Realizacja części zysków i sprzedanie więcej po wyższej cenie. Duzi nie lubią przepłacać.dulf pisze:Macie jakieś inne pomysły ?
Złośliwa ręka rynku - mechanika rynku
Czyli zmasowany "atak" szybkiego profitu ? Krótkie ruchy z dużym kapitałem , to muszą sporo ryzykować na takich jazdach .Halflife pisze:Realizacja części zysków i sprzedanie więcej po wyższej cenie. Duzi nie lubią przepłacać.dulf pisze:Macie jakieś inne pomysły ?
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
Dlaczego ryzykują? Ryzykują ci którzy od nich kupili, a później zostali zaskoczeni przez kontynuacje spadków. Duzi zarobili dwa razy.dulf pisze:Czyli zmasowany "atak" szybkiego profitu ? Krótkie ruchy z dużym kapitałem , to muszą sporo ryzykować na takich jazdach .Halflife pisze:Realizacja części zysków i sprzedanie więcej po wyższej cenie. Duzi nie lubią przepłacać.dulf pisze:Macie jakieś inne pomysły ?
A ,w ten sposób , taka jazda z czkawkąHalflife pisze: Dlaczego ryzykują? Ryzykują ci którzy od nich kupili, a później zostali zaskoczeni przez kontynuacje spadków. Duzi zarobili dwa razy.
Strasznie mnie wkurza ten schemat bo jak sie gra lipnym kapitałem to zależy mi na dużej ilości pip , zamknięcie części pozycji nie bardzo mi pasuje .
Ta ,logika nie ziemska .Lepiej narobić w gacie i zamknąć wszystko ,co ja to p..
Bajkowa może i tak, ale także jaka elegancka.dulf pisze: Dla mnie to bajkowa teoria spisku ,wydaje mi się że na rynku jest zbyt duża ilość kasy aby podlegał takim manipulacjom .Macie jakieś inne pomysły ?
Oczywiście nie wiem za i po co tudzież kto za czym stoi ale tym razem zgadza się z tym z Twojego obrazka co do pipsa.
1. Jest linia trendu - czerwona i ktoś na to gra
2. Świeca przy zielonej kresce wybija tych z longami i idą cierpem w dół
3. To w brązowym to tzw. Pivot - świeca w innym kierunku niż ciąg pozostałych. Po zamknięciu powyżej pivota (jest ładny korpus i tzw. trzy słupki odwrotu) więc ceny idą w stronę gdzie są SL tych z wybicia i BE tych co weszli wcześniej.
4. Filoletowe to miejsce by wybić tych co miało ich wybić, po tym jest czarna czyli pivot w drugą stronę.
5. To "Co to/" to jest formacja Mr.Yogiego - szczyty/dołki cięte nożem, po której jest zwykle break w kierunku "nożowników
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 22:27 przez sds, łącznie zmieniany 1 raz.
Smart moneyHalflife pisze:Duzi zarobili dwa razy.
weak long\shortdulf pisze:A ,w ten sposób , taka jazda z czkawkąHalflife pisze: Dlaczego ryzykują? Ryzykują ci którzy od nich kupili, a później zostali zaskoczeni przez kontynuacje spadków. Duzi zarobili dwa razy., teraz łapię .(lepiej późno niż wcale).
Strasznie mnie wkurza ten schemat bo jak sie gra lipnym kapitałem to zależy mi na dużej ilości pip , zamknięcie części pozycji nie bardzo mi pasuje .
Ta ,logika nie ziemska .Lepiej narobić w gacie i zamknąć wszystko ,co ja to p..
Taki jest slang dealerów bankowych.
eurjpy_m5
MNI EURO-YEN: Fundamental levels (orders, options, technicals)
Y112.00 Option barrier, offers on approach, stops
Y111.67/70 Oct 2011 high, Bollinger band
Y111.50 Strong offers
Y111.40/45 Medium offers (Y111.43 - 21 Mar high)
Y111.25/30 Medium offers (Y111.25 - 27 Mar high)
Y111.00 Strong offers, stops
Y110.89 European high
Y110.85 ***Current market price 1213GMT Wednesday
Y110.17 European low
Y110.00 Strong demand, stops
Y109.85/80 Medium demand
Y109.55/50 Medium demand
Y109.20/15 Medium demand (Y109.18 - 26 Mar low)
Y109.10/00 Strong demand
Y108.96 21 Day MA

Czyli właściwie akcje przebiegają w taki sposób że ciągle mam poczucie że trzeba grać przeciw rynkowi .Tzn. z tych wykresów wynika że sprzedaż następuje gdy bieżący wykres ceny rośnie ,a kupowanie gdy spada .
Nie ma "fajowego" czekania górka ,dołek inne bzdety tylko cena łapie jakiś poziom no niby związany z jakimś dołkiem albo górką ale ja bym to nazwał raczej szpilką , reakcja ceny jest bardzo szybka ,czyli następuje gwałtowne ładowanie zleceń przeciw ruchowi ceny .Dobrze kombinuje , czy coś mi się wydaje ?
Nie ma "fajowego" czekania górka ,dołek inne bzdety tylko cena łapie jakiś poziom no niby związany z jakimś dołkiem albo górką ale ja bym to nazwał raczej szpilką , reakcja ceny jest bardzo szybka ,czyli następuje gwałtowne ładowanie zleceń przeciw ruchowi ceny .Dobrze kombinuje , czy coś mi się wydaje ?
Sprzedaj drogo, kupuj tanio.dulf pisze:Tzn. z tych wykresów wynika że sprzedaż następuje gdy bieżący wykres ceny rośnie ,a kupowanie gdy spada .
Dobrze.dulf pisze:Nie ma "fajowego" czekania górka ,dołek inne bzdety tylko cena łapie jakiś poziom no niby związany z jakimś dołkiem albo górką ale ja bym to nazwał raczej szpilką , reakcja ceny jest bardzo szybka ,czyli następuje gwałtowne ładowanie zleceń przeciw ruchowi ceny .Dobrze kombinuje , czy coś mi się wydaje ?
ps. idealnie otwarłeś pozycje tylko niestety dałeś sie złapać na weak short.
Dziwne (czasami dośc wymyślne systemy) z forum to nie wszystko. Nie sądze żeby używał ich ktokolwiek z osób które tak naprawde rysują ten wykres.
(co nie znaczy ze sa złe poprostu w pewien sposób mniej lub bardziej udany opisuja działania rynku)
Poczytaj dziennik GH - moim zdaniem tam jest dobra metoda.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 639#436639

Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 22:59 przez Esco, łącznie zmieniany 3 razy.
Tak, kupno po spadku w kontekście trendu wzrostowego. Sprzedaż po wzroście w kontekście trendu spadkowego.dulf pisze:Czyli właściwie akcje przebiegają w taki sposób że ciągle mam poczucie że trzeba grać przeciw rynkowi .Tzn. z tych wykresów wynika że sprzedaż następuje gdy bieżący wykres ceny rośnie ,a kupowanie gdy spada .
Zerknę .Esco pisze: Poczytaj dziennik GH - moim zdaniem tam jest dobra metoda.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 639#436639
Pozycji nie otworzyłem , tam był wykalkulowany Sell Limit , sam się otworzył .
Olałem wszystkie systemy ,, wiem że jest tylko jedno co rządzi rynkiem ,a nazywa się - poziom ceny .Można je przewidzieć gapiąc się godzinami na wykres