ZERO LINE Journal
porównywanie gry na podstawie jednego trejdu i przypuszczeń co by druga osoba zrobiłaMadins pisze:RR 3:1 w porównaniu do RR 18:1 ile to jest?
Oj, chłopy......

Tak jak kolega napisał, przez pewien czas kisiła się u ciebie cena na -14, wcale nie musiało wrócić , co byś zrobił jak by nie zawróciła ?
Robiąc takie porównanie jak ty wcześniej cena zamknęła by sie na SL - 18 a ty byś zamknął również z palca na - 18, co to nam mówi? kompletnie nić, a na pewno nie to że gra jest w takim samym stopniu ryzykowna. Gdy stosujemy SL, czy to katastroficzny czy inny jesteśmy w stanie określić ryzyko, w grze bez SL tego ryzyka nigdy nie będziemy w stanie określić
Zamknąłbym, a co miałbym zrobić?Ink. pisze:co byś zrobił jak by nie zawróciła ?
Ile razy wywaliło Cie na BE? policz sobie w historii.... zobacz ile mogłeś wziąć......Ink. pisze:porównywanie gry na podstawie jednego trejdu
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.
Zamknąłbym po złamaniu poziomu.Ink. pisze:ty byś zamknął również z palca na - 18
Określam dzienna max stratę, to wystarczy i daje dużo większe pole manewru niż stały np 20 pip SL.Ink. pisze:w grze bez SL tego ryzyka nigdy nie będziemy w stanie określić
Zarzucacie mi ryzykowną grę, a nawet nie wiecie jakim gram ryzykiem

Grasz jak uważasz za słuszne, ja gram tak jak ja uważam za słuszne.... Ty zarabiasz, ja zarabiam.... czy nie o to w tym wszystkich chodzi?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.
Madins no przecież to mowie
dla mnie stały SL też mija się z celem bo ma sie nijak do rzeczywistości, nie jesteśmy w stanie określić wejść zawsze z taką samą dokładnością przez co czasami zalicza się SL a potem cena pięknie leci w prawidłowym kierunku
Moim zdaniem SL zawsze powinno być dopasowane do aktualnej sytuacji na rynku, większe SL potrzebne? gramy mniejszym lotem
I żeby ie było Madins twoja strategia dużo bardziej mi się podoba niż strategia zakładająca stałe SL i TP

Moim zdaniem SL zawsze powinno być dopasowane do aktualnej sytuacji na rynku, większe SL potrzebne? gramy mniejszym lotem

I żeby ie było Madins twoja strategia dużo bardziej mi się podoba niż strategia zakładająca stałe SL i TP
W takim razie powiedz które są lepsze a które gorzę ?Madins pisze:BzduraInk. pisze:nie ma lepszych czy gorszych

Rozumiem że twoim zdaniem twoja jest najlepsza a reszta jest beee ?

Prawda jest taka że na wszystkim da sie zarobić, czy z grą bez SL taj jak u ciebie czy z grą z SL jak u innych, czy wejścia są na czystym wykresie czy wykres jest jak choinka, czy gramy z rana czy wieczorem, nie ma lepszych i gorszych strategii, za to są lepsi i gorsi trejderzy
Jeden zarobi na wszystkim drugi nie da sobie razy ze złotym gralem
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 20:59 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.