Price Action - Asmodeus8 Journal
commax
Witaj commax,
fajnie, że się odezwałeś i mam nadzieję, że szybko nas nie opuścisz..
Przyłączam się do życzeń świątecznych.
Życzę wszystkim zdrowia i szczęścia rodzinnego!
Z innej beczki...
Wirus założył, według mnie dobry wątek, dotyczący psychologii inwestowania.
Kiedyś z Czerwinkiem na innym forum próbowaliśmy ujawniać czasem zawstydzające , ale pouczające fakty dotyczące naszego tradingu, prowadziliśmy coś w rodzaju dziennika on line. Czerwinek chyba odniósł z tego korzyść, bo zaczął zarabiać, moje przygody z forex to inne historia, póki co negatywna.
Czasem też na forum Asmo (czyli tym tutaj), (szczególnie razem z commaxem) omawialiśmy psychologiczne aspekty tradingu. By jednak nie przeciążyć forum proponuję , by te aspekty omawiać na wątku wirusa, a tutaj zamieszczać przede wszystkim wykresy i analizy ceny
Adres strony Wirusa:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10
Pozdrawiam
fajnie, że się odezwałeś i mam nadzieję, że szybko nas nie opuścisz..
Przyłączam się do życzeń świątecznych.
Życzę wszystkim zdrowia i szczęścia rodzinnego!
Z innej beczki...
Wirus założył, według mnie dobry wątek, dotyczący psychologii inwestowania.
Kiedyś z Czerwinkiem na innym forum próbowaliśmy ujawniać czasem zawstydzające , ale pouczające fakty dotyczące naszego tradingu, prowadziliśmy coś w rodzaju dziennika on line. Czerwinek chyba odniósł z tego korzyść, bo zaczął zarabiać, moje przygody z forex to inne historia, póki co negatywna.
Czasem też na forum Asmo (czyli tym tutaj), (szczególnie razem z commaxem) omawialiśmy psychologiczne aspekty tradingu. By jednak nie przeciążyć forum proponuję , by te aspekty omawiać na wątku wirusa, a tutaj zamieszczać przede wszystkim wykresy i analizy ceny
Adres strony Wirusa:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... c&start=10
Pozdrawiam
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
A więc... wróćmy do naszego "haczyka". Cena jest na tyle nisko żeby brać longa na GBPJPY...? Czy na tyle wysoko żeby wejść krótko...? Hmm... i tu przydała by się magia.
A już tak na serio, ocena i podjęcie decyzji jest ściśle związane z systemem którym się posługujemy i kryteriami oceny jakie sobie narzucimy.
Pozdrawiam i życzę wszystkim wszystkiego dobrego z okazji świąt![/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bardzo ładne wejście GBP/JPY gratulacje Commax !!!
Ja kupiłem przy 130.230 wczoraj, ale jakimś cudem zamknąłem z ręki dzisiaj rano 130.520 w pracy.
Na "D" może to być RGR, ale nadal będę sie upierał przy wejściu w L.
"W" powstaje engulfing(czyli ciało świecy przykrywa poprzednią świecę i zamyka się poniżej) , czyli ten poziom opanowali sprzedający.
Ale jest małe "ale" nie zamyka się poniżej "pin bara" z przed 3 tygodni.Co nam daje "doji" czyli cena nadal na rozdrożu.
Z poziomu 129.485 wszedłem na L .
Super analiza Commax ! i Gratuluję zagrania. Zobaczymy jak zamknie się dzisiaj ta tygodniowa świeca.
============================================================
Zbyszek ,
Bardzo dobry wątek Wirusa, osobiście sam mogę się włączyć i opisać moje doświadczenia, choć jeszcze niewielkie, ale pouczające, jako że też mam rodzinę i wiem dokładnie o czym mówisz .
17.04 będę we Włoszech i zapytam Iana czy nie miałby ochoty się spotkać i porozmawaić o tradingu, dam znać jeśli się zgodzi i oczywiście przekażę wszystko ze szczegółami .
=============================================================
Pozdrawiam wszystkich , Zdrowych i Wesołych Świąt Życzę !

Pozdrawiam i życzę wszystkim wszystkiego dobrego z okazji świąt![/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bardzo ładne wejście GBP/JPY gratulacje Commax !!!
Ja kupiłem przy 130.230 wczoraj, ale jakimś cudem zamknąłem z ręki dzisiaj rano 130.520 w pracy.
Na "D" może to być RGR, ale nadal będę sie upierał przy wejściu w L.
"W" powstaje engulfing(czyli ciało świecy przykrywa poprzednią świecę i zamyka się poniżej) , czyli ten poziom opanowali sprzedający.
Ale jest małe "ale" nie zamyka się poniżej "pin bara" z przed 3 tygodni.Co nam daje "doji" czyli cena nadal na rozdrożu.
Z poziomu 129.485 wszedłem na L .
Super analiza Commax ! i Gratuluję zagrania. Zobaczymy jak zamknie się dzisiaj ta tygodniowa świeca.
============================================================
Zbyszek ,
Bardzo dobry wątek Wirusa, osobiście sam mogę się włączyć i opisać moje doświadczenia, choć jeszcze niewielkie, ale pouczające, jako że też mam rodzinę i wiem dokładnie o czym mówisz .
17.04 będę we Włoszech i zapytam Iana czy nie miałby ochoty się spotkać i porozmawaić o tradingu, dam znać jeśli się zgodzi i oczywiście przekażę wszystko ze szczegółami .
=============================================================
Pozdrawiam wszystkich , Zdrowych i Wesołych Świąt Życzę !
Objective perspective, just businiess...
Gold, cd
Darek, więc będę czekał na wieści
Wszystkie moje misterne analizy złota okazały się błędne.
Zarówno szpulka jak inside bar zostały wymiecione przez środową świecę.
Trend spadkowy obowiązuje.
Poprzednie wparcie horyzontalne w okolicach 1640 , teraz może być oporem.
Drugim najbliższym oporem to średnie 8 i 21 dniowe w okolicach 1660.
Nie wykluczam formacji motyla w okolicach 1580-1585, ale za wcześnie o tym mówić. Innymi słowy, obecnie gra na sprzedaż rokuje większe prawdopodobieństwo sukcesu. Należy jednak mieć na uwadze, że najbliższe wsparcia w rejonach silnych młotów 1550-1500, ciągle obowiązuje.

Nie wykluczam formacji motyla w okolicach 1580-1585, ale za wcześnie o tym mówić. Innymi słowy, obecnie gra na sprzedaż rokuje większe prawdopodobieństwo sukcesu. Należy jednak mieć na uwadze, że najbliższe wsparcia w rejonach silnych młotów 1550-1500, ciągle obowiązuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: Gold, cd
Nie wykluczam formacji motyla w okolicach 1580-1585, ale za wcześnie o tym mówić. Innymi słowy, obecnie gra na sprzedaż rokuje większe prawdopodobieństwo sukcesu. Należy jednak mieć na uwadze, że najbliższe wsparcia w rejonach silnych młotów 1550-1500, ciągle obowiązuje.[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje długoterminowe też się raczej nie sprawdzą . 1700 widocznie nie do przeskoczenia .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam kupione złoto na pozimie 1623.77 i póki co trzymam, RR 1:2, zamknę na poziomie 1636, potem można będzie otworzyć na spadek z 1640 tak do 1608.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Długoterminowo to teraz widzę spadek do poziomu 1450 .
Nie wykluczam formacji motyla w okolicach 1580-1585, ale za wcześnie o tym mówić. Innymi słowy, obecnie gra na sprzedaż rokuje większe prawdopodobieństwo sukcesu. Należy jednak mieć na uwadze, że najbliższe wsparcia w rejonach silnych młotów 1550-1500, ciągle obowiązuje.[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje długoterminowe też się raczej nie sprawdzą . 1700 widocznie nie do przeskoczenia .
Mam kupione złoto na pozimie 1623.77 i póki co trzymam, RR 1:2, zamknę na poziomie 1636, potem można będzie otworzyć na spadek z 1640 tak do 1608.
Długoterminowo to teraz widzę spadek do poziomu 1450 .
No i mamy kontynuację GBPJPY. Engulfing zrobił swoje i obserwujemy właśnie jak cena zbliża się do pierwszego istotnego wsparcia czyli okolice 126.70 gdzie stoi moje pierwsze zlecenie TP, na tym poziomie zamykam 50% pozycji reszta zostaje z nadzieją na TP2 w okolicach 120.30 gdzie mamy bardzo mocny historyczny support.

Podobnie sprawa się ma z CHFJPY. (Wejście z poniedziałku 02.04) w tym przypadku mam ustawione trzy TP pierwszy 87.70 gdzie cena właśnie dociera, tutaj zamykam 1/3 pozycji. następne na 85.30 i ostatnie w okolicach trendline gdzie moim zdaniem cena ma szanse dotrzeć, ale o tym zadecyduje PAN rynek

A tu propozycja do obserwacji OIL w bardzo interesującym miejscu S/R, divergence, trendline. jeszcze tylko wyrażny sygnał i..........

Pozdrawiam
Niech Price Będzie z Wami.

Podobnie sprawa się ma z CHFJPY. (Wejście z poniedziałku 02.04) w tym przypadku mam ustawione trzy TP pierwszy 87.70 gdzie cena właśnie dociera, tutaj zamykam 1/3 pozycji. następne na 85.30 i ostatnie w okolicach trendline gdzie moim zdaniem cena ma szanse dotrzeć, ale o tym zadecyduje PAN rynek

A tu propozycja do obserwacji OIL w bardzo interesującym miejscu S/R, divergence, trendline. jeszcze tylko wyrażny sygnał i..........

Pozdrawiam
Niech Price Będzie z Wami.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Commax,
Mozesz powiedziec jakimi pozycjami grasz, bo styl gry bardzo podobny do tego co ostatnio się przymierzam . Jedyny problem to SL rzedu 200-300 pipsów, czyli z małym depozytem jedynie mikroloty. Analiza na M,W,D co przy okazji ogranicza moją ingerencję w pozycję raz lub dwa razy dziennie, co przy okazji redukuje stres i overtrading prawie do zera.
Pozdrawiam.
Mozesz powiedziec jakimi pozycjami grasz, bo styl gry bardzo podobny do tego co ostatnio się przymierzam . Jedyny problem to SL rzedu 200-300 pipsów, czyli z małym depozytem jedynie mikroloty. Analiza na M,W,D co przy okazji ogranicza moją ingerencję w pozycję raz lub dwa razy dziennie, co przy okazji redukuje stres i overtrading prawie do zera.
Pozdrawiam.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Pablo78,Pablo78 pisze:co myślicie o tym poziomie 3275? testowany był ale pytanie pozostaje czy to gra pod prąd? mam z tym pewien problem
Na dzisiaj u mnie to wygląda że jutro będzie testowany poziom 1.33, więc jeśli masz mały SL to pozycja będzie wycięta.
Jak powiedział Commax - PAN rynek nam pokaże.
Jeśli kogoś interesuje to mam fajną stronę(podaje na priv) , gdzie wskazuje się prognozy kursu na różnych parach na koniec dnia, tyg. miesiąca , gromadzi punkty i wygrywa 1000 , 500, 300 EUR na koniec miesiaca.
Pozdrawiam.
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Na dzisiaj u mnie to wygląda że jutro będzie testowany poziom 1.33, więc jeśli masz mały SL to pozycja będzie wycięta.
drugą opcją jest aktualnie testowana linia trendu przebita wcześniej. Trzymam ten sell limit zobaczę co się urodzi jak również będę reagował na bieżąco jak sygnał popłynie z wykresu

rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu