"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

GJ 130.65 CJ okolice 90.80 mam nadzieję, że sforsuję też magiczne 88.88 bardzo dobre te dwa pierwsze na CJ macie dodatkowo dywergację byka na RSI potwierdzającą słuszność kupna.
Wczorajszy EUR/AUD gumy odworzył się poniżej 10SMA dlatego zawsze powtarzam aby zwrócić na to uwagę, jego set up miał ogromny potencjał ale zabrakło kilku pipsów
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Moje wejścia ,proszę o opinie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

San Pellegrino pisze:heheheh to po cholere ja tu do 01:00 siedzę LOL jak tylko dobiję do promocji i zgarnę autochartist to się rozejrzę za czymś innym

Bossa otworzyła EUR/AUD ponizej sma poczekam na AM będę miał porównanie guma jak u ciebie to wygląda, którego brokera używasz?
U mnie wygląda to tak samo, jedziemy na tym samym wózku :)

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

San Pellegrino pisze:GJ 130.65 CJ okolice 90.80 mam nadzieję, że sforsuję też magiczne 88.88 bardzo dobre te dwa pierwsze na CJ macie dodatkowo dywergację byka na RSI potwierdzającą słuszność kupna.
Wczorajszy EUR/AUD gumy odworzył się poniżej 10SMA dlatego zawsze powtarzam aby zwrócić na to uwagę, jego set up miał ogromny potencjał ale zabrakło kilku pipsów
No i dobrze że brakło :) bo rynek obrał jednak jazdę w druga stronę. To już drugi przypadek w tym tygodniu że 3 pip uratowały mi tyłek, w innym przypadku brakło 3 pip do wywalenia na SL, a jednak zawróciło i doszło do TP :)

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

San Pellegrino pisze:Pytanie dla śledzących

Gdzie pominąłem potencjalne TP i na, której parze/parach?
Ponieważ unikam złotówki :) wyrażę swoje spojrzenie o pierwszych dwóch parach, które trzeba przyznac mają potencjał.

GBP/JPY pierwszy TP u mnie byłby ( a może i będzie :) ) troszkę niżej. Zaznaczyłem przerywana czerwona linią, dlaczego? Parę razy rynek już mnie wykiwał, dlatego preferuję mały zysk ale powiedzmy że "pewny". Na tym poziomie to i tak na chwile obecna ponad 60 pip jak dla mnie jak na pierwszy TP to i tak dobrze. No a kolejne zaznaczyłem liniami czerwonymi co w zasadzie pokrywa się z Pellegrino.

CHF/JPY wszystkie TP jakie widzę ze swojej strony to przerywane linie czerwone. Jak zawsze największa uwagę przykładam do TP 1 w tym przypadku to też na chwilę obecną ponad 60 pip. Rożnie bywa z okrągłymi poziomami dlatego pierwszy TP nawet gdyby wychodził idealnie na 90,00 dałbym kilka pipsów niżej. No i warunek podstawowy- znowu trochę brakuje do otwarcia ponad MA 10.........

Podsumowując obie pary warte obserwacji i godne uwagi dla tych którym wystarcza 40-60 pip, a i dla tych celujących >100

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

darko39 pisze:Moje wejścia ,proszę o opinie .
AUD/USD ja niestety widzę tu poziom pod którym otworzyła się świeca, a więc jak dla mnie zagranie niezgodne ze strategią. Ponadto już od trzech dni cena powyżej MA10 co u mnie całkowicie dyskwalifikuje zagranie L wg oczywiście tej strategii.

EUR/ AUD jeszcze wczoraj czekaliśmy na sygnał do L, który nie padł. Na S jak widać można coś ugrać ale znowu nie wg tej strategii. A skoro jestes na tej pozycji to uważaj na LT grasz niestety pod prąd, więc ja radzę szukać miejsca do zamknięcia pozycji S.....

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Guma33 pisze:
darko39 pisze:Moje wejścia ,proszę o opinie .
AUD/USD ja niestety widzę tu poziom pod którym otworzyła się świeca, a więc jak dla mnie zagranie niezgodne ze strategią. Ponadto już od trzech dni cena powyżej MA10 co u mnie całkowicie dyskwalifikuje zagranie L wg oczywiście tej strategii.

EUR/ AUD jeszcze wczoraj czekaliśmy na sygnał do L, który nie padł. Na S jak widać można coś ugrać ale znowu nie wg tej strategii. A skoro jestes na tej pozycji to uważaj na LT grasz niestety pod prąd, więc ja radzę szukać miejsca do zamknięcia pozycji S.....
Guma33 -EUR/ AUD nie rozumiem ? sma 10 nad otwarciem ,cena pod oporem (cena tam odbiła gdy nie było sygnału na L) ,ciasny S/L,dlaczego nie wg strategii? natomiast AUD/USD 40% TP już zrealizowałem ,zabezpieczone zlecenie, trochę myli ta LT ale sma 200 dotarło więc zagrałem L.Jak łatwo mi się nie zgodzić :) bo gram teraz na demo hehe

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Darko EUR/AUD odpada 1,2590 mocne wsparcie pod nogami chyba że chcesz walczyć o 40 pips ja generalnie uważam, że AUD może się umocnić, na parze AUD/USD H4 formuję się odwrócony RGR i mimo obecnej małej korekty po rajdzie kończy się tworzyc prawe ramię. Głowa nie jest najładniejsza bo nie ma charakterystycznego czubka ale formacja ma znamiona RGR.
Ta strategia wymaga cierpliwości, bardzo dużej, trzeba czekać czasem tydzień na parze na sygnał, dlatego wybrałem tylko trzy na które zagrałbym na żywo za pieniądze. Nic nie przeszkadza żebyś wszedł w swoje pozycje, ale zrób to na demo, zobacz co zrobi cena, gdzie się odbiję, jeśli zawróci to dlaczego. Nie głupim pomysłem jest zapisywanie tego gdzieś na boku, czy nawet jesli trade ci nie wyjdzie to opisz tutaj później co się stało i dlaczego uważasz, że to był dobry/zły trade.
Założyłem dziennik żebym mógł w każdej chwili wejść i przeanalizować swoje poczynania ale wszyscy mogą tu pisać i prowadzić dyskusję.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Dobra sztuka nowoczesna w grze, można wydrukować i nad kominkiem w salonie powiesić :D
Darko w tym pięknym obrazie artysta chciał przedstawić prostotę i jednocześnie piękno ceny przedstawionej w jej naturalnym środowisku czyli kanale, stworzonym przez opór i wsparcie. Na podstawie czasu i oznaczenia punktów sprzedaży na wykresie, uwagę obserwujących przykuwa niezwykle istotny dla spójności dzieła moment sprzedaży. Jeśli przyjrzymy się uważnie to w środkowej części autor umieścił moment dogodnego wejścia w trade, w celu maksymalizacji potencjalnego zysku. Jako przestrogę dla złej interpretacji dzieła, ustawił także drugi punkt ukazujący nie najlepszy moment do podejmowania ryzyka.
Krótko mówiąc sprzedawaj na górze, a kupuj na dole i trade AUD/USD można by w identyczny sposób porównać do tego wykresu,
Pomogłem???

Obrazek
image upload

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

San Pellegrino -dzięki bardzo,ja siedzę w ty foreksie jakiś rok ale ciągle mam problem ,które S/R jest istotne ,wazniejsze?S/R zadziała a może LT :(

ODPOWIEDZ