fxstarter journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxstarter »

NZD USD buy

-56 pips
miał być dość wąski stop - coś mi chyba nie wyszło. No cóż - zbyt silny trend był żeby takie małe formacje go odwróciły...
nie było to dobre wejście..

dziś 2 wejścia zgodnie z trendem - z mniejszymi SL

12. AUD JPY sell
dobry poziom S/R , zamiana oporu we wsparcie, okrągła liczba 80, odbija się od linii trendu

Obrazek

Obrazek

13. GBP CHF buy
podobnie jak powyższe , retest okrągłej liczby 1,5
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
fxstarter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxstarter »

AUD JPY sell - tu ustawiłem bardzo wąski stop, cena podskoczyła 5 pipsów powyżej mojego stopa i spadła o ponad 200 pipsów...
trochę chyba za mało umiejętności mam na takie precyzyjne wejścia...

GBP CHF buy
tu wejście niezłe
TP1 osiągnięte - połowa na +74 pipsy
druga połowa zamknięta nieco powyżej BE

W międzyczasie testowałem jeszcze parę wejść z wąskimi SL + parę już zupełnie testowo ze zleceniami oczekującymi i zostałem ładnie sprowadzony na ziemię ;) to jeszcze nie ten czas zdecydowanie ;)

na tą chwilę mam -5% więc już się zrobiło dość sporo...
trzeba zacząć odrabiać ;)

i stwierdzam że robię za dużo wejść - np 11. NZD USD było mocno "naciągane" - trzeba powstrzymywać rączki ;)

14. EUR USD buy
spory engulfing bar w niezłym miejscu - aczkolwiek fajniej byłoby gdyby był troszkę niżej
Obrazek

15. EUR CAD buy
spory pinbar/engulfing bar tygodniowy wygląda na to że przebije ważną linię oporu...
Obrazek

kusi mnie bardzo też złoto po wielkim tygodniowym pinbarze ale zatrzymało się tuż poniżej 1600 - liczę na korektę i wejście z niższego poziomu albo (pending order) powyżej 1600.... zobaczymy...

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ