Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Zlecenie BUY otwierane jest po aktualnej cenie Ask. Dalej już wszystko masz po Bid. Cała realizacja zlecenia jak SL, TP jest po Bid.
Zlecenie SELL otwierane jest po aktualnej cenie Bid, a realizacja SL i TP jest już po cenie Ask.

Dodano po 59 sekundach:

Już usunąłeś, ale widzialem, że napisaleś odwrotnie , więc przeanalizuj mój wpis.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
denaturaton
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: denaturaton »

personov pisze:Zlecenie BUY otwierane jest po aktualnej cenie Ask. Dalej już wszystko masz po Bid. Cała realizacja zlecenia jak SL, TP jest po Bid.
Zlecenie SELL otwierane jest po aktualnej cenie Bid, a realizacja SL i TP jest już po cenie Ask.

Dodano po 59 sekundach:

Już usunąłeś, ale widzialem, że napisaleś odwrotnie , więc przeanalizuj mój wpis.
No jednak zamieszałem.
Podziękował

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Witam was, zacząłem grać na koncie demo w Admiral Markets (NS Forex jest zbyt proste tzn. mało wykresów itp) no i poznaję sobie narazie platforme. Mam pytanie możecie mi wyjaśnić zlecenia oczekujące? Jak chcę zrobić kupno EUR/USD bo widzę że np za chwilę powinno iść mocno w górę to przykładowo przy cenie aktualnej 1.320 nie mogę ustawić kup przy cenie 1.322 bo pisze ,że mogę tylko kupić 5 pipsów w górę. Czy się różni też Buy limit , Buy stop? Na takich zleceniach da się zarobić ? Gdzieś widziałem że kolega ustawił 2 oczekujące kupna i sprzedaży i stop limit/take profit ustawił równo żeby na jednym tyle zarobić co na drugim może stracić zależnie od kierunku waluty. Przepraszam jeśli to trochę chaotycznie napisane ale nie wiem jak to napisać bardziej jasno.

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

Awatar użytkownika
Mateusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz »

Dzięki wielkie! To forum jest ogromne a żeby znaleźć wszystko to czasem będę musiał o coś zapytać.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Mateusz pisze:Witam was, zacząłem grać na koncie demo w Admiral Markets [...] Mam pytanie możecie mi wyjaśnić zlecenia oczekujące?
Skoro jesteś u admiralmarkets to wszystko fajnie opisują. Musisz wejść na ich stronę a następnie Edukacja Online :arrow: Poradnik Inwestora.
Obsługę platformy też tam opisują.

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Konto w AM i już któryś raz po ponownym włączeniu platformy znikają mi wykresy to znaczy np: miałem 15 różnych par a zostało mi 6 czy jest możliwość odzyskania bo nie chce się znów opracowywać wszystkich par?Pozdrawiam.

bufi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bufi »

Też mam w AM i nigdy takie coś sie nie zdarzyło. Może to problem u Ciebie?
btw. jak sobie budujesz wykresy to sobie je zapisuj: prawoklik na wykresie i
wybiesz: szablon -> zapisz szablon. Później w każdej chwili możesz go odtworzyć.

P.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Upewnij się, że uruchamiasz MT4 z uprawnieniami administratora.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Upewnij sie, ze przed wyłączeniem komputera najpierw wyłączasz MT4.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

ODPOWIEDZ