no tak, większość nie wie o istnieniu H8Ink. pisze:A powiedz mi ilu bywalców tego forum tak robi ?zeuss pisze:dlatego dla mnie jest dziwne, bo w analizie techniczne zawsze od najwyzszego do najniższego TF
Byle z trendem by Ink.
-
expedient warzywniaka
zeuss pisze:na kazdym TF sytuacja jest trochę inna
Sam sobie przeczysz kolego.zeuss pisze:i zeby miec obiektywne spojrzenie trzeba brac wszystkie po kolei
Skoro każdy TF jest troche inny, to znaczy ze w pewnym momencie zaczynają sobie przeczyć. A jak już dodać do tego formacje świecowe z każdego z nich.
-
expedient warzywniaka
tak, masz racje, nie wim o co mi chodziło mówiąc o analizowaniu wszystkich po kolei TF-ow od najwyzszego do najnizszego.expedient warzywniaka pisze:zeuss pisze:na kazdym TF sytuacja jest trochę innaSam sobie przeczysz kolego.zeuss pisze:i zeby miec obiektywne spojrzenie trzeba brac wszystkie po kolei
Skoro każdy TF jest troche inny, to znaczy ze w pewnym momencie zaczynają sobie przeczyć. A jak już dodać do tego formacje świecowe z każdego z nich.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 15:55 przez zeuss, łącznie zmieniany 1 raz.
zeuss
W domyśle zakładam że te osoby które odpowiadają M1-M5 raczej zbyt długo nie trzymają pozycji.
Natomiast zadziwia mnie fakt ze najwięcej osób używa głównie M1 i M5 jednocześnie nastawiając się na profity 20-80- pipsów.
Przy takich założeniach horyzont czasowy transakcji powinien wynosić co najmniej:
4 godziny dla profitu powyżej 60 pipsów
1 godzinę dla profitu 20-25 pipsów.
(zakładając idealne wejścia co do pipsa)
Taka jest długookresowa średnia zmienność na tych interwałach.
Równocześnie tylko 3 osoby zadowalają się zyskiem zysk w granicach 10 pipsów - typowa zmienność interwału M15.
W domyśle zakładam że te osoby które odpowiadają M1-M5 raczej zbyt długo nie trzymają pozycji.
Natomiast zadziwia mnie fakt ze najwięcej osób używa głównie M1 i M5 jednocześnie nastawiając się na profity 20-80- pipsów.
Przy takich założeniach horyzont czasowy transakcji powinien wynosić co najmniej:
4 godziny dla profitu powyżej 60 pipsów
1 godzinę dla profitu 20-25 pipsów.
(zakładając idealne wejścia co do pipsa)
Taka jest długookresowa średnia zmienność na tych interwałach.
Równocześnie tylko 3 osoby zadowalają się zyskiem zysk w granicach 10 pipsów - typowa zmienność interwału M15.
-
krystian74
- Pasjonat

No jak to, to nie wiedziałeś?Esco pisze:zeuss
M5, SL 7-10 pips, 8 minut na trade i profit 80-100 pips.
Wszyscy tak na tym forum robią i patrz ilu mamy milionerów
Może trochę ironicznie, ale niestety dużo osób w taki właśnie sposób wyobraża sobie trading.
Ja nie wiem. Mi trejda powyżej 100 pips nie udało się jeszcze zrobić bez SL przynajmniej 30-40 pips i kilku godzin/dni czekania