123

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

123

Nieprzeczytany post autor: Sundiom »

Witam!

Mam pytanko dot. 123

Formacje 123 czyli np. dla naszego przykładu L, H, HL

High zawsze wyznaczamy, gdy cena przebija lokalny opór trendu spadkowego?
Wtedy mamy podstawę przypuszczać, że następuje zmiana trendu?

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
..

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

Little Scalper pisze:dla 123 jest ważne to by wystapiła na końcu trendu, ja nie zwracam uwagi na poprzednie swingi, interesują mnie aktualne tj LL-1 LH-2 i 3 które staje się HL dopiero kiedy cena pokona 2 - ostatni LH. Ale jeśli już to tak to chcesz brać to dla mnie sensownym potwierdzeniem było by wybicie ceny nad LH a nie LL

Taki wzor jak ty przedstawiasz zdaza sie raz na miesiac moze na dwa, skup sie na swieczkach :wink:

Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za odpowiedź, zaraz wezmę się za podstawowe PA, wyznaczanie LL LH HL... No właśnie, problemem jest tu właściwie wyznaczanie końcowego trendu. A co sądzisz o metodzie 123 zaprezentowane przez Joe Ross'a?
Pozdrawiam
..

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Sundiom pisze:Dzięki za odpowiedź, zaraz wezmę się za podstawowe PA, wyznaczanie LL LH HL... No właśnie, problemem jest tu właściwie wyznaczanie końcowego trendu. A co sądzisz o metodzie 123 zaprezentowane przez Joe Ross'a?

powiem ci tak na kazdym systemie mozna zarobic moze byc prosty jak cep, takze tu mozna dlugo dyskutowac na ten temat,

A teraz odemnie nikt ci nie napisze w ksiazce, internecie, dobrze zarabiajacego systemu czemu bo do tego sie dochodzi latami, i ciezka praca, aha i po co ktos ma komus udostepnic system ktory zarabia (POMYSL)

pozdrawiam

Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

To nie wątpie, i nie proszę tutaj o system, bo jest do tego odpowiedni dział :) Co mnie tam zaitneresowało to price action, megamix i długoterminowy syst. "nocny marek"... na tych systach chcę się skupić.
Do megamixu to widzę właśnie, że opiera się głównie na pa i 123... i chcę bliżej poznać 123 :)
Zauważyłem, że 123 różnie interpretują w internecie. :/

Pozdrawiam :)

P.S: Jakiś czas temu inwestowałem na forexie z potyzytywnym skutkiem. Jednak tzw. czarna godzina wybiła to musiałem zakończyć. Syst. opierał się na wskaźnikach. Jak na to patrzę teraz to choinka na maxa. Co teraz przeszkadza mi w patrzeniu na czysty wykres. Opierał się na trendzie+dywergencje.
..

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Sundiom pisze: P.S: Jakiś czas temu inwestowałem na forexie z potyzytywnym skutkiem. Jednak tzw. czarna godzina wybiła to musiałem zakończyć. Syst. opierał się na wskaźnikach. Jak na to patrzę teraz to choinka na maxa. Co teraz przeszkadza mi w patrzeniu na czysty wykres. Opierał się na trendzie+dywergencje.
Powodzenia

ale z drugiej strony nie poswiecaj calego swojego zycia na forex nie warto,

pamietaj tu nie chodzi o zarabianie pieniedzy, tu chodzi o styl zycia jaki chcesz prowadzic,mozesz zarobic kilka milionow w dwa miesiace a w jeden dzien przegrac tylko 100 %, i to moze cie poryc, twoja praca a przede wszystkim pieniadze przejda na konta wielkich bankow :wink:

Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam ten cytat, będę studiował ebook'a Ross'a w weekend...

Mam też książkę Trader VIC Victor Sperandeo ( całkiem fajna książka, przyjemnie się czyta ). Zaproponował taką metodę zastosowania 1-2-3

1. Przełamanie linii trendu
2. Test poprzedniego szczytu, lub dołka, zaprzestanie ustanawiania nowych szczytów/dołków ( w zależności od trendu)
3. przełamanie krótkoterminowego szczytu/dołka
..

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Little Scalper pisze:Piszesz bym się skupił na świeczkach co mnie bardzo śmieszy, bo to jak one wyglądają to mam gdzieś czemu ? liczy się swing i nic więcej, no ale rade zapodałeś i jest spoko hahaha, żenada. Chciałbym więc byś rozwinoł tą złotą rade i napisał dokładniej o tych świeczkach i o tym skupieniu, dasz rade ?
ktos tu sie wkurwil, hehe ochlon troche ojoj to widze juz jak reagujesz jak lapiesz SL,

tyle systemow ile traderow jest, to jest odp na twoje obelgi,

PA NERWUSIE :wink:

Dodano po 2 minutach:
Little Scalper pisze: dobra, jeśli chcesz porozmawiać o czestotliwości występowania setupu to określ interwał

a co to jest interwal :D

Wytlumacz mi prosze :D

Sundiom
Stały bywalec
Stały bywalec

Kolejne 123 wg. Victor'a Sperandeo... jak zawsze po fakcie :)
..

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Sundiom pisze: Kolejne 123 wg. Victor'a Sperandeo... jak zawsze po fakcie

myslisz ze to by bylo dobre zagranie, :cry:

zagrales pod TREND :shock:

ODPOWIEDZ