Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kocurnikov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kocurnikov »

Książka warta przeczytania. Ogólnie metoda Ichimoku jest bardzo ciekawa i zrozumiała. Aczkolwiek aby ją stosować z sukcesami należy chyba zrozumieć kilka innych rzeczy niż tylko przecięcia linii czy wyjścia z chmury i skonfrontowanie to z wyższym TF'em. Ja niestety jeszcze nie dotarłem do tych "innych rzeczy". Proszę osoby potrafiące wykorzystać tę metodę o podzielenie się swoją wiedzą. Oczywiście sposób konstrukcji i zasady działania strategii opartych o Ichimoku są mi znane lecz nie przekłada się to na pipsy :(

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

kocurnikov pisze:Ogólnie metoda Ichimoku jest bardzo ciekawa i zrozumiała. Aczkolwiek aby ją stosować z sukcesami należy chyba zrozumieć kilka innych rzeczy niż tylko przecięcia linii czy wyjścia z chmury i skonfrontowanie to z wyższym TF'em.
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Powiem więcej: jeśli poznasz te "inne rzeczy", to Ichimoku nie będzie Ci potrzebne ;-)

Zajrzyj do wątku ze stopki, może Ci się przyda.

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Szkoda że ten wątek nie jest rozwijany i pomimo ostatniego zeszłorocznego wpisu, może zapoczątkuję powrót tych którzy jeszcze grają wskaźnikami Ichimoku.

Przeczytałem książke, pooglądałem kilka filmów w tubie, w kwietniu teraz jadę na konsultację do Pana Kamila Oziemczuka i muszę przyznać że od tygodnia czasu obserwacji i gry tymi wskaźnikami dość ciekawe wyniki zwłaszcza że wcześniej skalpowałem na 5 minutowym a teraz widzę że sygnały na h1, h4 i D1 są o wiele mocniejsze.

Oczywiście zdążyłem znaleźć informacje o Ichimoku mające na celu niemalże ogromnej ignorancji ale wydaje mi się ze nastawienie i brak doświadczenia powoduje u niektórych dość płytkie zdanie które na tle od 30 do 60 pipsów dziennie jakie robię, zmienia ogromnie moje nastawienie na bardzo pozytywne.

Ludzie!!! Opiszcie swoje wejścia i dajcie swoje screeny. Tylko wrócę do domu po weekendzie, wstawię swoje z opisami.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Żądni wiedzy mogą obejrzeć online kurs handlowania w oparciu o wskaźnik ichimoku. Kurs jest w języku rosyjskim, podzielony na 11 części, lub w pliku flv (ok. 500 MB, prawie 8 godzin) do ściągnięcia w trzech częściach z serwerów depositfiles.com. Wszystko dostępne na stronie http://forex-traderr.ru/strategii/345-t ... -kurs.html.
Jeśli ktoś woli czytanie po angielsku, to znajdzie coś na ftp://212.85.113.195/. Wcześniej polecałem bezpłatny e-book Ichimoku Beginner by Gabor Kovacs i nadal polecam. Świetna pozycja dla początkujących. Google znajdzie ją bez trudu.

Dmk84
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Dmk84 »

Gracie na standardowych ustawieniach średnich tzn. tak jak w teorii jak rynek kiedyś funkcjonował przez 6 dni w tygodniu czy zmienialiście parametry na aktualne

pawlilimicimited

adapi pisze:Żądni wiedzy mogą obejrzeć online kurs handlowania w oparciu o wskaźnik ichimoku. Kurs jest w języku rosyjskim, podzielony na 11 części, lub w pliku flv (ok. 500 MB, prawie 8 godzin) do ściągnięcia w trzech częściach z serwerów depositfiles.com. Wszystko dostępne na stronie http://forex-traderr.ru/strategii/345-t ... -kurs.html.
Jeśli ktoś woli czytanie po angielsku, to znajdzie coś na ftp://212.85.113.195/. Wcześniej polecałem bezpłatny e-book Ichimoku Beginner by Gabor Kovacs i nadal polecam. Świetna pozycja dla początkujących. Google znajdzie ją bez trudu.

Kursik zassałem a właściwie obie formy które tam były. Gość niesamowity. Dziękuję za źródło.

Obecnie czytam jeszcze książkę znaną autora Gabora Kovacs pt. Ichimoku Beginner. I jestem pod wrażaniem bo szczegółów jest o wiele więcej ale i bezpieczniej się gra. Zbiło mnie jedynie z nóg jak pokazał gość, że w Japonii ta forma gry na giełdzie i materiały z tym związane są w kwotach od 500$ do 800$.
Polscy wykonawce "masterzy" Ichimoku, raczej nie pokazują takich elementów. Są oczywiście te OGROMNE PODSTAWY typu linie TS i KS nad chmurą i potwierdzenie Chikou Span... itd. Ale książka Gabora wymiata nad wszystkimi w Polsce.

A wiem że na tym forum są już tacy którzy się umieją z tej książki tak grać jak podaje Gabor. Panowie zamieńcie się miejscami z tamtymi "masterami".

Poza tym teraz tę książkę tłumaczę sobie zaraz po tym jak pierwszy raz przeczytałem. Polecam książkę, jeśli ktoś zna zasady ale niekoniecznie angielski to szybko się tak czy inaczej połapie. Język jest przystępny.

Dodano po 5 minutach:
Dmk84 pisze:Gracie na standardowych ustawieniach średnich tzn. tak jak w teorii jak rynek kiedyś funkcjonował przez 6 dni w tygodniu czy zmienialiście parametry na aktualne
Ja gram na standardowych i nawet gdzieś można zauważyć i usłyszeć żeby pozostawić wszelkie ustawienia. Bynajmniej jeśli o mnie chodzi, to ustawienia mam niezmienne.

W książce jest jak widzę podana informacja że są traderzy którzy używają ustawień 2-22-44. Nie sprawdzałem więc jeśli to urządza na przyszłość kogoś, niech sprawdzi.

kocurnikov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kocurnikov »

Jeszcze nie zassalem tych filmów po rosyjsku. Jaka jest ich jakość? I jak z poziomem trudności rosyjskiego? Uczę sie kilka lat tego jezyka i jestem ciekaw czy coś zrozumiem:)

pawlilimicimited

Wielkość od 53mb do 250 mb. Warte prześledzenia i powtarzania. Tam jest "pełny kurs" Ichimoku Kinko Hyo. Podstawowe pojęcia to znajomość linii, od tego się zaczyna. Potem idzie jak masło - zrozumienie treści.

A reszta to tylko praktyka - hmmm... a może aż....?

pawlilimicimited

W kwestii sprostowania pewnego "nowego postu". Dziękuję któremuś moderatorowi że ściągnął go z głównej tapety. Popierdzieliły mi się umieszczanie ich bo wchodząc na dział ICHIMOKU dałem Nowym Temat ale nie wiedziałem że zrobi mi go na ogólnej tapecie. A nie wiedziałem jak go stamtąd usunąć.

Podałem podobny czyli H4 * EUR/USD

Jeszcze raz dziękuję za szybkie działanie moderatorowi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pawlilimicimited

Moje wejście z H4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ