ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Tyle ile byłoby potrzeba aż do czasu zamknięcia M15 - M30 poniżej mojej kreski
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Madins
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Dalej jesteś pewien że wziąłeś max przy min ryzyka ?
wziąłem max na tamtą chwile...
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Madins ale odpowiedz konkretnie

ile ryzykowałeś pipsów, ile mogłeś wziąć max pipek nawet pare minut później
i czy naprawdę miałeś maksymalny zysk a minimalne ryzyko?

Nawet nie musisz mi odpowiadać odpowiedz sam sobie, a po odpowiedzi widzę że ryzyka nawet nie jesteś w stanie określić, bo M15 mogła sie zamknąć -10 jak i -100 poniżej kreski ;)

i kolejne pytanie, czy zawsze bierzesz max przy min ryzyka?

Madins
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:bo M15 mogła sie zamknąć -10 jak i -100
Oczywiście, że tak, ale czy dopuściłbym do -100?
:mrgreen:

Ink. pisze: czy zawsze bierzesz max przy min ryzyka?
Ty na poważnie? Bo jeśli tak,to idę spać....
Ink. pisze: ile mogłeś wziąć max pipek
Nie poszli nawet jednej pipki więcej na tym swingu. Czekać na korektę? A ile ona mogła wynieść? Może fala w dół miałaby 100 pip? Przecież, to jest wielka niewiadoma. Był profit, więc go wziąłem..... Wyjście idealne,jak dla mnie...

Ciągle tylko negujesz, a co dajesz od siebie? Ciągle czekam na odpowiedź, dlaczego Twoim zdaniem lepiej wziąć +1 zamiast +6?

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

czerwinek - w punkcie oznaczonym jako 'x' nie mozesz jeszcze wiedziec czy to jest FBO równie dobrze w tym miejscu cena moze się odbić od zero line i poszybować w dół jako zwykłe BO. Dopiero na tym szczycie pomiędzy punktami X oraz Y mogę powiedzieć tak to jest FBO, i szukam jak najlepszej ceny do wejścia

jeszcze jedna rzecz to co narysowałeś to w sumie nic innego jak 'odwrócona głowa z ramionami' - tyle miesięcy studiowania koncepcji zero line i doszedłem to tego co jest podstawą w każdej książce o forexie;)

oczywiście trochę spłycam bo taki patern musi wystąpić w konkretnym miejscu i konkretnych okolicznościach czego właśnie nauczyła mnie ZL a nie piszą tego w ksiązkach:)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 22:06 przez radoslav47, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ink. pisze:Madins ale odpowiedz konkretnie
Dajcie żyć chłopakowi - zwykle po osobach zarabiających inni jerzdzą ile wlezie.

To jego prywatna sprawa i koniec, kropka.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Madins
Gaduła
Gaduła

klonmarcin pisze:Dajcie żyć chłopakowi
:mrgreen:

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

radoslav47 pisze:jeszcze jedna rzecz to co narysowałeś to w sumie nic innego jak 'odwrócona głowa z ramionami' - tyle miesięcy studiowania koncepcji zero line i doszedłem to tego co jest podstawą w każdej książce o forexie;)
Kurna, faktycznie ... :).

.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

radoslav47 pisze:czerwinek - w punkcie oznaczonym jako 'x' nie mozesz jeszcze wiedziec czy to jest FBO równie dobrze w tym miejscu cena moze się odbić od zero line i poszybować w dół jako zwykłe BO. Dopiero na tym szczycie pomiędzy punktami X oraz Y mogę powiedzieć tak to jest FBO, i szukam jak najlepszej ceny do wejścia
Ja trochę to inaczej widziałem z opisów i zrzutów Thoreza. Zobacz naprzykład ten zrzut:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42404

Z drugiej strony zależy w jakim miejscu mamy taką sytuację, jeżeli jest to jakiś dół lub szczyt to idziemy po takiej akcji w kierunku profitów.

radoslav47 pisze:jeszcze jedna rzecz to co narysowałeś to w sumie nic innego jak 'odwrócona głowa z ramionami' - tyle miesięcy studiowania koncepcji zero line i doszedłem to tego co jest podstawą w każdej książce o forexie;)
Też mi to tak wpadło w oko :) pewnie dużo formacji wynika z BO i FBO :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

jasne, rynek nigdy nie jest taki sam, nie ma dwóch identycznych sytuacji, nie zawsze musi byc korekta po fbo, powiem więcej zgodnie z ideologią fbo nie powinno jej być, tylko sam wystrzal, dlatego trzeba grać nieszablonowo:)

wrzuć może jakieś Twoje screeny z mniejszych interwałów, jestem ciekaw jak Ty to widzisz
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

ODPOWIEDZ