Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Tutaj mamy fajną sytuację na h1/m5 na edku, oczywiście przegapiłem to wejście, bo byłem na ejku w shorcie post wyżej opisanym. Jeszcze na tym screenie można by dopisać zamknięcie się świeczki powyżej LT (spadkowej) na m5 + dane. Niestety ja się nie znam na danych i trochę się ich boję i podchodzę do nich z dystansem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie mógłbym poczytać coś o analizie fundamentalnej albo osobiście wyjaśnić? Bo jak widzę na dukascopy w kalendarzu, że jakieś dane z i ważność ich jest "high" to wiem, że będzie ruch ale nie mam zielonego pojęcia, w którą może być stronę.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Midas pisze:Bo jak widzę na dukascopy w kalendarzu, że jakieś dane z i ważność ich jest "high" to wiem, że będzie ruch ale nie mam zielonego pojęcia, w którą może być stronę.
hej, z tego co widzę jak grasz, to dane fundamentalne mówią Ci po prostu tyle, aby w okresie ich publikacji nie grać i nie "strzelać" w którą może pójść stronę oraz ile bym zarobił... i zasadniczo, tak jak dzisiaj miałeś pozycję przed danymi i Cię wywaliło, to powinieneś ją zamknąć właśnie przed nimi, ponieważ przy niskich SL'ach jakie stosujesz praktycznie zawsze spread w trakcji publikacji Cię załatwi.. mam nadzieję że dość klarownie odpowiedziałem :D

.. a co do wejścia, to z racji, że jak dla mnie miałeś raczej wejście pod prąd, to trzeba było zamykać w pierwszym problematycznym miejscu (i cena tam doszła), a nie liczyć (chciwość) nie wiem na co... mniej, skuteczniej, a częściej :)
pzdr.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Edek ZL na h1 + zbliżyło się do LT na m5 = long na +16 zamknięty (za szybko niestety, ,mogłem cholera dzielić pozycję na 3 i po kolei zamykać... )

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

dziś trzy wejścia i 52p do przodu to lubię :) trzy wejścia i trzy plusowe, i to jest te wyczekanie na setup, ma to olbrzymie znaczenie aby nie grać na pałę. Koniec pracy na dziś...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Mandrejk, gratulacje :)

Pokazałbyś mi dokładniej jak narysowałeś tą LT na m1 na edku?

Swoją drogą czuję się chyba co raz pewniej na rynku i co raz większą radochę mi to sprawia, a w takim wypadku to pieniądze chyba przyjdą same :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ale zrobiłem głupotę z tą pozycją długa pozycją na edku. Widziałem, że nic nie zatrzyma ceny na h1 a spojrzałem na m15 i się przestraszyłem, szkoda trochę. Z drugiej strony, gdybym otworzył na 2 pozycję to by było +15 i +xx więc moja wina, że poszedłem na łatwiznę.

ps. Da się zamykać częśc pozycji na Oandzie?

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Pokazałbyś mi dokładniej jak narysowałeś tą LT na m1 na edku?
Zobacz scr. co prawda czwarte odbicie ale na M1 ładnie była respektowana ta LT dlatego wszedłem z SL 5p jak zwykle...
Midas pisze:Ale zrobiłem głupotę z tą pozycją długa pozycją na edku. Widziałem, że nic nie zatrzyma ceny na h1 a spojrzałem na m15 i się przestraszyłem, szkoda trochę
Nie żałuj było minęło, nie wrócisz jak też jak bym trzymał to poszło 100p i co z tego ? mogło również iść w drugą stronę i Powiedział byś, ale dobrze ,że zamknąłem
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

mandrejk, często tak wchodzisz na 4 odbicie czy sporadycznie?

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

psV pisze:mandrejk, często tak wchodzisz na 4 odbicie czy sporadycznie?
Rzadko mi się zdarza , ale cena musi respektować LT co miało miejsce w tym konkretnym przypadku, po za tym cena zrobiła nowe szczyty co też brałem pod uwagę

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

mandrejk chyba zagraliśmy to samo:)
Analiza M30, wejście M5. Do TP nie dotrzymałem (wg H4 mogły być problemy
E/U +58p

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

ODPOWIEDZ