Scalping w innym wydaniu...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Wejście na edku, mocny SR na H4 , mogłem zamknąć na +18 z palucha nie wiem na co liczyłem, cena ładnie walneła w SR'a niżej i tam powinno tyć TP :( aż mnie wywaliło na BE . Jeśli chodzi o emocje to trochę mną targnęło za to ,że moja pazerność zadziałała zabrakło 2p do TP ale mogłem to wyłączyć , no nic muszę szybko o tym zapomnieć i tyle.
Przerwa!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

mandrejk pisze:test swojej psychiki
to zapewne było wymyślone na podstawie tego:
"Mam specjalny arkusz, który prowadzę od lat. Notuję w nim, co zrobiły rynki w Azji, co zrobiły rynki europejskie, co się dzieje z obligacjami, dokąd zmierza złoto, co się dzieje z dolarem. Następnie przechodzę do rynków amerykańskich. Mam jeszcze pewien krótki test, który - że tak powiem - mierzy moją własną temperaturę psychologiczną, Ten test zabiera mi mniej niż minutę i pokazuje: zielony - działaj!, żółty - ostrożnie, czerwony - lepiej nie inwestuj. Zapisuję to wszystko." - A. Elder.

Jeśli chodzi o temat emocji, to jeśli się nie oglądało to warto zobaczyć :wink:
http://bankier.tv/elder-inwestowanie-to ... -9959.html

P.S. Prowadzisz dziennik transakcji lub coś w tym stylu, czy jest Ci to nie potrzebne?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 12:35 przez arcio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

mandrejk meliske przed trejdem na uspokojenie ;)

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Btw. dlaczego tak odrobinę pod prąd jeśli chodzi o Twoją perspektywę inwestycji ;)
Dosyć wcześnie wchodziłeś, mógłbyś wyjaśnić
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:mandrejk meliske przed trejdem na uspokojenie
He he mam inne sposoby :wink:
Cancer0s pisze:Btw. dlaczego tak odrobinę pod prąd jeśli chodzi o Twoją perspektywę inwestycji Wink
Dosyć wcześnie wchodziłeś, mógłbyś wyjaśnić
Już kiedyś gdzieś pisałem , nie do końca zwracam uwagę na trend, z resztą trend jest sprawą umowną i nie będę już tego dalej ciągnął.
Jeśli chodzi o samo wejście to wszedłem dlatego ,że był mocny SR na H4 (scr.)
przy takich SR'a jest większe prawdopodobieństwa odbicia się od niego niż przebicia ,chyba ,że są jakieś ważne fundamenty.

Dwa wejścia na kablu pierwsze wywaliło mnie bo niechcący przestawiłem SL i szybko wszedłem w drugi setup, powód ten sam co na edku, zamknięte z palucha bo szło nie po mojemu :)

Jak dla mnie rynek dziś jest nie do gry :) zobaczymy co zrobią Jankesi :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

arcio pisze:P.S. Prowadzisz dziennik transakcji lub coś w tym stylu, czy jest Ci to nie potrzebne?
Dziennik to podstawa, prowadziłem i prowadzę, teraz publicznie właśnie tu. zrobiłem sobie bloga zamkniętego dla siebie i opisywałem tam wszystko co robiłem na FX czyli gra i psychika przed wejściem jak i po dokładnie opisując wszystko.
Trochę się tego nazbierało, czasami czytam to jako lekturę do poduszki :D

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

mandrejk pisze:Gram między 8.00-11.00 a 1400.-18.00
no to jak z tym kablem? to nie było lekkie naciągnięcie zasad?

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

arcio pisze:no to jak z tym kablem? to nie było lekkie naciągnięcie zasad?
8)

Witam wszystkich w środowy poranek,
moje samopoczucie jest b.dobre ,czyli kolor zielony :)
Po wczorajszym słabym, konsolidacyjnym wtorku rzecz jasna środa :) pełna fundamentów zobaczę czy da radę coś skubnąć.
Dziś (jeśli w ogóle będę grał) to mam zamiar po grać na moim koncie "skalpelskim" na AM levar:500
miłego dnia dla Wszystkich!

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Tak na dobry początek -6p wejście niby dobre, odbicie od mocnego SR, miałem już 8na plusie a zrobiło się -6, to jest właśnie ta pazerność , szkoda zamknąć bo może jeszcze poleci i bym żałował ,że zamknąłem i druga strona medalu, lepszy wróbel w garści niż skowronek na dachu. :)
przerwa :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Dziś mało czasu na grę, ale może to i dobrze :)
może czas zacząć długi weekend...

Coś się uparłem dziś na tego edka, ostatnie wejście było z oczekującego a zamknięte z palucha na iphone w między czasie.

razem dziś 12p do przodu, coś w tym tygodniu nie mogę się wstrzelić, edek ostatnio chodzi kompletnie nie po mojemu muszę większą uwagę poświęcić inny parą czyli kabel i ejek.

ODPOWIEDZ