fxstarter journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxstarter »

Yigrashill pisze:
besot pisze:
Yigrashill pisze:Ja mam tak
Czyli sell bez SL?
SL czerwona przerywana linia, poziom 45 pipsów, target 1,3101
czyli grałeś jak ja :) fajnie że tak samo spojrzeliśmy na tą sytuację ...
ale z targetem się nie pomyliłeś?
złapałeś TP?

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

Nie wiem czy się pomyliłem, widzę ładny ruch dzienny i czekam na kontynuację. Mam SL na BE i czekam na 1,3356. czyli 212 pipsów.

Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

Yigrashill pisze:Nie wiem czy się pomyliłem, widzę ładny ruch dzienny i czekam na kontynuację. Mam SL na BE i czekam na 1,3356. czyli 212 pipsów.

chodziło mi że wcześniej napisałeś "target 1,3101" - i tu o pomyłkę mi chodzi :wink:

też mi się wydaję że pójdzie wyżej ale ja czekam aż przeskoczy 1,322 i będzie retest już jako support...

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

Fakt mogłem napisać poziom, ale wszystko jasne :)

Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

6. AUD USD buy
trend wzrostowy (a raczej mam nadzieję na kontynuację po korekcie), pinbar na S/R na D1, przebicie linii trendu, poziomy fibo 50 i 61,8 (licząc od low 25.11 i 15.12) , aczkolwiek może mieć trochę problemów z przebiciem się ...
trzeba obserwować...
TP - znów nie jestem pewien - pinbar na dziennym () potrafi być silny ale sporo przeszkód po drodze - 1,045 (?)

jeszcze dużo nauki przede mną ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

No proszę a ja mam S :D
wkleję tylko (nic nie sugeruję bo w końcu wszystko się może zdarzyć :)

AUD/USD: Strong offers 1.0340/50,
Bids 1.0300/10 and 1.2080/90 (sovereigns, exporters), tech res above at 1.0367 (200 day MA)
Zobaczymy czy przejdzie te 40/50 ..

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

Hehe no faktycznie zupełnie inne spojrzenie :) no ale patrząc na Twój dziennik nasze systemy się nieco różnią ;) będę zaglądał jak Ci idzie ;)

na 1.0340/50 faktycznie był spory opór ale jakoś się udało przebić...

ja narazie przestawiłem na BE i czekam...

wczoraj/dziś nie miałem zbytnio czasu na analizę a szkoda - szczególnie GBPUSD i EURUSD (tu faktycznie mogłem poczekać jeszcze)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Udało się przebić i LT spadkową na H4...z drugiej strony chyba dotarliśmy do ZL na D1 (?)
Miałeś nosa :D

dla mnie narazie koniec gry - czytam powoli wątek NLA(gdzieś na necie do ściągnięcia jest)..narazie 9 strona na 37 *200 postów..a i weekend majowy się zbliża :D
Co do systemu - to co było w pierwszym poście jest z grubsza nieaktualne...zacząłem stosować coś innego, ale największym wrogiem jest czasami przekonanie "musi spaść" bo przecież doszło tak nisko/wysoko i idealny zakup na górce/sprzedaż na dołku. Zdarza się coraz rzadziej, ale mam ochotę walnąć w monitor po takim czymś :)
Moje wejście było spóźnione o jakiś dzień-dwa, prosiłem się o SL...znowu zamiast myśleć "ile mogę stracić" myślałem tylko "ile mogę zyskać" . Bardzo szeroki SL przy takim wejściu nie ma racji bytu..
..
:569:

Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

AUD USD - cały czas trzymam, tylko po zastanowieniu przeniosłem TP wyżej... sensowne RR to przecież 3:1 więc trzeba go podwyższyć (wstępnie okolice 1,05)
Ponadto jak się będzie dobrze rozwijało to na W1 wyrysuje się pinbar a to już chyba całkiem potężny sygnał.... trzeba obserwować...
Obrazek

Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

Wejście 7. EURJPY buy
trend wzrostowy
opór na fibo 50 (mój ulubiony setup ;) ) kilka razy testowany... mam nadzieję że starczy sił kupującym - narazie mocno naciskają sprzedający
w miarę wąski SL - więc na duży TP też nie liczę... ok 107,5
po zastanowieniu nie jestem zbyt peiwen tego trejdu - bo jednak dość słaby sygnał wejścia z perspektywy PA.....

Obrazek

EDIT:

zamknąłem jednak ten trejd na +1 pips
nie był zgodny z zasadami (zasugerowałem się pinbarem na H1 - czego obiecałem sobie nie będę robić... poza tym pinbar nie był nawet zgodny z zasadami) - pora spisać zasady i ich przestrzegać... ;)
nawet jak pójdzie w dobrym kierunku to nie zaliczam tego do dobrego wejścia - stąd zamknięcie...

WNIOSEK:
czekać czekać czekać... na dobre setupy... cierpliwość najważniejsza...

ciągle o tym czytam a nie mogę jakoś wprowadzić w życie :)

jak już chyba wspominałem - jeszcze dużo nauki przede mną...

ODPOWIEDZ