"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

kanku pisze:Witam,
moje wejście:

AUDUSD, chciałem jeszcze zapytac o ten przypadek, moim zdaniem do oporu jeszcze troche jest, SMA dał sygnał do kupna ale wykres nie słucha.
[img=http://s9.postimage.org/m3iqlluff/image.jpg]

Pozdr
Sam narysowałes sobie linię oporu i wsparcia. Zobacz bliżej której kreseczki jest cena....... odpowiedź udzieliła się sama? Jesteśmy pod oporem, robi się coraz ciaśniej, a nawet rysuje sie trójkąt, mnie to nie dziwi że cena nie chce iśc w " wymarzonym" przez nas kierunku i wykres nie słucha. Jest wiele okazji do wejścia w pozycję, nie szukaj takich wejść na siłę ( "bo do oporu jeszcze troche jest" ) , dla Ciebie to jeszcze sporo, a cena sama Ci mówi, że nie tu i nie teraz. Powodzenia!

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Dzień dobry

Kanku Aussie był opisany przeze mnie wcześniej, nawet wkleiłem zaginiony obraz anonimowego autora, przeleć kilka stron wcześniej. Jeżeli chodzi o pary z Aussiem to AUD/CAD miał dobre wejście, choć faktycznie cena wrócił i właśnie w tym momencie gdy piszę pożna wchodzić, Ruszył mi się CJ i GJ w tej chwili 43+ całkiem nieźle jak na niedochodowy system.........
Obrazek
gif hosting
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Witam ,jestem w grze od poniedziałku, na różnych parach (demo) ale San Pellegrino chciałem ci podziękować za nadzieję że jeszcze coś można na Forex zarobić,od roku gram ale takich wejść jesze nie miałem i myślę że uczepie się tego systemu ale już bez skalpowania i takich tam innych bo przez to lasował mi się mózg :) i straty.Uwazam że tak jak opisał SP na początku system przy którym się nie męczymy,i pozwala się skupić na samym systemie.SP jesze raz dzięki za pokazanie systemu i nadal proszę o uwagi jeśli będziesz widział że coś nie tak.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

[quote="San Pellegrino"]Dzień dobry

Ruszył mi się CJ i GJ w tej chwili 43+ całkiem nieźle jak na niedochodowy system.........

czemu niedochodowy?? Taki był wynik ankiety?
System moim zdaniem jest bardzo dochodowy, ale! No właśnie jest zawsze jakies ale :) :
- nie jest to system do zarabiania XXXpps w ciągu dnia, bo ..... gramy w interwale dziennym, więc pozycję trzeba trochę potrzymać, nawet jak pechowo weszło nam na początku konsolidacji..... W innym temacie jest ankieta dot. interwałów na jakich ludzie grają najczęściej, a jej wynik szczerze mnie zaskoczył! Najmniej osób gra na interwałach >4H !! Jaki z tego wniosek? Moim zdaniem ludzie szukają szybkiego zarobku, liczą na cuda, większość chce efektów jak najszybciej, najlepiej zaraz..... ten system nie dla nich! Zapewne nie raz i nie dwa czytaliście na tym forum "nie graj na tej parze bo to żółw", no i co z tego? Niech się wlecze byle w moim kierunku :)
- podstawa jak dla mnie to wejście w odpowiednim momencie co do poziomów oporu i wsparcia, a większość osób z tego co obserwuję czeka tylko na sygnał wobec 10SMA........ patrząc jedynie na otwarcia świeczek w stosunku do 10SMA owszem system nie będzie dochodowy
- cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość! W tym systemie nie zdobędziemy pozycji każdego dnia, może zdarzyć się nawet tydzień że będziemy tylko ślęczeć przed monitorem i patrzeć w te świeczki coraz bardziej znużeni........ ale z założenia po opanowaniu w 100 % zasad gry będziemy tracili na to tylko 30 min dziennie!!

Zapewne San Pellegrino doda jeszcze swoje "ale" :) , bo myślę że jest równie jak ja przekonany o dochodowości systemu......

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Opiszę kryterium wejścia raz jeszcze:
1. Kupujemy na wsparciu (na dole)
2.Sprzedajemy na oporze (na górze)
3. Nie zajmujemy pozycji "po środku" przy konsolidacji (patrz USD/CAD)
4. 10SMA służy jako potwierdzenie sygnału.
5. Siedzimy cierpliwie na rękach i czekamy na wejście, jak nam się nudzi to otwieramy drugie konto i sobie skalpujemy (ja tak robię)

Jeżeli chodzi o wynik ankiety to boli mnie tylko to, że spytałem wyraźnie dlaczego te osoby uważają, że jest niedochodowa? ja nie twierdzę, ze to złoty graal nie jestem naiwny, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś ma sprzeczne zdanie to powinien przedstawić kontrargumenty, bardzo chętnie posłucham może czegoś się dowiem.
Jeżeli chodzi o ankiety to widać, ze większość skalpuje co może oznaczać, ze to forum doświadczonych traderów. Skalp jest tylko dla Prosów koniec kropka, jeżeli nie grasz dochodowo od kilku lat to nie pchaj się w skalp bo nie ogarniesz prędkości koniec, kropka mogę podjąć dyskusję z każdym na ten temat.
Napisałem przy ostatnich wejściach, że marek pokaże swoją skuteczność albo okaże się bezużyteczny, małą rada sprawdźcie sobie charty od stycznia i policzcie ile ten system dał pipsów.
W tej chwili łącznie utrzymuję 3 pozycję, 3 kliknięcia myszką 160 pipsów. Dołożyłem 4 na GJ,
Dodam tylko od siebie, że większość banków inwestycyjnych gra w podobny sposób, zajmują pozycję na kilka dni, tygodni, miesięcy, nikt się nie bawi w 50 pipsów dziennie.
Życzę wytrwałości i zielonych pipsów wszystkim (hejterom też)
:wink:
SP
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Niestety tak to już jest że wszyscy by chcieli robić 100% dziennie ;)

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Ja również jestem przekonany o dochodowości tego systemu, już z SP o tym pisałem w wiadomościach. Na dziennych interwałach liczy się cierpliwość, a jedynymi minusami systemu jest otwarcie świeczki o północy i duży SL, reszta to tylko psychika zawodnika ile dni z otwartą pozycją jest w stanie przespać spokojnie noc :) Właśnie tym systemem zacząłem zarabiać, wcześniej traciłem na forexie. Może nie są to kokosy ale powolutku do celu choć patrząc na wyniki to wychodzi tyle co skalp ale mniej stresująco i bez patrzenia non stop w ekran, a podjęcie decyzji o graniu robię koło 23 i czekam na zamknięcie świeczki, czyli poświęcając około 20h w miesiącu a w skalpie musiałbym tyle co najmniej na 3 dni.
Trzeba jedynie poznać zasady i bardzo dobrze je stosować a system jest naprawdę skuteczny jak widać, po parach z jenem w tym tygodniu

SP nie zapominaj o 200SMA o którym wiesz, że ja stosuję, który służy do większej filtracji wejść i to z dużym powodzeniem :) (sprzedaje tylko wtedy gdy jest poniżej 200SMA, a kupuje tylko wtedy gdy jest powyżej 200SMA - przykład FOIL z tego tygodnia i pary z jenem)

kanku
Stały bywalec
Stały bywalec

Kanku

Nieprzeczytany post autor: kanku »

Panowie,
o czym rozmawiamy, próbuje sobie różnych systemów na demie i póki co, ten jest najprostszy, mniej stresowy i dochodowy.
Oprócz dwóch wpadek co de facto z mojej winy jestem tutaj in plus bedąc zupełnym początkującym.
Tak więc nawet nie próbujcie opuszczać tematu bo ja pytan bedę miał mnóstwo a JESZCZE bogaty nie jestem.

A z ciekawości, może tak byc że system działa a potem przestaje? Czy możliwe jest żeby statsytycznie pewne sygnały się wyczerpują??
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Myślę że warto dzisiaj zobaczyć na AUD JAPY ,AUD NZD,CAD JPY,

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Darko39 spokojnie jeszcze mamy czas :) nie uprzedzajmy faktów :) to tak jakby mówić na świeczce M30, że przebiło opór w 20 minucie... Ta strategia uczy cierpliwości i opanowania :D

ODPOWIEDZ