoterminowej to 50% zniesienia fali 4.
Cena doszła do typowego celu dla fali 4 - 50% zniesienia fali 3.
Teraz powinna przebić max fali 3 co jest celem pozycji długoterminowej.
Minimalny cel dla pozycji krótkoterminowej to 50% zniesienia fali 4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
GBP/USD positions closed on SL (about -4pips after SL was moved)
On GBP market really looks like it should go up soon.
GBP/USD is in up trend on H4 - move since 04.30 looks like corrections - thats no doubts about it. Only question for me now is - when it will move up. Seems that not today - im looking for another move down or at least 4H DT go to oversold zone again than I will look for longs again.
SL na GBP/USD (około -4pips)
Na Funcie na prawdę rynek wydaje się aż krzyczeć o wzrosty.
Mamy trend wzrostowy na H4 - ruch w dół od 30.04 wygląda zdecydowanie na korektę (ciągłe zachodzenie na siebie ruchów - korekta przebija minimum impulsu co świadczy o ruchu korekcyjnym - bo zasada fal impulsu to nie zachodzenie na siebie)
Jedno pytanie jest kiedy ruszy. Wydaje się, że nie dzisiaj - ja osobiście czekam na schłodzenie oscylatora DT do okolic wyprzedania i dopiero będę szukał wejścia z H1.
Jednak z układu fal cały czas wychodzi, że GBP/USD czeka przebicie ostatniego maxa z 30.04.
On GBP market really looks like it should go up soon.
GBP/USD is in up trend on H4 - move since 04.30 looks like corrections - thats no doubts about it. Only question for me now is - when it will move up. Seems that not today - im looking for another move down or at least 4H DT go to oversold zone again than I will look for longs again.
SL na GBP/USD (około -4pips)
Na Funcie na prawdę rynek wydaje się aż krzyczeć o wzrosty.
Mamy trend wzrostowy na H4 - ruch w dół od 30.04 wygląda zdecydowanie na korektę (ciągłe zachodzenie na siebie ruchów - korekta przebija minimum impulsu co świadczy o ruchu korekcyjnym - bo zasada fal impulsu to nie zachodzenie na siebie)
Jedno pytanie jest kiedy ruszy. Wydaje się, że nie dzisiaj - ja osobiście czekam na schłodzenie oscylatora DT do okolic wyprzedania i dopiero będę szukał wejścia z H1.
Jednak z układu fal cały czas wychodzi, że GBP/USD czeka przebicie ostatniego maxa z 30.04.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witam
Na blogu i tutaj nie odzywam się za bardzo bo jestem na urlopie nad morzem. Zaczęła się troszkę brzydsza pogoda to mogłem przysiąść przynajmniej na wczesne dopołudnie.
Oczywiście rynki cały czas obserwuję i skalpuję zleceniami oczekującymi, ale w poważniejsze analizy nie bawiłem się do tej pory.
Niemniej jednak widzę bardzo dobry sygnał na GBP/JPY

GBP/JPY jest w trakcie tworzenia się fali C (lub fali 3) korekty ostatniego dużego ruchu w górę i jest w punkcie gdzie grupują się 3 ważne poziomy Fibo:
61,8% zniesienia wewnętrznego ruchu trwającego od 16.01 do 26.03
127,2% projekcji fali A
161,8 projekcji odwrotnej fali B
Wszystko to sprawia, że po sygnale na buy na wykresie H1 ustawię buy stopa zaraz powyżej maksa świecy na której był sygnał a SL poniżej ostatniego minimum:

Na blogu i tutaj nie odzywam się za bardzo bo jestem na urlopie nad morzem. Zaczęła się troszkę brzydsza pogoda to mogłem przysiąść przynajmniej na wczesne dopołudnie.
Oczywiście rynki cały czas obserwuję i skalpuję zleceniami oczekującymi, ale w poważniejsze analizy nie bawiłem się do tej pory.
Niemniej jednak widzę bardzo dobry sygnał na GBP/JPY

GBP/JPY jest w trakcie tworzenia się fali C (lub fali 3) korekty ostatniego dużego ruchu w górę i jest w punkcie gdzie grupują się 3 ważne poziomy Fibo:
61,8% zniesienia wewnętrznego ruchu trwającego od 16.01 do 26.03
127,2% projekcji fali A
161,8 projekcji odwrotnej fali B
Wszystko to sprawia, że po sygnale na buy na wykresie H1 ustawię buy stopa zaraz powyżej maksa świecy na której był sygnał a SL poniżej ostatniego minimum:

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów