Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Tak myslalem , za duza pozycja zamknieta w celu ochrony depo . Tak samo robia na wekend pomimo ze na plus .Esco pisze:rabit
Dukas.
Sam sie kilka miesiecy temu zdiwilem jak mi zamknelo pozycje w piatek a jest to tylko po to by chronic klijenta przed utrata wszystkich srodkow albo i gorzej .
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Nie zwrócą i polecam przeczytać regulamin oraz instrukcję platformy lub forum FC, gdzie opisujemy dokładnie jak działa mechanizm zabezpieczający w DukascopyErykos pisze:Czy mogę wyłączyć głupią opcję, aby bez mojej wiedzy i pozwolenia nie wpychali mi na siłę na platformie odwrotnej pozycji? Co za durne zabezpieczenia. Gram na troszkę dłużej, jestem stratny na demo około 67 pips ( około 2600 CHF ), a przez te ich dodatkowe pozycje co zamknąć nie można jestem w plecy dodatkowe 30 pips co daje jakieś 3000 CHF. Mam nadzieje, że nie będę stratny tych 30 pips od nich i zwrócą koszty.

Dodano po 1 minutach:
Ale zdajesz sobie sprawę, że u każdego brokera będą to zupełnie inne wartości?kamil52 pisze:Czy nie wiecie może gdzie można znaleźć historię rozszerzania spreadów? Interesowałyby mnie takie informację dla par egzotycznych gdyby takie coś w ogóle było dostępne u jakiegoś brokera.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Oczywiście że zdaję sobie z tego sprawę, jeżeli nawet notowania różnych broków potrafią się dość istotnie różnić. Chodzi mi raczej o to że brokerzy rozszerzając spready przy ogłaszaniu danych, albo jakichś dużych wydarzeniach generalnie działają podobnie (niech mnie ktoś poprawi jeżeli nie mam racji). Gdyby którykolwiek z nich udostępniał takie informacje, to miałbym podgląd jak to mniej więcej wygląda, o ile potrafią rozszerzyć się spready, na jak długo oraz jaki wpływ ma to na rynek. Oczywiście co broker to inne spready, ale raczej nie dostanę takich danych Admirala czy Dukascopy.
Wezmę co dacie. 

No właśnie chodzi o to, że ciężko tu o jakiekolwiek zależności. Poza tym zupełnie inaczej będzie to wyglądało u MM, a inaczej u ECN. Wg mnie po prostu pomysł bez sensu
. Co innego jeśli chciałbyś analizować sytuację u konkretnego brokera u którego planujesz grać. U każdego innego może być zupełnie inaczej.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Chodzi mi dokładnie o sytuację u brokera Admiral. Czy pisząc EA które otwiera dużo małych pozycji, należy uwzględnić zmiany spreadu żeby nie być w plecy w przypadku rozszerzenia spreadu? Czy zmiany są istotne, jak często się zdarzają, na jak długo, i średnio o jaki procent rozszerza się spread?
Jeżeli spread rozszerza się znacząco, ale na bardzo krótki okres czasu, to EA otworzy pozycję nie czekając na powrót spreadu do normy i będzie miał sporo do nadrobienia, co może zakończyć się sl. Co w sytuacji gdy spread rozszerzy się do poziomu sl, a wszystkie warunki wejścia będą spełnione? Oczywiście zakładamy brak zabezpieczeń. Natychmiastowe zerowanie konta? Takie pytanie z ciekawości
Chcę zabezpieczyć się przed wszystkimi negatywnymi scenariuszami, żeby zminimalizować prawdopodobieństwo wyzerowania konta, ale żeby optymalnie dobrać zabezpieczenia muszę poznać charakterystykę spreadu u Admirala.
Oczywiście pojęcia krótkiego czy długiego okresu są zależne od TF na którym aktualnie gra automat.
Jeżeli spread rozszerza się znacząco, ale na bardzo krótki okres czasu, to EA otworzy pozycję nie czekając na powrót spreadu do normy i będzie miał sporo do nadrobienia, co może zakończyć się sl. Co w sytuacji gdy spread rozszerzy się do poziomu sl, a wszystkie warunki wejścia będą spełnione? Oczywiście zakładamy brak zabezpieczeń. Natychmiastowe zerowanie konta? Takie pytanie z ciekawości

Chcę zabezpieczyć się przed wszystkimi negatywnymi scenariuszami, żeby zminimalizować prawdopodobieństwo wyzerowania konta, ale żeby optymalnie dobrać zabezpieczenia muszę poznać charakterystykę spreadu u Admirala.
Oczywiście pojęcia krótkiego czy długiego okresu są zależne od TF na którym aktualnie gra automat.
Odpowiem na jedno z Twoich pytań.
Jeśli spread się rozszerzy na taki poziom, że złapie od razu SL to takie zlecenie nie zostanie wogóle otwarte. Jest pewien minimalny poziom oddalenia SL od poziomu ceny, poniżej którego nie otworzy się zlecenia. Nawet poprzez EA.
Większość z Twoich pytań rozpatrywałbym jednak w praktyce, testując takie EA. Wtedy zobaczysz jak to wszystko się zachowuje i wtedy dokonasz odpowiednich zmian w EA.
Jeśli spread się rozszerzy na taki poziom, że złapie od razu SL to takie zlecenie nie zostanie wogóle otwarte. Jest pewien minimalny poziom oddalenia SL od poziomu ceny, poniżej którego nie otworzy się zlecenia. Nawet poprzez EA.
Większość z Twoich pytań rozpatrywałbym jednak w praktyce, testując takie EA. Wtedy zobaczysz jak to wszystko się zachowuje i wtedy dokonasz odpowiednich zmian w EA.
Solą życia jest kasa.