to jest wg mnie wersja demobyc z laska ale jej nie "dymac"
to jest wg mnie wersja w stylu:byc z laska ale z nia nie mieszkac.
"gram na W1, siedze przed FX 3 godziny na tydzien i zarabiam miesiecznie tyle co moi znajomi przez rok "

To bym bardziej porównał to grania na koncie real ale nie zarabiania.seba pisze:jezeli bys napisalto mysle ze bardziej by pasowaloKod: Zaznacz cały
byc z laska ale jej nie "dymac"
a niby jak sie nauczyłes jeździć, czytając o tym w poradnikach, na komputerze czy jeżdząc autem ?rabit pisze:mam takie pytanie gdybym powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij to sie najszybciej nauczysz
rabit pisze:Dlatego uwazam ze kazdy powinien grac najpierw na demie a kiedy przejdzie na real to juz tylko od niego zalezy .
Poszedlem na kurs teoretyczny , potem praktyczny na samochodzie do dego przystosowanym wraz z instruktorem a potem na egzamin . A Ty jak to zrobiles , wsiadles do samochodu bez przygotowania i w pewnym momencie stwierdziles ze juz umiesz ?colt113 pisze:a niby jak sie nauczyłes jeździć, czytając o tym w poradnikach, na komputerze czy jeżdząc autem ?
Z drugiej strony dawcy sa potrzebni .....rabit pisze: Teraz po ponad pol roku wiem jakie to trudne choc mysle ze jestem blizej niz dalej to na razie sie wstrzymam , skoro nie mam do konca wypracowanej strategii to moim zdaniem trenowanie psychiki jest po prostu bez sensu .
tak wygląda kurs praktyczny.rabit pisze:powiedzial jak mniej wiecej prowadzi sie samochod i zaproponowal wsiadaj i jezdzij
Kolego tak wyglada demo bo koles siedzi obok i w razie czego nacisnie na hamulec czyli taki wirualny MC .colt113 pisze:tak wygląda kurs praktyczny
A po co Ci teoria przeciez powinienes od razu wsiadac i jezdzic (chocby z instruktorem) , na cos takiego raczej prawo nie zezwala . Dlatego tak jak powiedzialem bez wypracowanej strategii real jest bez sensu . Skoro nie posiadasz odpowiedniej wiedzy na temat inwestowania to wchodzac od razu w real nie dosc tego ze bedziesz walczyl z dopracowaniem strategi to jeszcze z wlasna psycha i gdzie tu sens i logika ? Chyba nie powiesz mi ze gdybys jezdzil z instruktorem przez rok a nie przez 30 godzin w trakcie kursu to niczego wiecej bys sie nie nauczyl ? Bo moim zdaniem w pewnym momencie nie mialoby to dla Ciebie wiekszej roznicy czy instruktor jest i w razie czego nacisnie na hamulec czy go nie ma .colt113 pisze:a na teorii uczyłem sie o zasadach ruchu drogowego
Kod: Zaznacz cały
A po co Ci teoria przeciez powinienes od razu wsiadac i jezdzic (chocby z instruktorem) , na cos takiego raczej prawo nie zezwala .
Jestes pewny ? Kierowca posiadajacy Provisional driving licence powinien jezdzic w "towarzystwie" doswiadczonego kierowcy .colt113 pisze:Jak sam zauwazyłes tak nakazuje Polskie prawo a musze ci powiedzieć ze nie wszedzie na świecie tak jest np w UK po załatwieniu małej formalności wsiadasz i jedziesz bez zadnego wcześniejszego szkolenia
Zapoznawalem sie z rynkiem na wlasna reke i nie wynajmowalem instruktora . Przeciez nie o to tu chodzi , niektore osoby pisza w tym watku ze demo jest dobre jedynie do zapoznania sie z platforma a moim zdaniem to nie prawda , przeciez wszystko jest tak jak w realu a to pozwala na opracowanie wlasnej strategii ktora ma szanse dobrze dzialac w realu .colt113 pisze:Czy ty zaczynając swoja przygode z FX wynająłeś instruktora czy zapoznawałes sie z rynkiem na własną ręke?
Nie widze powodu dla jakiego mielibysmy zostac ukarani , przeciez piszemy na temat .colt113 pisze:Raczej i tak nie dojdziemy do porozumienia a jeszcze po drodze załapiemy po demotywatorze.
Czy inwestowanie drobnych ma stworzyc z ciebie inwestora ? Czy to ze przez jakis czas grales za drobne zaliczajac 5xMC co prawda nie istotne bo przeciez grales za sumy bez wiekszego znaczenia i po osiagnieciu wymazonych dobrych rezultatow zainwestujesz duzo wieksza sume bez problemu bo przeciez masz juz opanowana psychike ? Jaka to roznica miedzy real a demo ?
Przeciez nie o to tu chodzi , niektore osoby pisza w tym watku ze demo jest dobre jedynie do zapoznania sie z platforma a moim zdaniem to nie prawda , przeciez wszystko jest tak jak w realu