Chcę się przekwalifikować na etatowego fx tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Zgadzam się z kolegami , którzy pisali wcześniej .
Najlepiej jak założysz konto real z kwotą np. tysiąc złoty , dwa tysiące i utrzymasz go przez kilka miesięcy . Mi na demo dobrze szło , w konkursach wygrałem kilka tysięcy euro . Zabawa zaczęła się dopiero przy rachunku rzeczywistym. Początkowo 50 % w dwa tygodnie , ostatecznie miesiąc zakończony na 30 % minusie.
Jestem na rynku 7 miesięcy i super wynik (jak dla mnie) to 2-5 % dziennie.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Re: Chcę się przekwalifikować na etatowego fx tradera

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

phpworker pisze:margin call na samym końcu historii wynika z tego, że grałem w pracy i nie zawsze mogłem dopilnować zlecenia. Normalnie takie coś by się nie zdażyło.
Nie graj bez SL zawsze może paść internet lub prąd albo cokolwiek innego i normalnie sytuacja się powtórzy. Jedyna rzecz nad jaką możesz mieć kontrolę to potencjalne straty, bo nad rynkiem nikt nie ma kontroli. Przed wejściem na rynek powinieneś wiedzieć ile możesz stracić i ustalić odpowiednio RR.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
JKL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JKL »

Michal87 pisze:Zgadzam się z kolegami , którzy pisali wcześniej .
Najlepiej jak założysz konto real z kwotą np. tysiąc złoty , dwa tysiące i utrzymasz go przez kilka miesięcy . Mi na demo dobrze szło , w konkursach wygrałem kilka tysięcy euro . Zabawa zaczęła się dopiero przy rachunku rzeczywistym. Początkowo 50 % w dwa tygodnie , ostatecznie miesiąc zakończony na 30 % minusie.
Jestem na rynku 7 miesięcy i super wynik (jak dla mnie) to 2-5 % dziennie.
Wiesz dlaczego poniosłeś straty na realu? Bo zapewne na realu grałeś o pieniądze a nie po to aby zrobić dobry trade. Na demo dobrze idzie bo grasz na luzie bez spinania się a nie o pieniądze. Na real jak zrobisz 50% 100% wtedy czujesz emocje, w efekcie czego zaczynasz popełniać błędy (brak chłodnego spojrzenia jak na demo). Zapewne na realu też spoglądasz na dół ekranu aby zobaczyć ile to już jest zarobione co potęguje emocje. Na demo (na twoim etapie - tak sądzę) masz cały czas chłodne oko i nie robisz głupot dlatego konto demo puchnie (o czym świadczą wygrane konkursy). Tak więc trzeba opanować "chłodne spojrzenie" na realu co przychodzi z czasem. Możliwe też jest że do głosu dochodzi chciwość która każe zwiększać stawki, co przy błędnie obranym kierunku oznaczać będzie większe straty.

Napisałem to co mi się wydawało - niekoniecznie musi to się zgadzać z rzeczywistością ponieważ nie znam cie.
Wiem, że nic nie wiem

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

JKL pisze:Zapewne na realu też spoglądasz na dół ekranu aby zobaczyć ile to już jest zarobione co potęguje emocje
Jak najbardziej popieram ! Tu tkwi haczyk .

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

phpworker pisze:zastanawiam się nad przekwalifikowaniem się na forex tradera.
Nie ma tym żadnej filozofii..
Jeżeli zaczniesz regularnie zarabiać to niejako automatycznie się to stanie.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Re: Chcę się przekwalifikować na etatowego fx tradera

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

phpworker pisze:zastanawiam się nad przekwalifikowaniem się na forex tradera.

Oto przykład mojej gry na koncie demo 5000PLN:

http://www.myfxbook.com/members/phpworker1/demo-2011/1...

margin call na samym końcu historii wynika z tego, że grałem w pracy i nie zawsze mogłem dopilnować zlecenia. Normalnie takie coś by się nie zdażyło.

Co o tym myslicie? Czy ktoś z Was pracuje na etacie jako trader?
zastanawiam się nad przekwalifikowaniem się na forex tradera.

Oto przykład mojej gry na koncie demo 5000PLN:

http://www.myfxbook.com/members/phpworker1/demo-2011/1...

zjazd na samym końcu wynika z tego, że grałem w pracy i nie zawsze mogłem dopilnować zlecenia.

Co o tym myslicie? Co radzicie? Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji?
Krzysztof K. edytował(a) ten post dnia 29.03.12 o godzinie 12:45

link: http://www.goldenline.pl/forum/2854576/ ... amiste-mql
wnioski sami wyciagnijcie

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Swoją wypowiedź zacznę od tego, że demo to zupełnie inna bajka niż real to kolejny mit nic więcej. Więc jeśli możecie nie potarzajcie go bezmyślnie jedni za drugimi. Sami przeanalizujcie ten problem i dojdzie do swoich wniosków.

Ta opinia jest prawdziwa tylko w jednym przypadku na kilka możliwych więc co wynika z logiki całe to hasło samo w sobie jest fałszywe.

Na demie masz te same instrumenty te same kwotowania (nie licząc opoźnień rekwotowań ale te pomijam) i takie same zasady. Jeśli ktoś traktuje konto demo serio tzn Otwiera jedno takie konto i inwestuje na nim przez dlugi czas to doskonały test strategii. Potem da się to powtórzyć na realu jeśli ktoś trzyma się tej samej strategii (podkreślam to - musi to być sztywna i obiektywna strategia).

Konto demo to ściema tylko w jednym przypadku - gdy ktoś traktuje je jako zabawkę i ma nieograniczoną liczbę konto. Nie testuje strategi a gra licząc na szczęście. Wtedy może za 50 podejściem do konta demo gdzie ma nieograniczone pieniądze może osiągnąć wynik. W realu nie masz nieograniczonych szans, nieograniczonych pieniędzy i tak każdy kolejny depozyt to realna strata. Potraktuj demo tak samo. Tylko w tym jednym przypadku wyniki są nieobiektywne. Dlatego nie potarzajcie tego jak opętani bo to nieprawda(nie zawsze prawda).

Jeżeli uważacie, ze na demku łatwo wyciągnąć 10000% to zróbcie to ale otwórzcie tylko jedno konto z kapitałem odpowiadającym waszym możliwością finansowym.

p.s. Wydaje mi się, że ludzie często dyskfalifikują demka bo sami nie są w stanie osiągać takich wyników nawet na owym demie gdzie przecież każdy może :P

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

profession pisze:Swoją wypowiedź zacznę od tego, że demo to zupełnie inna bajka niż real to kolejny mit nic więcej. Więc jeśli możecie nie potarzajcie go bezmyślnie jedni za drugimi. Sami przeanalizujcie ten problem i dojdzie do swoich wniosków.
Panie mądralo ,nie pouczaj ,bo sam zacząłeś post od tego stwierdzenia. :569:
profession pisze:Konto demo to ściema tylko w jednym przypadku - gdy ktoś traktuje je jako zabawkę i ma nieograniczoną liczbę konto. Nie testuje strategi a gra licząc na szczęście. Wtedy może za 50 podejściem do konta demo gdzie ma nieograniczone pieniądze może osiągnąć wynik. Tylko w tym jednym przypadku wyniki są nieobiektywne. Dlatego nie potarzajcie tego jak opętani bo to nieprawda(nie zawsze prawda).
Konto demo to konto demo i już . Jak lubisz sobie wmawiać ,że to prawdziwe pieniądze to rób tak dalej ,a w końcu kupisz wirtualny chleb i wirtualnego pomidora .Strategię można sobie testować na demku ,tu chodzi o podejście do Twoich pieniędzy! O nic więcej.
:mrgreen: Albo jesteś poważnym traderem albo wmawiaj sobie dalej :wink:
profession pisze:p.s. Wydaje mi się, że ludzie często dyskfalifikują demka bo sami nie są w stanie osiągać takich wyników nawet na owym demie gdzie przecież każdy może Razz
Lubisz zarabiać wirtualne pieniążki ? Bo ja nie..Jak masz czas i lubisz go marnować to siedź i rób tak jak mówisz. Tylko ja się pytam po co?

Miłego weekendu wszystkim ! Pozdrawiam

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Cadermo czy ty musisz zawsze się tak popisywać? Jeśli brakuje Ci uznania to tutaj go nie znajdziesz. Zauważam nieustanny trend do tego by nie mieć nawet cienia intencji zrozumienia tego co druga osoba chce przekazać swoja wypowiedzią. Chodzi tu tylko o szukanie stwierdzeń które można wyśmiać / poniżyć / ośmieszyć itp...

Cadermo pisze:Konto demo to konto demo i już . Jak lubisz sobie wmawiać ,że to prawdziwe pieniądze to rób tak dalej ,a w końcu kupisz wirtualny chleb i wirtualnego pomidora .Strategię można sobie testować na demku ,tu chodzi o podejście do Twoich pieniędzy! O nic więcej.
Albo jesteś poważnym traderem albo wmawiaj sobie dalej
Nic sobie nie wmawiam i przestań nieustannie wkładać coś w moje usta.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

profession pisze:Ta opinia jest prawdziwa tylko w jednym przypadku na kilka możliwych więc co wynika z logiki całe to hasło samo w sobie jest fałszywe.
Jest prawdziwa jak ktoś tylko gra na demo i wydaje mu się, że na realu będzie tak samo. Nie jest prawdziwa, jak ktoś ma tak co najmniej z rok doświadczenia na realu, testuje nową strategię na demo (dobra metoda) i wychodzi z założenia, słusznego zresztą, że wyniki będą podobne, jeżeli nie ma problemów z psychologią.;) Generalnie powyżej pewnego poziomu nie powinno być w ogóle emocji, więc takie założenie może być prawdziwe.

W tym wątku mamy do czynienia z opcją numer jeden, czyli teza prawdopodobnie jest prawdziwa.;)
profession pisze:przestań nieustannie wkładać coś w moje usta.
Właśnie. Przecież on nie jest blondynką.;)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ