Scalping w innym wydaniu...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Cancer0s pisze:Zadam, Ci ważne pytanie te zlecenia oczekujące wynikają z trading planu, czy zbaczasz z tematu ;]?
Od kilku dni dosłownie zacząłem stosować zlecenia oczekujące, jest to swego rodzaju test i zobaczę jak na tym wyjdę, będę mógł coś powiedzieć po dłuższym czasie.
Zauważyłem ,że jak siedzę przed monitorem dłuższy czas to zaczynają pojawiać
się myśli typu "a może by zagrał z nudów ", ZO ma ten plus,że nie muszę przesiadywać przed szkiełkiem dużo czasu po odpowiednie analizie rynku mogę
ustawić ZO i cześć.
Ale są też wady jak ze wszystkim :) mianowicie muszę dawać trochę większego SL'a , nie jestem w stanie wyczekać na respektowanie SR'a czy LT co za tym idzie narażam się na pewne ryzyko.

Kto powiedział ,że w skalpingu nie można stosować ZO? :D
tak jak napisałem jest to faza testowa
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Witam, w ten przepiękny piątkowy poranek, :D
Dziś chciałbym poruszyć problem wyczekania na pozycję.
Po cząści pisałem o tym wczoraj czyli jednym ze sposbów jest ZO (zlecenie oczekujące) a Wy jak sobie radzicie z wyczekaniem na pozycję?
Jestem ciekaw Waszych opinii...
Coś do poczytania na ten temat
http://fxmonster.pl/2012/01/11/sztuka-czekania/

p.s póki co wtopa na edku -10p, zapodałem L tuż po 7.00 jak podszedłem do platformy i zobaczyłem ładną LT SR i podwójne dno, wszystko przemawiało za L ale wczorajsze obniżenie ratingu Hiszpanii pewnie swoje zrobiło.
Trzeba na coś zwalić :D ale bez emocji dzień się jeszcze nie skończył :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Po głębszej analizie doszedłem do wniosku, że w ten setup ostatni nie powinienem w ogóle wchodzić ,było już odbicie trzecie od LT i nie było nowych szczytów a więc zagrałem zle , podjąłem decyzję na szybcika i bez myślnie.
Teraz szybko muszę o tym zapomnieć i szukać dalszej okazji :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Dziś nie miałem za wiele czasu na grę, okazało się ,że przed wyjazdem na długi weekend zostało sporo spraw do załatwienia.
żałuję ,że nie grałem dziś na kablu no ale :)

dwa wejścia oczekujące jedno nie doszło do skutku zabrakło 4p a drugie zamknięte z palucha na +20p o 21.58, zamknąłem bo o 22.00 AM wyłącza platformę a na weekend nie bardzo chciałem zostawić otwarty setup i
jeszcze poranna wtopa ale to już z rana wrzucałem

p.s robie sobie przerwę od FX do 8 maja tak więc pozdrawiam Wszystkich i do miłego :516: :516:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Co to jest "akcęt"? ;-)
Zagrałem podobnie, ale pochrzaniło mi się, że Dukas kończy o 22 i zamknąłem transakcję, żeby nie zostawić na łykend; 8 pipsów paszło w czorty. Jednak cena zaraz odbiła, więc możliwe, że zaliczyłbym BE.

Obrazek

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

sorry za błędy niestety mam z tym problem :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Witam wszystkich po kilku dniowej przerwie, świeży umysł i od razu efekty :)

Kabel +26p ,nocny setup ze zlecenia oczekującego...

W tym tygodniu będę grał ,że tak powiem z doskoku bo nie mam za wiele czasu ale może to i lepiej bo wtedy robię mniej setapów , zobaczymy jak to będzie :)

pozdr. i miłego dnia

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

moglbys w wolnej chwili wytlumaczyc dlaczego zagrales w tym miejscu a nie szczyt wczesniej?

pzdr.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

mah1y pisze:moglbys w wolnej chwili wytlumaczyc dlaczego zagrales w tym miejscu a nie szczyt wczesniej?
Patrz scr.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

mandrejk pisze:
mah1y pisze:moglbys w wolnej chwili wytlumaczyc dlaczego zagrales w tym miejscu a nie szczyt wczesniej?
Patrz scr.
musze przyznac ze solidna analiza i bardzo cierpliwe wejscie, ja myslalem ze poleca prosto od SRu 1.6191 (brak cierpliwosci, mozliwosc straconej szansy na zarobek, mnie wykosili na BE i nie zarobilem, ty byles cierpliwy i zarobiles.)
pzdr

ODPOWIEDZ