Im zależny na stabilności kursu. Obstawiają opcjami konsole.
Trolololowanie rynku.
- 

expedient warzywniaka

Kicha z graniem dzisiaj. Nic nie widzę ciekawego.
Ustawiłęm buy na 1.3160 oraz 1.3150. Max risk 20 pips. TP 45 pips. Od góry sell na 220 i 250.
Idę. Ahoj. Może po 16 będzie co grać.
EDIT: BTW, zastanawiałem się nad poczytnością tego dziennika. Załączniki mają od 20-40 wyświetleń. Odejmując 10 moich własnych, to i tak jest nieźle
Pozdrawiam wszystkich czytających

Ustawiłęm buy na 1.3160 oraz 1.3150. Max risk 20 pips. TP 45 pips. Od góry sell na 220 i 250.
Idę. Ahoj. Może po 16 będzie co grać.
EDIT: BTW, zastanawiałem się nad poczytnością tego dziennika. Załączniki mają od 20-40 wyświetleń. Odejmując 10 moich własnych, to i tak jest nieźle
Pozdrawiam wszystkich czytających
- klonmarcin
 - Maniak

Zacznij kosić po 100++ dziennie to poczytność wzrośnieStforex pisze:EDIT: BTW, zastanawiałem się nad poczytnością tego dziennika. Załączniki mają od 20-40 wyświetleń. Odejmując 10 moich własnych, to i tak jest nieźle
A tak na serio to dzisiaj taki przestój pewnie w oczekiwaniu na dane albo odpoczywają po wczorajszych "jazdach"
Jak na razie nie widzę, żadnego mocnego potwierdzenia UP poza dojściem do zl weekly na 3189
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
						No pain - No gain
Dla mnie liczy się jakość, a nie ilość. W tej kwestii jest bardzo dobrzeZacznij kosić po 100++ dziennie to poczytność wzrośnie
Na mój gust, to rynek jest teraz nieprzewidywalny. Może dlatego, że wyczuwam rozemocjonowanie spowodowane właśnie wczorajszą zwałą. Poza tym, ciężko gdzieś wskoczyć jak jest tylko jeden kierunek. Na 212 było wejście w S rano, ale odpuściłem, bo myślałem, że będzie realizacja zysków. To był błąd, jak widać 50 pipek ładnie by weszło z SL 15 pips. Czyli allstar jak dla mnie.A tak na serio to dzisiaj taki przestój pewnie w oczekiwaniu na dane albo odpoczywają po wczorajszych "jazdach"
Jeśli chodzi o long, to widzę kilka przesłanek. Nieźle wypadły dzisiaj aukcje długu, DAX podobnie jak euro na weekly low, przyzwoite dane, no i azjaci, którzy mają szansę zatrzymać spadki. Poza tym, skoro duzi gracze skupowali euro oo 1.3000, to raczej nie będą się tego jeszcze pozbywać.
Zatem zastanówmy się kto sprzedaje?
1. Grube ryby na danych rzadko sprzedają, bo nie ma wtedy płynności odpowiedniej. Wszak na złych danych wszyscy sprzedają.
2. Jeśli grube ryby pakowały od 1.26 pozycje długie, to 1.33 jest trochę wcześnie na sprzedawanie. Myślę, że obróciliby się ze stratą.
3. Jeśli sprzedają małe ryby, które zadrżały pod wpływem FOMC czy innymi danymi lub grają średnioterminowo, zostaną najpewniej wykorzystane przez grubasów do zrobienia "lepszej ceny" na długą pozycję jako dostawcy płynności.
Tyle że w skrajnej sytuacji ten dołek to może być 1.29
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- klonmarcin
 - Maniak

Należy pamiętać - ktoś kiedyś na tym forum pisał, że w środę następuje zwykle zmiana kierunku - jak na razie od pon. gramy ONLY SELL - także kto wie....

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
						No pain - No gain