Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Wczoraj bez gry.

Dzisiaj jak na razie +36 na demo (na realu tą samą pozycję mi na SL 9 pips wywaliło, źle ustawiłem niestety, bo powinno być ponad tą drugą strefą ZL...)

2 shorty na ejku na jakimś minimalnym plusie rzędu +3, +5. Ogólnie dzisiaj jakiś jestem rozkojarzony. Spróbuje jeszcze czegoś ciekawego poszukać.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

jakie masz teraz zasady wejscia/wyjscia? nie jest to LT juz?

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

SR + LT + ZL do wyznaczenia kierunku na h4/h1, ZL + lt + sr na m5/15 do wejścia.

A tak swoją drogą co do wyznaczania kierunku... Właśnie złamałem zasady i poszło się j...ć 10 pipsów. Jakoś dzisiaj nie czuję pewności w swoich zagraniach, coś jest nie tak.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Midas pisze:... ZL + lt + sr na m5/15 do wejścia.
wszystkie na raz czy tylko jedna wybrana?

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Może być jedna wybrana, wszystko zależy od sytuacji na wyższym interwale. Jak jest ewidentny znak, że np. lecimy w górę to staram się wejść przy pierwszej lepszej okazji na m5 z jak najmniejszym SL'em.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Kurde, zawsze po takich spadkach dużych nie wiem co robić.. Bo z jednej strony myślę "poleciało w c... to czas się zatrzymać" ale z drugiej strony gramy z trendem jako moja podstawowa zasada..

Tak czy inaczej jak na razie ściągnąłem małe +4,5 pipsa z kabla, czaję się na eske 20 pipsową od ZL i 3 odbicia na m5 na edku. Zagrałbym też S na ejku ale boli mnie ten pinbar na m15 i tworzący się pinbar na h1 + byliśmy blisko 108.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Widzę, że mogłem się nie przejmować tym pinbarem na m15 na ejku i spokojnie grać co było do grania, już by +20 wpadło.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Long ejek po 108.226, może dane pomogą :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Miałem nadzieje, że będzie większa siła do lecenia w górę, ZL m5 zatrzymało cenę. Close na BE.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze:Kurde, zawsze po takich spadkach dużych nie wiem co robić.. Bo z jednej strony myślę "poleciało w c... to czas się zatrzymać" ale z drugiej strony gramy z trendem jako moja podstawowa zasada..
...mi na dziś starczy, za raz będzie konferencja EBC, a ja w totolotka nie gram :)

p.s jak masz taki silny trend spadkowy, to czekaj na wybicie do góry i na jakimś SR sprzedawaj.
pozdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ