"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

Niby dwie okazje:

AU - tu nie mam pojecia gdzie ustawic SL
UJ - swieczka otwarla sie na SMA wiec nie wiem czy sie kwalifikuje

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ko801 »

Na Aud Usd dobry poziom SL to 1.03100 DB przetestowane
bardziej agresywnie to 1.03500 srodek wsparcia z H4

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Na GBP JPY 129.250 oraz na CHF JPY 88.58 bardzo dobre wejścia są teraz ze stopem na max 20 Pips

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

GBP JPY oraz CHF JPY na BE

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Keeper wyrzuć fxbooka ze stopki bo będziesz podświadomie chciał wszystkim udowodnić, ze zarabiasz na systemie, taka moja rada. I więcej życia kolego tak te dwa trady opisałeś jak by ci tirem kota wczoraj rozjechali :wink:
Jeśli chodzi o sl na AU to gdy mamy dużo miejsca pod nogami na powrót ceny warto wrzucić H4 i tam znaleźć sensowny punkt. Jak zagrałeś to dobrze, jak nie wyjdzie to przeanalizujemy co się stało.
Onośnie wejść ko801
Chyba jednak jestem za opcją wchodzenia jak tylko świeczka się otwiera, fajnie, że kombinujesz jak tu zminimalizować ryzyko ale ty wchodzisz w tej chwili a ja mam już 63 pipsy na liczniku po wczorajszym wejściu.
Ale graj po swojemu, dobrze, że testujesz to na swój sposób będzie dobre porównanie :wink:
Pozdrawiam
SP
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Guma33 pisze:
San Pellegrino pisze:Kupno z automatu i patrz jak płyną :lol:
Oby do samego sufitu :) Z przekory zawsze staram się szukać błędów w zajętych pozycjach, na obu parach jedyne minusy jakie widzę to fakt że obie pary w D1 w trendach spadkowych, ale na tygodniowych wygląda już to całkiem dobrze ;)
Powodzenia!
Zdrowe podejście Guma choć w tych dwóch przypadkach pary są w konsolidacji po spadku i po przebiciu TP1 polecą jak rakieta.
Piramiduję drania jednego i drugiego, dołożyłem pozycje na GJ po 60 pipsach i CJ po 20
USD/PLN niestety zawrócił i uderzył mój SL

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

San Pellegrino
Testuje bo SL na 100 pips jest dla mnie nie do zaakceptowania Ty masz 63 pips ja obecnie 35 tylko, że moja pozycja jest 5 razy większa :) i szybciej przechodzę na BE czym mniej ryzykuje.
Mając taką pozycje mogę zamknąć połowę wcześniej z fajnym zyskiem, a reszta na BE. Gdy trejd wypali na kilkaset pips to moja pozycja będzie 2,5 razy większa od Twojej, ale spóźniona o kilkadziesiąt pips.
Taki plan mam. Testuje to i zobaczymy, najważniejsze wymieniać się doświadczeniem.

Jeśli chodzi o takie trejdy jak ten to ok gdy kolejna świeca odpala się wyżej i nie robi cofki. Natomiast najbardziej mnie martwią trejdy które po wybiciu SMA cofają się na 50% lub nawet 100 % wtedy jest problem i dlatego testuje wejścia mniej ryzykowne.

Pozdrawiam

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Na GJ okolice 130.050 130.200 może odpalić w dół niebezpieczna strefa właśnie tam dotarliśmy

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Dobre dane o bezrobociu i od razu strzał na 40 pips do góry 130, 15 u mnie poziom po, któym sky is the limit :lol:
Dołożyłem trzecia pozycję na 130.15
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, 10:38 przez San Pellegrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
keeeper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keeeper »

SanPellegrino - po 7mej rano to ja sie ciesze, że w klawiature trafiam a ty jeszcze więcej życia chcesz... :) Specjalnie tak rano własnie dla tego Nocnego Marka wstaje bo gdzieś tam napisaleś, że im blizej otwarcia aktualnej świeczki tym lepiej.

A stopek nie wyrzuce - w 4 miesiace po uslyszeniu o Forexie być na minusie to żaden wstyd. Poza tym moje stopki są przestrogą dla nowych forumowiczów by nie sugerowali się moimi analizami :)

PS. No właśnie nie zagrałem, poczekam do jutra, może sytuacja bedzie klarowniejsza
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ