Złoty graal
Tutaj można było fajne wejście zrobić, ja tego nie grałem. Było SR lokalne na m5 + strefa h4 ZL od drugiej strony (ta czerwona lina) z tego co widzę, to w obie strony można ZL używać jako tako jako potwierdzenia / dodatku + ZL utworzone na m5. Ja bym dał 1tp = 17 drugie puścił luźno albo dał pod Sr czyli około 30. Oczywiście po fakcie łatwo powiedzieć. Ja tego nie grałem, bo patrzyłem raczej na spadki po tym czymś ala pin co nie pamiętam jak się nazywa + momentum w dół na h1.
Kabel oczywiście zamknął mi się na be. Dzisiaj jak na razie 1.2$ na plusie, może wreszcie zacznę odrabiać powoli. Jednak wstawanie jak człowiek o 8 daje profit
Od przyszłego tygodnia bardziej rygorystycznie podejdę do wstawania wcześniejszego.
Pozdrawiam, Midas
Kabel oczywiście zamknął mi się na be. Dzisiaj jak na razie 1.2$ na plusie, może wreszcie zacznę odrabiać powoli. Jednak wstawanie jak człowiek o 8 daje profit

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Puściłem 1/3 wielkości normalnej pozycji short na edku po tym pinbarze na otwarciu kolejnej świeczki h1, może coś z tego wyniknie. Z małą pozycję, dlatego bez większego przejęcia. W sumie utworzyło się też FBO na m5, może coś z tego będzie 
edit. 1 Zamknąłem tą pozycję, popełniłem błąd bo analiza dotyczyła Ejka a nie edka, więc zamknąłem na 0. Jeśli uda się znaleźć dobrą cenę to otworzę eskę na ejku za 50% normalnej wielkości pozycji
edit. 2 Zamierzam otworzyć pozycję po 107.84 short na ejku, jeśli wróci do tej zl'ki na m15 i m5.
edit. 3 Otworzyłem 3 pozycje 2x 107.81 i 1x 107.84 na ejku short, zobaczymy.

edit. 1 Zamknąłem tą pozycję, popełniłem błąd bo analiza dotyczyła Ejka a nie edka, więc zamknąłem na 0. Jeśli uda się znaleźć dobrą cenę to otworzę eskę na ejku za 50% normalnej wielkości pozycji
edit. 2 Zamierzam otworzyć pozycję po 107.84 short na ejku, jeśli wróci do tej zl'ki na m15 i m5.
edit. 3 Otworzyłem 3 pozycje 2x 107.81 i 1x 107.84 na ejku short, zobaczymy.
Zamknąłem tego ejka na -0.2$. Nie gram dzisiaj więcej. Zapewne wyszedłem w najgorszym momencie i zaraz poleci 50 pipsów w dół, ale mam dość nie chce mi się dzisiaj, jestem zdenerwowany i rynek chodzi jakby się miał zesrać za chwile a nie poruszyć. Dzisiejszy dzień kończę na plusie a dokładnie 1.1$ co odpowiada obecnie około 2,5% mojego konta. Od poniedziałku dalsze potyczki z rynkiem.
Zadowolony jestem z tego, że udało mi się wstać o 8 i puścić tą poranną pozycję, jednak wstawanie o normalnej porze ma potencjał i daje złapać fajne ruchy. Od poniedziałku będę starał się grać od rana a nie popołudnia. Miłego piątku życzę
Zadowolony jestem z tego, że udało mi się wstać o 8 i puścić tą poranną pozycję, jednak wstawanie o normalnej porze ma potencjał i daje złapać fajne ruchy. Od poniedziałku będę starał się grać od rana a nie popołudnia. Miłego piątku życzę

Tak jak mówiłem, dziś bez gry. Nie byłem w odpowiedniej kondycji psychicznej do grania, więc cieszę się, że odpuściłem. Patrzyłem za to trochę na wykres i wrzucę screena z miejsca, w którym gdybym się czuł normalnie to zapewne bym zagrał. Było to odbicie od ZL na h4, na m5 widać jak cena przebiła poziom i od razu na kolejnej świeczce wróciła pod poziom (chyba można to uznać, za FBO). Wchodziłbym na tej wzrostowej świeczce, po utworzeniu się tej mini zl'ki na m5. Tak czy inaczej nie ma to jak sobie pogadać o tym ile to by pipsów było po fakcie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.