"Nocny Marek dziurnal" by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

miniek987 pisze:Jeśli ta ciemna niebieska linia to 200SMA to zobacz że się od niej odbijali już dwukrotnie, tym bardziej, że na H4 też widać spadki, jedynie na plus mówi RSI. Ja nie gram, może dlatego mam bardziej krytyczne podejście :) ale pamiętaj, graj to co widzisz, a nie to co chcesz zobaczyć. Ja bym w tym miejscu 1.2545 jeszcze nie stawiał wsparcia. Zobacz na historię, ja widzę wsparcie na 1.2510 (październik i sierpień poprzedniego roku działało jako wsparcie). Ha H4 tworzy się konsola, to jest najgorsze w tym wszystkim ale życzę powodzenia :)
No u mnie 1.2520 :P tak mi się październikowe cienie kończą,
Trafna uwaga co do 200 będzie i trzeci atak :lol: dobrze, że jest upór w dodatku podparty AT oby tak dalej.

Wejdę na demo zobaczymy
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

SP.wszystko będzie ok:) a ja zapytam o USDJPY jest pod oporem sma 10 nad jeśli tak się zamknie lub ciut niżej to chyba jest możliwość na S? Dodam jeszcze że fibo na 61,8% wzrostowej lubi się odbić .
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 23:23 przez darko39, łącznie zmieniany 1 raz.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

EUR/AUD

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

Wygląda dobrze. Przerywana niebieska to jak ja to nazywam " lokalny opór" . Dwukrotnie cena odbiła w tym miejscu, dlatego dla mnie to TP1, czerwony opór to TP2, a dalej........ aż strach pomyśleć Smile
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Guma33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guma33 »

darko39 pisze:SP.wszystko będzie ok:) a ja zapytam o USDJPY jest pod oporem sma 10 nad jeśli tak się zamknie lub ciut niżej to chyba jest możliwość na S? Dodam jeszcze że fibo na 61,8% wzrostowej lubi się odbić .
USDJPY jest pod MA10 od chyba 10 dni, więc zagranie nie do końca zgodne z tą strategią. Bardziej w interwale tygodniowym założenia strategii pasują, no ale w końcu gramy na D1 :)

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Guma33 pisze:
darko39 pisze:SP.wszystko będzie ok:) a ja zapytam o USDJPY jest pod oporem sma 10 nad jeśli tak się zamknie lub ciut niżej to chyba jest możliwość na S? Dodam jeszcze że fibo na 61,8% wzrostowej lubi się odbić .
USDJPY jest pod MA10 od chyba 10 dni, więc zagranie nie do końca zgodne z tą strategią. Bardziej w interwale tygodniowym założenia strategii pasują, no ale w końcu gramy na D1 :)
Chyba nie jasno się wyraziłem ,w skrócie chodziło mi o potwierdzenie kontynuacji korekty wzrostowej do 61,8 fibo tym bardziej że w tych okolicach czeka na nas 200 sma

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Jeżeli chodzi o USD/JPY to mamy ważny poziom pod stopami 80 jesteśmy 40 pips od niego więc jeśli mocno chcesz to możesz o to powalczyć ale moim zdaniem za mało jak na założenia strategii, poza tym czytałem kilka dni temu, że BOJ będzie bronić tego poziomu jak Ruskie Stalingradu :lol:
Guma perfect widzę kolego, ze łapiesz o co biega to jest drodzy czytelnicy "książkowy przykład"
Opór po środku może oznaczać małą konsolidację lub lekki powrót ceny ale założeniem powinien być sufit, gratulacje

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

ale zapomniałem dodać czekamy na nową świeczkę :wink:

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Ale jaja bossa fx na demie otwiera mi świeczkę godzinę wcześniej niż AM

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

San Pellegrino inny czas mt4 ;) to nie jaja :)

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

heheheh to po cholere ja tu do 01:00 siedzę LOL jak tylko dobiję do promocji i zgarnę autochartist to się rozejrzę za czymś innym

Bossa otworzyła EUR/AUD ponizej sma poczekam na AM będę miał porównanie guma jak u ciebie to wygląda, którego brokera używasz?

ODPOWIEDZ