VinciPro Journal

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

szulczas, zgadzam się z Tobą, na MT4 też można łatwo manipulować graficznie trade'ami ale tam jest myfxbook. A na info na forum to też tak nie raz czasu nie ma.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

szulczas pisze:to moze sprobuj wytlumaczyc po chlopsku co to za tajemnica ze nikt nie chce pokzac ze sie da
ano dlatego, że nie chcą żeby ktoś na ich wejściach skorzystał.

Zresztą zobacz na moje wejścia dzisiaj rano - wpis na forum był max 2 minuty po wejściu.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 897#449897

:wink:

ps. przez te dwie minuty: ustawiałem TP, otwieranie przeglądarki, wejście na forum, odszukanie tematu, wpis i wysłanie.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Usuwam post, wyjaśnienie w ostatnim poście wątku.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2012, 09:11 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

szulczas A Ty serio dalej czekasz aż ktoś Cie nauczy grać? Zamiast tracić czas na takie narzekanie ,może byś zaczął sam ćwiczyć/testować . Po co Ci wiadomość i dowody ,czy się da zarabiać regularnie ? Ucieszysz się ? Tylko nie wiem z czego jak i tak nie będziesz wiedział JAK. Może naprawdę warto usiąść i zacząć grać ,zająć się sobą ,a nie narzekać,że się nie da.

Po jakiego grzyba oczekujesz od innych pokazania ,że się da zarabiać?

VinciPro
Vinci nie możesz oczekiwać ,że każdy trejd/dzień będzie identyczny. To ,że dziś zabrakło Tobie np. 3 pipsów do TP to normalne zjawisko. Nie ma na to reguły. Nie ma sensu też szukać jakiś magicznych sposobów . Po prostu nie da się tego ominąć..Myślałem ,że już to dawno zrozumiałeś.Tak jak dziś Ci zabrakło 3 pips do TP ,to jutro może przebić Twoje SL o 1,2 pipsa i cofnąć w Twoją stronę .A za trzy dni możesz trafić serię ,że zabraknie Ci do BE 0,5 pipsa i co wtedy? Sztywne TP,SL i BE popieram ,ale w przypadku BE trzeba trochę kombinować i nie wkurzać się ,że TP nie doszło ,bo zabrakło 2-3 pips. Albo się z tym pogodzisz ,albo bij się ze zmiennym TP. Twój wybór.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

klonmarcin pisze:ano dlatego, że nie chcą żeby ktoś na ich wejściach skorzystał.
no nie przesasdzaj... nawet jesli bys przez miesiac - dwa dawal sygnaly to co z tego... po jeden podejrzewam ze niewielu odwaznych by sie znalazlo zeby wchodzic wiekszym lotem w to... a nawet jesli tak to co dalej... Ty przestaniesz dawac sygnaly... a Ja podejrzewam ze przez 1 mc sie do konca zycia nie ustawie z tego ;)

Cadermo nie narzekam... tylko patrzac na same zyskowne zurnala mozna dojsc do wniosku ze mamy samych milionerow... a jak przyjdzie do konkretow to dupa zbita

A jak niby mnie ktos ma nauczyc grac po samych skrinach na historii?? a co do
Cadermo pisze: Może naprawdę warto usiąść i zacząć grać ,zająć się sobą
to zajmij sie soba

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

klonmarcin pisze:ano dlatego, że nie chcą żeby ktoś na ich wejściach skorzystał.
wystarczy przecież pokazać sam stosunek procentowy w myfxboxie... nikt nie każe pokazywać historii, lotów itp

tak pozatym to jest jakiś magiczny związek z publikacją myfxbooka a osiąganymi wynikami - tzn jeżeli ktoś ma podpiętą stopkę myfxbooka to w 99% traci w dłuższym terminie, natomiast kiedy tylko ją odepnie to często zaczyna olśniewająco zarabiać i być bogiem fx z prawie samymi zyskownymi transakcjami! Cuda na kiju.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Dalej ta sama śpiewka, da się czy nie, ręce opadają. Po co komuś mam pokazywać myfxbooka ? W imię zaspokojenia czyjegoś ego ? Co do mitycznych milionów, czemu jak ktoś zarabia i się utrzymuje z FX to zaraz ma być milionerem ? Kolejny mit, zarabiasz na FX , jesteś milioner. Więc dalej szukajcie spisku , wierzcie w mityczne ze 99% traci, lepiej usprawiedliwiać swoje porażki. Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

szulczas A powiedz mi co Ci da ,że ktoś Ci pokaże przykładowo ,że przez 2 lata regularnie zarabia? Bo tego nie rozumiem.
Microbi pisze: Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
:564:
candleelephants2 pisze:tak pozatym to jest jakiś magiczny związek z publikacją myfxbooka a osiąganymi wynikami - tzn jeżeli ktoś ma podpiętą stopkę myfxbooka to w 99% traci w dłuższym terminie, natomiast kiedy tylko ją odepnie to często zaczyna olśniewająco zarabiać i być bogiem fx z prawie samymi zyskownymi transakcjami! Cuda na kiju.
Oszustwo albo psychika . Kiedy ktoś wie ,że wyniki jego są kontrolowane i wszyscy to obserwują ,a potem wedle tego oceniają go na forum to zaczyna się denerwować i wychodzi dupa ,a trading.Takie jest moje zdanie.Różni są ludzie i różne są poglądy . Tylko mnie np nie interesuje ile zarabia przykładowy Marian z forum. Niech robi nawet i 300 razy więcej ode mnie. Jego pieniądze ,jego sprawa,jego życie.

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Microbi pisze:Psy szczekają, karawana jedzie dale
Przynajmniej patrzę na sprawę realnie i brzydzą mnie coraz to bradziej wyrafinowani naciągacze i chłopcy demowcy, którzy mówią, że się da.
Jeśli nie widzisz tej ogromnej manipulacji to powinieneś wyłączyć już simsy.
Ale faktycznie takie dyskusje nie mają sensu - nikt nic i tak nie pokaże, a jeszcze się wszyscy poobrażają, że śmiesz w nich wątpić. Koniec off topu z mojej strony.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

candleelephants2 pisze:Jeśli nie widzisz tej ogromnej manipulacji to powinieneś wyłączyć już simsy
odpowiem tylko raz, simsy Ty wyłącz i wracaj do gimnazjum. Powiem w skrócie, odkąd zmieniłem pracę na FX mam więcej czasu dla rodziny. Więc uważaj na słowa w rzucaniu oszczerstw. Znam kilka osób co utrzymują się z FX i całkiem dobrze im to idzie. Mam nadzieję ze autor tego wątku usunie spam i zostawi posty dotyczące tylko dziennika.

Zablokowany