ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

darko39 pisze:co sądzicie o tym?
Ja bym tego nie grał ponieważ:

- jest późna pora w piątek na koniec miesiąca
- wg mnie to zl z h4 zostało już zrealizowane
- natomiast na h1 mieliśmy odbicie na początku świecy o 17 na kilkanaście pipsów a potem poszliśmy w górę. Zależy jak zamknie się h1 - ale wg mnie ten setup jest już spalony.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

klonmarcin pisze:
darko39 pisze:co sądzicie o tym?
Ja bym tego nie grał ponieważ:

- jest późna pora w piątek na koniec miesiąca
- wg mnie to zl z h4 zostało już zrealizowane
- natomiast na h1 mieliśmy odbicie na początku świecy o 17 na kilkanaście pipsów a potem poszliśmy w górę. Zależy jak zamknie się h1 - ale wg mnie ten setup jest już spalony.

8)
nwydaje mi się że H1 zamknęła się odpowiednio ,czy się mylę ?

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

BE ustawione to teraz piwko na koniec kiepskiego tygodnia. :wink:

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Do drendriu

Nie daje mi to spokoju, więc napisze....

Potrafisz wyśmiać a nie potrafisz pomyśleć...

Weźmy na widelec ten Trade co zaznaczyłeś.. Ty i Ja wchodzimy w tym samym momencie ze stopem np. 18pip. Ty i ja zakładamy sobie RR 1:3 czyli TP przy +54. Cena poszła 9 pipsów w naszym kierunku po czym zaczęła zawracać. Ja wyszedłem na +6 a Ty czekałeś na swój TP z RR 1:3. Załóżmy, że przestawiłeś na BE +1. Cena zawróciła i wycięło Cie na +1. Teraz sobie policz....

Ja wziąłem +6 Ty +1... czyli zarobiłem 6 razy więcej niż Ty... innymi słowy 600% więcej od Ciebie.

Mój realny RR wyszedł 3:1, Twój 18:1....

A co jeśli przestawisz na BE dopiero przy +10? wtedy ja miałbym +6, a Ty -18 :D

Teraz już rozumiesz różnice pomiędzy wygrywaniem a przegrywaniem?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Madins wydaje mi się że to co tu właśnie napisałeś ma się nijak do rzeczywistości, twój sposób gry jest po prostu ryzykowny i tyle

Czy dobry czy zły to nie wiem bo tak nie gram

600%?

a co jeśli ty zamkniesz na +6 a cena po chwili da +54? to on wtedy zarobi 900% więcej ;) tak po prostu nie można liczyć bo to jest strasznie tendencyjne

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Madins pisze:Do drendriu

Weźmy na widelec ten Trade co zaznaczyłeś.. Ty i Ja wchodzimy w tym samym momencie ze stopem np. 18pip. Ty i ja zakładamy sobie RR 1:3 czyli TP przy +54. Cena poszła 9 pipsów w naszym kierunku po czym zaczęła zawracać. Ja wyszedłem na +6.
Sorry ale z rysunku ja nie widzę żebyś wyszedł, po tym jak cena zaczęła zawracać...

Obrazek

Ja widzę, że przez dłuższy czas kisiłeś się ze stratą na oko z -14pipsów po tym jak cena zawróciła w dół, a dopiero później zamknąłeś ja na +6 pipsów jak cudem wróciło w twoją stronę ...
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 21:16 przez drendriu, łącznie zmieniany 1 raz.

Madins
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:a co jeśli ty zamkniesz na +6 a cena po chwili da +54? to on wtedy zarobi 900% więcej tak po prostu nie można liczyć bo to jest strasznie tendencyjne
Mówi się trudno.. zawsze można wejść kolejny raz.... W tamtym poście udowodniłem, że jest o 6 razy mniej ryzykowna niż wasza gra.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Madins
proponuję Tobie w stopce umieścić, że nie stawiasz SL bo już któryś raz widzę, żę na forum musisz się tłumaczyć, a tak będziesz miał spokój :)
Albo opisz gdzieś swoją wizję SLa i daj linka w stopce :)

radoslav47 mam pytanko do Ciebie. Poniżej daję zrzut. Zauważyłem, że często wchodzisz tam gdzie ja zaznaczyłem punkt Y. Z czego to wynika, zaobserwowałeś rynek i często to się powtarza?
Obserwsując wpisy i zrzuty Thoreza ja zrozumiałem, że powinniśmy w punkcie X wchodzić, ale widzę, ze masz bardzo skuteczne wejścia stąd moje pytanie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Madins
Gaduła
Gaduła

drendriu pisze:Ja widzę, że prze dłuższy czas kisiłeś się ze stratą na oko z -14pipsów po tym jak cena zawróciła w dół, a dopiero później zamknąłeś ja na +6 pipsów jak cudem wróciło w twoją stronę
A to przepraszam.... nie wiedziałem, że jak Ty wchodzisz w rynek, to cena nie wraca ani o pipa i od razu leci na łeb na szyje po Twojej myśli.
drendriu pisze:Sorry ale z rysunku ja nie widzę żebyś wyszedł, po tym jak cena zaczęła zawracać...
8 świec pod rząd jednego koloru,ostatnie dwie.... wyraźny brak mocy.... Grasz co widzisz,czy co chcesz widzieć?

Madins
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Madins
proponuję Tobie w stopce umieścić, że nie stawiasz SL bo już któryś raz widzę, żę na forum musisz się tłumaczyć, a tak będziesz miał spokój
Albo opisz gdzieś swoją wizję SLa i daj linka w stopce
Cóż zrobić, takie życie :mrgreen:

ODPOWIEDZ