Chcę się przekwalifikować na etatowego fx tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

hehehe
byc z laska ale jej nie "dymac"
to jest wg mnie wersja demo
byc z laska ale z nia nie mieszkac.
to jest wg mnie wersja w stylu:
"gram na W1, siedze przed FX 3 godziny na tydzien i zarabiam miesiecznie tyle co moi znajomi przez rok "

:DDD

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Sam juz nie wiem w ktorym temacie powinienem napisac ten post ale ...

Nie raz czytam taki tekst na forum :
Jestem na fx od pol roku , mialem juz 3xMC ale jeszcze nie mam strategii .
albo
Otworzylem rachunek real dwa tygodnie temu , w telewizji mowili ze bedzie spadac mimo ze roslo wiec piramidowalem S , teraz mam -40kzl. straty . Co mam zrobic ?
Na pytanie dla czego nie pogral wpierw na demo odpowiada ze demo niczego nie uczy i jast dla mieczakow ...
Wiekszosc uzytkownikow twierdzi ze na demie byla na plusie a dopiero w realu maja ciagle straty . Ja na takie stwierdzenia mam pytanie , jak dlugo grali na tym demo ? Tydzien , dwa , pewnie wiekszosc z nich nie grala dluzej niz miesiac . Ja w pierwszym miesiacu tez bylem na plusie i juz chcialem otwierac real . Teraz po ponad pol roku wiem jakie to trudne choc mysle ze jestem blizej niz dalej to na razie sie wstrzymam , skoro nie mam do konca wypracowanej strategii to moim zdaniem trenowanie psychiki jest po prostu bez sensu . Ktos porownal gre na demie do gry typu F1 na kompie i w realu , mam takie pytanie gdybym powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij to sie najszybciej nauczysz i ze nie potrzebne jest prawko to bys tak zrobil czy bys mnie wysmial i stwierdzil ze to niebezpieczne i czy ja nie pruboje Cie wsadzic na mine ?

Dlatego uwazam ze kazdy powinien grac najpierw na demie a kiedy przejdzie na real to juz tylko od niego zalezy .
Pozdro
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

seba pisze:jezeli bys napisal

Kod: Zaznacz cały

byc z laska ale jej nie "dymac"
to mysle ze bardziej by pasowalo
:)
To bym bardziej porównał to grania na koncie real ale nie zarabiania.

Kazdy interpretuje na swój sposób ;)
rabit pisze:mam takie pytanie gdybym powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij to sie najszybciej nauczysz
a niby jak sie nauczyłes jeździć, czytając o tym w poradnikach, na komputerze czy jeżdząc autem ?
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

rabit pisze:Dlatego uwazam ze kazdy powinien grac najpierw na demie a kiedy przejdzie na real to juz tylko od niego zalezy .

Demo to demo i basta ! Dobre do nauki obsługi platformy , demo nie nauczy grać. Lepiej zaliczyć 10 MC po 100 zł niż mieć 1000% na demo. Forex to psycha, nie ma psychy, najlepszy system można rozwalić. Demo tego nie nauczy. Do dziś pamiętam swoją pierwszą transakcję na live, bicie serca , uścisk w gardle jak szło na SL . Na demo tego nie doświadczysz :mrgreen:

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

colt113 pisze:a niby jak sie nauczyłes jeździć, czytając o tym w poradnikach, na komputerze czy jeżdząc autem ?
Poszedlem na kurs teoretyczny , potem praktyczny na samochodzie do dego przystosowanym wraz z instruktorem a potem na egzamin . A Ty jak to zrobiles , wsiadles do samochodu bez przygotowania i w pewnym momencie stwierdziles ze juz umiesz ?

Microbi proponuje czytac uwazniej .....
rabit pisze: Teraz po ponad pol roku wiem jakie to trudne choc mysle ze jestem blizej niz dalej to na razie sie wstrzymam , skoro nie mam do konca wypracowanej strategii to moim zdaniem trenowanie psychiki jest po prostu bez sensu .
Z drugiej strony dawcy sa potrzebni ..... :P

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Ktos(instruktor) mi
rabit pisze:powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij
tak wygląda kurs praktyczny.

Nie stwierdziłem od razu ze umie jeździć ale tak sie własnie nauczyłem.

A na teorii uczyłem sie o zasadach ruchu drogowego a nie technice jazdy.

Cały myk dema polega na tym ze nie ujawnia sie u gracza ani strach poniewaz nie ma nic do stracenia ani chciwość . Większośc zakłada pierwsze konta z depozytem w okolicach 10000PLN odpala tranzakcje 1-2 loty kursem bujnie pare pipsów w kierunku obranym przez gracza w kolumnie profit pojawia sie kilka set PLN nasycenie sięga zenitu tranzakcja zostaje zamknieta. Z niedowierzaniem w ruch idzie nastepna dla odmiany w drugą strone tu już pojawia sie -1000 ale co tam nie ma strachu siedzimy i czekamy co będzie. Nagle ten "-" zamienia sie w "+" i znowu tranzakcja zamknieta. Chyba wiekszość zna to uczucie po kilu takich tranzakcjach już pierwszego dnia i mysli w kierunku "Hmm, ciekawe ile bede musiał płacić od tego podatku." :roll:
Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 01:12 przez colt113, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

colt113 pisze:tak wygląda kurs praktyczny
Kolego tak wyglada demo bo koles siedzi obok i w razie czego nacisnie na hamulec czyli taki wirualny MC .
colt113 pisze:a na teorii uczyłem sie o zasadach ruchu drogowego
A po co Ci teoria przeciez powinienes od razu wsiadac i jezdzic (chocby z instruktorem) , na cos takiego raczej prawo nie zezwala . Dlatego tak jak powiedzialem bez wypracowanej strategii real jest bez sensu . Skoro nie posiadasz odpowiedniej wiedzy na temat inwestowania to wchodzac od razu w real nie dosc tego ze bedziesz walczyl z dopracowaniem strategi to jeszcze z wlasna psycha i gdzie tu sens i logika ? Chyba nie powiesz mi ze gdybys jezdzil z instruktorem przez rok a nie przez 30 godzin w trakcie kursu to niczego wiecej bys sie nie nauczyl ? Bo moim zdaniem w pewnym momencie nie mialoby to dla Ciebie wiekszej roznicy czy instruktor jest i w razie czego nacisnie na hamulec czy go nie ma .

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

A po co Ci teoria przeciez powinienes od razu wsiadac i jezdzic (chocby z instruktorem) , na cos takiego raczej prawo nie zezwala .
Jak sam zauwazyłes tak nakazuje Polskie prawo a musze ci powiedzieć ze nie wszedzie na świecie tak jest np w UK po załatwieniu małej formalności wsiadasz i jedziesz bez zadnego wcześniejszego szkolenia. Czy ty zaczynając swoja przygode z FX wynająłeś instruktora czy zapoznawałes sie z rynkiem na własną ręke?

Raczej i tak nie dojdziemy do porozumienia a jeszcze po drodze załapiemy po demotywatorze.

Pozdrawiam

EOT
Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, 01:53 przez colt113, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

colt113 pisze:Jak sam zauwazyłes tak nakazuje Polskie prawo a musze ci powiedzieć ze nie wszedzie na świecie tak jest np w UK po załatwieniu małej formalności wsiadasz i jedziesz bez zadnego wcześniejszego szkolenia
Jestes pewny ? Kierowca posiadajacy Provisional driving licence powinien jezdzic w "towarzystwie" doswiadczonego kierowcy .

Dodano po 24 minutach:
colt113 pisze:Czy ty zaczynając swoja przygode z FX wynająłeś instruktora czy zapoznawałes sie z rynkiem na własną ręke?
Zapoznawalem sie z rynkiem na wlasna reke i nie wynajmowalem instruktora . Przeciez nie o to tu chodzi , niektore osoby pisza w tym watku ze demo jest dobre jedynie do zapoznania sie z platforma a moim zdaniem to nie prawda , przeciez wszystko jest tak jak w realu a to pozwala na opracowanie wlasnej strategii ktora ma szanse dobrze dzialac w realu .
Ja rozumiem ze sa tacy ktorzy po wejsciu w real beda w stanie wziasc sie w garsc i potraktowac to do wiekszej motywacji co by pomoglo w osiagnieciu sukcesu ale jaki jest ich procent ? To ze bedziesz gral w realu i tracil sumy ktore nie sa istotne ma nauczyc panowania nad psychika ? Obawiam sie ze nie . Czy inwestowanie drobnych ma stworzyc z ciebie inwestora ? Czy to ze przez jakis czas grales za drobne zaliczajac 5xMC co prawda nie istotne bo przeciez grales za sumy bez wiekszego znaczenia i po osiagnieciu wymazonych dobrych rezultatow zainwestujesz duzo wieksza sume bez problemu bo przeciez masz juz opanowana psychike ? Jaka to roznica miedzy real a demo ? Taka ze uczac sie na demo nie straciles "drobnych" .
colt113 pisze:Raczej i tak nie dojdziemy do porozumienia a jeszcze po drodze załapiemy po demotywatorze.
Nie widze powodu dla jakiego mielibysmy zostac ukarani , przeciez piszemy na temat .

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Czy inwestowanie drobnych ma stworzyc z ciebie inwestora ? Czy to ze przez jakis czas grales za drobne zaliczajac 5xMC co prawda nie istotne bo przeciez grales za sumy bez wiekszego znaczenia i po osiagnieciu wymazonych dobrych rezultatow zainwestujesz duzo wieksza sume bez problemu bo przeciez masz juz opanowana psychike ? Jaka to roznica miedzy real a demo ? 
Żadna, kwota na koncie real powinna być taka zeby jej strata bolała jak pieprznięcie się w piszczel ale zeby nie zrujnowała. Dla jednego bedzie to 100zł a dla drugiego 20000zł.

Przeciez nie o to tu chodzi , niektore osoby pisza w tym watku ze demo jest dobre jedynie do zapoznania sie z platforma a moim zdaniem to nie prawda , przeciez wszystko jest tak jak w realu
Przeczytaj co napisałem 5 postów wyrzej odnośnie dema.

A tak właściwie to na jakiej podstawie uważasz ze demo i real to to samo skoro z tego co wyczytałem to styczność miałes/masz tylko z demem?

ODPOWIEDZ