Może zapodał Byś jakiegoś scr. przecież to Twój dziennikInk. pisze:Siedzę od wczoraj w szrocie na USDCHF od 0.9059 i trzymamNiby strasznie skorelowany z edkiem ale jakoś wolałem wejść tam
![]()
I spokojnie możesz pisać, nic nie zaśmiecasz
Byle z trendem by Ink.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
-
expedient warzywniaka
-
expedient warzywniaka
Ryzyko w pipsach jest podobne na wyższych TF ale targety są znacznie ciekawe. Człowiek nie ucieka na byle wsparciu. Dla mnie najważniejsze to jest nieoglądać w ogóle niższych TF bo tam można zobaczyć setki powodu do wejścia/wyjścia. A to tylko dezorientuje, w efekcie człowiek nie wie co ma robić.
I następuje panika
I następuje panika
Piękne słowa.expedient warzywniaka pisze:Ryzyko w pipsach jest podobne na wyższych TF ale targety są znacznie ciekawe. Człowiek nie ucieka na byle wsparciu. Dla mnie najważniejsze to jest nieoglądać w ogóle niższych TF bo tam można zobaczyć setki powodu do wejścia/wyjścia. A to tylko dezorientuje, w efekcie człowiek nie wie co ma robić.
I następuje panika
Ja też niby gram na H4, ale jak człowiek siedzi cały dzień przed wykresem, to z ciekawości patrzy sobie na mniejsze interwały i głupieje.
Ja zbyt często wpadam w pułapkę niższych interwałów, dlatego teraz staram się jak najmniej siedzieć przy kompie. Teraz staram się wstać rano, określam kierunek na dany dzień, zapuszczam strategie, później zaglądam koło 14, ewentualnie reaguje i dalej dzida na dzifki i drinki z parasolką
-
expedient warzywniaka
ja sie ciagle zastanawiam czy to nie sciema. wszedzie w polowie czasu trwania swiec h4 sie mloty porobiły. ale w takich miejscach ze nic nie znacza... jak usdchf mialby isc up to powinien sie jeszcze wychilic po stopy na 8990Ink. pisze:nie podoba mi sie sytuacja na edku gdzie nie może sie przebić up