Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Straszna cisza tutaj. Mam teraz troche wiecej czsu to zaczne wrzucac swoje fotki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Skoro nikt nie pisze to jade dalej. Ponizej 2 fotki z dzisiejszych setupow. Ogolnie piekny dzien. Zaczalem inaczej patrzec na ZL i odrazu efekt. Przyszly tydzien pokaze czy moje zalozenia sprawdza sie.Szkoda, ze Thorez przestal sie wypowiadac bo to on mi otworzyl mi oczy na pewne sprawy. Pomimo, ze mam umysl techniczny to zaczynam bardziej patrzec elastycznie.Czytam tez kreslika oczywiscie.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

exodus24, może przedstawiaj też TFy z których wyznaczałeś poziomy.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

mryko pisze:exodus24, może przedstawiaj też TFy z których wyznaczałeś poziomy.
Na drugim zdjeciu opisalem, na pierwsze nie mialem czasu, postaram sie nastepnym razem kazde zdjecie skomentowac.

Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

Dyskusja na temat ZL przeniosła się do:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18881
,a częściowo do journala klonamarcina "Droga do zwycięstwa", którego system wyewoluował do gry opartej na ZL +S/R. Dokładnie nie wiem od której strony zaczyna się taki sposób gry, polecam zacząć czytać od końca :) .

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

uzin2 pisze:
radoslav47 pisze:uzin2 co do tego opisu MightyOne jak traktujesz nr4 ? miałbyś chwilę aby jakoś to rozjaśnić ? :) pozdro
szczerze nie wiem o co chodzi MO z numerowaniem swiec, moze chodzi o to aby nie bylo balaganu na wykresie, tamtego screena wkleilem aby pokazac ze swieca momo wg autora nie musi byc 2x dluzsza, MO mowi tez ze gold zeroline jest gdy ma okolo 24 godziny,

czy ktos probowal uzywac onethird indykator i grac wg tego rozwiazania, na kresliku MO pokazuje screeny i tlumaczy o co w tym chodzi rownolegle z omawianiem zl, za chwile powklejam linki do niektorych postow

Uzin2... Radosław ma szczególne problemy ze zrozumieniem, jak widzę tutaj też robi bałagan. Brzydko Radosław.

Simply
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Simply »

Żeby nie zaśmiecać tamtego tematu wrzucam to tutaj wytłumaczcie mi czy dobrze wyznaczam ZL i Mighty Zone? Bo różnie to jest wyznaczane z tego co widzę u was.

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

Wykres mowi sam za siebie,wrzucam bo akurat uklad swiec sie wytworzyl uwazam za podrecznikowy przyklad jak dla tej strategi :wink: pzdr

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

zaburzenia.snu pisze:Wykres mowi sam za siebie,wrzucam bo akurat uklad swiec sie wytworzyl uwazam za podrecznikowy przyklad jak dla tej strategi Wink pzdr
Ja mam całkowicie inną analizę:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 480#501480
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Simply pisze:Żeby nie zaśmiecać tamtego tematu wrzucam to tutaj wytłumaczcie mi czy dobrze wyznaczam ZL i Mighty Zone? Bo różnie to jest wyznaczane z tego co widzę u was.
Czytałeś pierwszą stronę tego wątku?
Shadi pisze: Zero line - linie które powstają w wyniku momentum. Pozwalają nam na precyzyjne wejścia z często bardzo wąskim SLem. Po włączeniu wykresu zaczynamy wyszukiwać ZL od wykresów 1d (weekly jak kto lubi) 4h i 1h. Najlepiej wybierać te miejsca gdzie linie są w miarę blisko siebie. Większe prawdopodobieństwo :)

Momentum - jest to jedna świeca która sygnalizuje nam że możemy za chwilę albo kupować albo sprzedawać. Jak rozpoznać momentum? Bardzo prosto!! Jest to świeca która ma "ciało" 2x większe niż poprzednia.
Samo (dalej będę w skrócie pisał momo - momentum) nie wystarczy. Po momo potrzebne nam są 2 rzeczy:

1. Ciało świecy które wskaże kierunek
2. knot który powie nam którego guziczka lepiej nie naciskać :)

Jak znaleźć ZL - zero line - tak na prawdę jest to każda linia hozontalna która znajduje się w Mighty Zone. (zaraz pokaże na wykresie) dla wielu osób wystarczy że cena dotknie tylko górnej strefy ZL a już składają zlecenia.
I tu mała uwaga. Jeżeli po wyznaczeniu MZ (mighty zone) następna świeca nie wróci do MZ (nie dotknie ZL) mocno zastanowiłbym się czy handlować.

Wzór na MZ arene: O+C/2, czyli inaczej mówiąc - mid point świecy.
Ja zrozumiałem to w ten sposób: skoro każda linia w obrębie Mighty Zone może być Zero Line, to najlepiej poprowadzić ją po High/Low poprzedniej świecy.

Obrazek

ODPOWIEDZ