Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

basell
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: basell »

wpłacałem z mbanku i trwło to 2 dni robocze
całkowity koszt jaki poniosłem to 25 zł.

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmind »

pete7 chyba nie zalapales meritum sprawy... kiedys bawilem sie w pokera i m.in na niektorych poker roomach wymagali- zeby: jezeli w poker roomie jestes zarejestrowany jako jakub p..... to wplata/wyplata funduszy z karty kredytowej ew. innej formy platnosci- musiala byc rowniez dokonana z karty, konta na osobe: jakub p........ takze "wykorzystywanie" siostry azeby wplacic/wyplacic z payapala zeby bylo szybciej/taniej- nie wchodzilo w gre

przynajmniej w kwestii poker roomow- nigdy nie bylo problemow z wplata, natomiast z wyplata wychodzily rozne problemy- m.in te co opisalem wyzej!

nie wiem jak jest odnosnie forex'a- dlatego pytam

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Na Oandzie jest tak samo, jezeli wyplacasz Paypalem, musi sie zgadzac nie tylko imie i nazwisko, ale rowniez e-mail (warto pamietac, jak ktos ma kilka skrzynek)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

hey
1. Czy Oanda ma MT4?
2. Jakie sa spready na glownych walutach , tzn. EUR/USD , GBP/USD , USD/JPY , USD/CHF ?
3. Czy mozna tam tez handlowac na indeksach i surowcach ?
4. Czy utrudniaja zycie skalperom?

Awatar użytkownika
hamilton11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hamilton11 »

kingjaxe pisze:1. Czy Oanda ma MT4?
nie
kingjaxe pisze:2. Jakie sa spready na glownych walutach , tzn. EUR/USD , GBP/USD , USD/JPY , USD/CHF ?
(0.9) (2.5) (1.6) (2.5)
kingjaxe pisze:3. Czy mozna tam tez handlowac na indeksach i surowcach ?
nie
kingjaxe pisze:4. Czy utrudniaja zycie skalperom?
ponoc nie :)
Już Jesteś inteligentny jak wiesz .że jest ktoś inteligentniejszy od Ciebie.

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Na Oandzie można handlować na złocie i srebrze...
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

itp_itd_cdn
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: itp_itd_cdn »

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Jeżeli się zalicza to jakiś Ci to przeszkadza? Ważne, że na "plus";)
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

forextrader1 pisze:Jak założyć subkonto na Oandzie
Wybierasz 'Account' -> 'Create Sub-Account'. Otwiera Ci się formularz w którym podajesz nazwę nowego konta (opcjonalnie), walutę, dźwignię i gotowe. Jeżeli dobrze kojarzę, to nazwy nie można zmienić po utworzeniu konta, a już na pewno nie da się konta usunąć, więc ostrożnie z tworzeniem zbyt dużej ilość kont.

Ewentualnie tutaj masz link bazpośrednio do tego formularza (dla konta real): https://fx1.oanda.com/mod_perl/user/addSubAccount.pl
93% ludzi uwierzy w każde zdanie, które zawiera dane statystyczne.

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

Jeżeli masz problem ze stworzeniem konta z poziomu platformy to możesz też im wysłać prośbę o otwarcie subkonta korzystając z formularza kontaktowego, tutaj: http://fxtrade.oanda.com/feedback/feedback.shtml W tym formularzu, poza nazwą subkonta, walutą w jakiej ma być prowadzone oraz dźwignią (którą później i tak możesz zmienić) musisz jeszcze podać numer swojego głównego konta.

Dawniej, jak ja zakładałem swoje subkonta, to była dostępna tylko taka możliwość. Jeśli dobrze pamiętam, to po jakichś 2 - 3 godzinach dostałem maila z potwierdzeniem założenia subkonta. Nie wiem dokładnie jak to jest przy tworzeniu subkonta przez 'Account' -> 'Create Sub-Account', ale wydaje mi się, że nowe konto powinno być dostępne od razu (na pewno trzeba się wtedy wylogować z patformy i zalogować ponownie)
forextrader1 pisze:Jak jest jeżeli nie podam nazwy nowego konta?
Każde konto, czy subkonto ma swój własny numer. Kiedyś było tak, że jak nie podałeś nazwy subkonta podczas tworzenia, to na platformie wyświetlany był tylko ten numer, a jak podałeś nazwę, to widoczna była i nazwa i numer konta. Teraz, szczerze mówiąc, nie wiem czy można nie podawać nazwy subkonta, bo z jednej strony w FAQ Oandy jest napisane, że nazwa jest opcjonalna, ale z drugiej strony, jak próbowałem przed momentem stworzyć subkonto bez nazwy na demo, to mi tego formularz nie zaakceptował...
93% ludzi uwierzy w każde zdanie, które zawiera dane statystyczne.

ODPOWIEDZ