VinciPro Journal

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Mikrobi gratki, bo o to w FX chodzi by mieć czas i pieniądze :) pewnie że się da, ten kto mówi że się nie da pewnie tego po prostu nie potrafi, ale że ten ktoś tego nie potrafi to nie znaczy że nikt tego nie jest w stanie robić. Jak ktoś pisze że się da to mu uwierz i staraj się dorównać też zarabiając :) jeśli nawet temu który pisze że "się da", się nie udaje olej to zrób w realu to co on robi na historii bądź we własnej wyobraźni. A po pierwsze primo to nie ma niczego za darmo, jeśli nawet ktoś Ci pomoże raz czy dwa nie będzie robił tego całe życie po co komuś być biada traderem, albo będziesz dobry albo nie będzie cię wcale. Puki nie tracisz na tym że ktoś pisze że zarabia to wszystko jest ok, czy nie tak? A jak chcesz kupować od tego kogoś sygnały czy takie tam głupie, tymczasowe dziadostwo to znaczy że lepiej będzie jak się czepisz prawdziwej roboty bo albo jesteś za głupi na FX albo za łasy na łatwą kasę, nie dając nic ze swojej strony. Myślisz że takiemu komuś kto zarabia pipsy lecą z nieba ?? Człowieki nie osłabiajcie ludzi :D Jak już zarabia to ma cholerną satysfakcję że daje radę i w większości przypadków zapłacił za to niezliczonymi godzinami przy wykresach, które same z siebie są pewną pasją, bo trzeba to lubić :) A jak ktoś czuje że się nie da to co tu robi, skoro nie będzie nigdy zdobywał tu kasy? Nie szanuje najcenniejszego, swojego czasu.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Usuwam post, wyjaśnienie w ostatnim poście wątku.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 09:16 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

VinciPro pisze:że gdy profit znajdzie się w okolicach 25-29 pips, wówczas przestawiam SL na +15 pips. Zjawisko zdarza się stosunkowo rzadko, ale statystycznie występuje w związku z czym trzeba być na to przygotowanym.
Tą opcję testowałem i szybko z niej zrezygnowałem ,często się zdarza ,że cena cofnie się o 15 pips przy tych 25 i znów walnie w kierunku zlecenia. Od razu zrezygnowałem. Be jest po to by mieć dużą skuteczność trafnych zagrań.

Mówiąc o tym ,że każdy dzień jest inny ,nie miałem na myśli schematów tylko zakresu ruchu cen. Kiedyś można było brać profit 40,50 pips jak dziś 30. Przykładowo.Nawet zauważyłem ,że grając z 20 pips TP mam więcej zysku niż z 30 . Wiele razy było tak ,że cena dochodziła do 20-25 tp i się cofała ,po czym zamykała na BE i znów leciała ,tym razem beze mnie i jeszcze mocniej. Dlatego potem stosowałem 20 pips TP stałego i zamiast mieć zero ,miałem 2 x 20 . To tylko przykład. Oczywiście ,że nie zdarza się tak codziennie ,ale biorąc pod uwagę regularny trading to jest tego dość sporo.

Dlatego co raz bardziej przekonuj się do teorii ,że jeśli już stały TP to jak najniższy się da w granicach 10-20 pips.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ostatnio to i z TP 30 za jednym ruchem ciężko się zrobiło. Kusi mnie w ogóle z BE zrezygnować. Przykładowo dzięki Be z ostatnich 3 dni 90 pips uciekło. Wpadło natomiast BE.

Cadermo

Ostatnio to i z TP 30 za jednym ruchem ciężko się zrobiło. Kusi mnie w ogóle z BE zrezygnować. Przykładowo dzięki Be z ostatnich 3 dni 90 pips uciekło. Wpadło natomiast BE.
Dlatego testuję dodatkowo scalp ,być może to będzie strzał w dziesiątkę.
BE zawsze będę miał ,z dwóch powodów
-skuteczność
-spokój o pozycję

Pozdrawiam

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 09:17 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

VinciPro pisze:po co ograniczać zyski jak można je powiększać?
Zachłanność gubi.

Ja mówiłem o stałym TP na jednej parze walutowej. Tylko nie mów mi ,że stosujesz taki sam TP na kilku parach...

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 09:17 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

VinciPro pisze:Jak w BE to często ponawiam.
W takim razie po co BE? :shock: Takie ponawianie po zamkniętym trejdzie to gra na "szybcika"...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Moim zdaniem, zamykanie połowy pozycji jest bez sensu. Teoretycznie masz jakiś zarobek, ale jak przeanalizujesz, biorąc TP całą pozycją będziesz więcej na plusie, i to sporo.

Zablokowany