Bezsensowna teoria fal Elliota..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy korzystasz z teorii fal Eliota

tak - stale
14
15%
tak - kiedyś, teraz nie
12
13%
nie - nigdy
21
22%
nie - nie zamierzam
40
42%
nie - ale zamierzam
2
2%
tak - wystarczy założyć pewną tolerancje w rysowaniu i zawsze działają ;)
7
7%

Liczba głosów: 96

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Bezsensowna teoria fal Elliota..

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Podobno w książkach Prechtera pojawia się treść w której cytuje lub powołuje się na słowa Eliota,który jakoby miał stwierdzić,że on sam nie jest pewny czy jego teoria jest prawdziwa.. ale jej używa :lol:

Jest to nie potwierdzone info.. dlatego pisze ten post.. szukam kogoś kto zna ten cytat, wie gdzie jest. może go tu wkleić podać dokładny namiar lub inne informacje.. w tym .ew zaprzeczające temu co tu piszę..
Można poczekać z dyskusją, aż ankieta się sfiluje :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Zawsze przecież można zdefiniować nieuznaniowe zasady wrzucić to do EA policzyć i bezsprzecznie stwierdzić.

To nie jest więc kwestia wiary tylko lenistwa. :lol:

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

dodajcie opcje do ankiety po swojemu rysuje fale :D

Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sundiom »

Hmm... sam intensywnie studiowałem TFE. Z perspektywy czasu teraz mam średnią opinię. W tej pozycji jest chyba największa wiedza na temat korekt. Myślę, że z tego względu można zasięgnąć do tej książki.
..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

xpep pisze:dodajcie opcje do ankiety po swojemu rysuje fale
tak - wystarczy założyć pewną tolerancje w rysowaniu i zawsze działają ;)
0%
No przecież nie pytałem w ankiecie czy działają..
:lol:
Esco pisze:Zawsze przecież można zdefiniować nieuznaniowe zasady wrzucić to do EA policzyć i bezsprzecznie stwierdzić.
heh.. no tak.. ale zaraz wyjdzie ze na Tf M15 dziala na H1 nie.. ktos wyskoczy że optymalizuje się pomiędzy Tfami i ustawi nas na wejscie do szarej d. i prawdopodobnie bedzie to jakis makler ktory cycka nas juz n lat na kase :lol:

nie no polewam se.. nie zapomnijcie że chodzi o ten cytat.. bo dla mnie byloby to mistrzostwo.. choc licze na przeklamanie..

hehe.. zobowiazuje tez anonimowego providera tej informacji o wklad w temat :mrgreen:
Niech falki beda z wami .. 8)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Fale to temat rzeka. Ja stosuję w połączeniu jako jeden z elementów strategii.

Połączenie fal z fibo powinno podnosić skuteczność samego fibo.

Tyle, że fale są dość subiektywne - i każdy widzi je troszkę inaczej. Do tego jeśli chce się powiedzmy analizować od D1 przez H1 i 15m, to powstają nam fale w falach w falach i robi się zamieszanie - niemniej jednak takie wyznaczenie poziomu Fibo gdzie potrafi nam się złożyć przy takiej analizie i 5 i więcej poziomów np końca korekty czyli fali C będzie punktem o bardzo dużym poziomie prawdopodobieństwa odbicia w porównaniu np do samego S/R lub jakiejś linii trendu. A przecież to też można włączyć do strategii.

I jak dla mnie osobiście - analiza rynku bez analizy fal jest niekompletna. To jest nieodłączna część rynków tak jak Fibo, AT oraz PA.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Wynik ankiety juz mnie zastanawia.. i zaczyna mi brakowac jeszcze podzialu na przegrywajacych i wygrywajacych :D

Akhh pisze:Fale to temat rzeka. Ja stosuję w połączeniu jako jeden z elementów strategii.
Zaczynam to rozpatrywać z pkt widzenia różnego rodzaju timingu..
Akhh pisze: I jak dla mnie osobiście - analiza rynku bez analizy fal jest niekompletna. To jest nieodłączna część rynków tak jak Fibo, AT oraz PA.
Każdy ma jakies podejscie :wink:

Temat to uzupelnienie do mojego nowego badania i rozbicie jakegos nowego mitu hehe :D

Akhh pisze: Do tego jeśli chce się powiedzmy analizować od D1 przez H1 i 15m
Z pkt widzenia timingu.. TF nie ma znaczenia liczy sie ten najnizszy.. gdy kazdy wyzszy zawiera w sobie nizzszy.. acz rozumie.. w manualnych analiza TFy do rzecz mega dogodna i ulatwiajaca..

Akhh pisze: To jest nieodłączna część rynków tak jak Fibo, AT oraz PA.
Kiedys zrozumialem ze cena to nic.. bo liczy się % a ten mierzy się czasem :wink: potem kasa płyneła rzeką :P

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Wreszcie zrobiłeś jakiegoś zarabiającego robota - bo nie wiele zrozumiałem z tego co mówisz ;)

Szczególnie to:

Kiedys zrozumialem ze cena to nic.. bo liczy się % a ten mierzy się czasem Wink potem kasa płyneła rzeką Razz
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Akhh pisze:Szczególnie to:
no Akhh .. nie dobijaj żesz mnie.. bo krótko w tym nie siedzisz..
% to procent.. wszędzie zysk chcą stopa + n punktów - jest kwestia odkrycia kiedy te deale się robi :roll: bo przełożyć na cene nie wsposób..
ale wpływ widać ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Potem kasa płynęła rzeką ;)

o to chodzi - jakbyś odkrył jakąś zależność czas - cena ;)
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ