Czas trwania transakcji

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy zwracasz uwagę na czas trwania transakcji

Tak - czas trwania transakcji jest dla mnie istotny i zamykam czasami transakcje po upływie danego czasu bez wzgledu na cene
4
8%
Tak - Istotne jest dla mnie ile świeczek mineło od otwarcie transakcji i zamykam transakcje po upływie x świeczek bez względu na cene
3
6%
Nie - obserwuję cene w czasie a nie sam czas, cena mowi mi czy zamknąć transakcje czy nie
27
56%
Nie - mam stałe TP i SL lub BE, czekam aż cena dotrze do jednego z nich
14
29%

Liczba głosów: 48

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Mario,inaczej.

Ink twierdzi,że dla niego czas trwania transakcji nie ma znaczenia,i osiąga dzięki temu stopę 80+% co miesiąc od x miesięcy.

Podejrzewam że to jak z LT,jedni grają na odbicie i mówią że działa,a drudzy na przebicie i też działa.

Dopóki Ink wykręca całkiem dobrą stopę zwrotu,to ciężko mu będzie wmówić,że to co robi jest złe.

Pamiętajmy,że on gra na wyższym interwale,na m5 to nawet 1 świeczka często ma znaczenie,ale czy ta sama świeczka na znaczenie dla wejścia na h1?nie bardzo.

"INK jak dzieciak"
I po co takie zaczepki...

Temat raczej nie ma jednoznacznej odpowiedzi,bo tak samo jak czas transakcji ma CZASEM znaczenie,tak samo może go nie mieć.
Ja raczej widzę inną sytuację,nie którzy próbują mu wmówić,że ma ZAWSZE znaczenie i wychodzi na to,że cała jego gra przez te wszystkie miesiące to jakiś fart.

Tak samo jak osobie,która gra tylko na pinbary i s/r i zarabia nie udowodnisz,że to za mało żeby działało(a jednak u niego to działa) tak samo Ink'owi nie uda się wmówić,że to co robi nie działa-skoro przynosi mu to profity.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Songo89K
A czy ja go do czegoś przekonuję ? Niech gra po swojemu. Jeśli ma 80% zysku miesięcznie to gratulacje i niech trzyma tak dalej.
Śmieszy mnie tylko jego zaciętość w zwalczaniu koncepcji, że czas ma znaczenie.
I tyle.
Pozdrawiam wszystkich.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

MarioDM nudzi mi sie to sobie pisze, a co do graczy z wieloletnim doświadczeniem to tylko dodam :509:

Tak jak pisałem wczesniej, to ze ktoś sie tym zajmuje dłużej nie znaczy ze ma racje, odpowiedz sobie na pytanie czy w życiu prywatnym czy pracy zawsze ślepo wierzysz w słowa "starszych"?? bo ja nie, moim zdaniem czasem nawet piepsza głupoty mimo xx lat doświadczenia

ODPOWIEDZ