Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Czyżby to był klucz do wydarzeń tego tygodnia?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Stforex pisze:Czyżby to był klucz do wydarzeń tego tygodnia?
Na 1.34 duże opcje "barierowe" wcześniej duże zainteresowanie podaży.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ranek pod znakiem dobrych danych dla Euro co wzmogło popyt. Ogólnie jest parcie up i stawiam, że rynek przyczai się pod 3400 w oczekiwaniu na rozstrzygnięcie. Może się skończyć rzeźnią w pasie 3400-430 i dołowaniem. Wydaje mi się, że dużo grup interesów chciałoby dzisiaj widzieć ED na 3200.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

audusd_m15

Dość dobrze zdefinjowany poziom podaży intraday.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MNI EURO-DOLLAR: Fundamental levels (orders, options, technicals), $1.3500 Option barrier (large)/Strong offers ahead $1.3486 Tech 2012 high Feb24 $1.3470 Medium offers $1.3450 Medium offers/Barrier/Stops $1.3415/25 Medium offers/$1.3425 Barrier/Stops $1.3400 Option barrier/Strong offers ahead/Stops $1.33857 Tuesday high Mar27/Asian sovereign sell interest? $1.3377 Int.Day high Europe, Asia $1.3360 $1.3363 ***Current mkt rate 0831GMT Friday $1.3340 Medium demand, ME bids here early Europe $1.3325/20 Medium demand $1.32949 Int.Day low Asia $1.3251 Thursday low $1.3250/40 Strong demand/$1.3239 38.2% $1.3004-1.3385/Stops $1.3225/20 Medium demand
EUR USD zostawiam na razie w spokoju.

2x przeciw jenowi, SL łącznie 26 pips

FBO + dużo opcji. Sądzę, że może być ciekawie :).

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

SL zaliczone. Zagrałem to, co myślałem, a nie co widziałem. Swoją drogą, ciężko mi ostatnio uchwycić granicę.

Bilans spadł poniżej początkowej kwoty 102 zł i wynosi 98 zł.

Reenter, ale już widzę, że przegrany będzie :). Odpuszczam to miejsce i szukam czegoś innego.

EUR USD dalej kisi. Walka jest tęga, ale nie widzę wejścia. Najbezpieczniej chyba grać pullback po wybiciu 325-375.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Stforex pisze:I kredki chuk strzelił...
Ja tam nie wiem co dokladnie miales narysowane ale u mnie to wygladalo tak jak w zalaczniku .Co prawda moja prognoza z wczoraj sie nie sprawdzila ale to byl tylko sentyment . Zawsze trzeba grac to co jest na wykresie a nie to co bedzie , znajdujesz potencjalne miejsca i czekasz na rozwoj sytuacji .
BTW nie do konca rozumiem po co sie tym zaczales interesowac skoro masz swoj sprawdzony system .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Łał, dość obszerna analiza ;).

System wejść mam sprawdzony. Problem z nim polega na tym, że jest dość zawodny - przynajmniej w moim pojęciu - i do wejść przydaje się znać kierunek. Poziomy ewentualnych odbić określam za pomocą fibo. Te kolorowe kreski, to było artystyczne wyżywanie się :D. Nie ukrywam, że wciąż kombinuję sobie z różnymi patentami. Pewnie trochę przesadzam, co widać po wynikach, ale po to jest to konto. Do testów. Opracuję sobie do końca swój sposób gry i będę śmigał :).

Systemu jeszcze nie mogę nazwać "sprawdzonym", ale bardzo obiecujący. :)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W tym tygodniu przegiąłem z kombinowaniem na całego :)

Na koncie zostało 80 zł i z tą kwotą startuję w przyszłym tygodniu wracając do pierwotnej formy, która była skuteczna.

W ramach podejścia biznesowego do FX poniżej rozliczenie pipsów z tego tygodnia.

26.03-30.03

AUD JPY +4(S)+31(S)-23(S)-22(S)-16(B)-22(B) = -48
AUD USD +0(B)+0(B)-18(B)-19(B)-10(B)-7(B)-23(B) = -77
EUR USD -18(S)+0(B)+5(S)+46(S)-17(S)-34(S) = -18
EUR JPY -20(S)+35(B)+24(S)-12(B)-2(S)-4(B)-16(S)+2(B) = +7
GBP USD 0(S)-20(B)-23(B) = -43
USD CHF -4(S)
USD JPY -14(B)

Razem: -197! + 172 pips = -25 pips
Pogrom mościpanowie.

----------------------------------------------------------------------------------------

EUR USD i AUD JPY zostały już na placu boju. Zastanawiam się nad odwróceniem tych par, czyli graniem EUR JPY i AUD USD. Wydaje mi się, że ładniejsze trendy robią.

----------------------------------------------------------------------------------------

Zauważyłem, że mam serie strat. Tzn. kilka pozycji pod rząd w tym samym kierunku jest na minusie. Część z nich, to pewnie te fibo, które grałem w poniedziałek. Ale już wcześniej zauważyłem podobną relację. Pierwsza B trafia w SL i następna też. Może brakło weryfikacji kierunku? Albo za płytko w korekcie wszedłem? To muszę na wykresie wejść "przepaczeć" ;).

Do tej pory wejścia historyczne trzymałem na tym samym wykresie, na którym robiłem analizy, ale to przeszkadza na wyższych interwałach. Stąd historyczne zagrania zrzucam sobie na osobne wykresy. Fajna sprawa do przeglądania w każdej chwili.

No i AUD JPY poszedł w górę, zaiste... :evil:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witaj Jones! Dzięki za uwagę!

Teoria wybicia w moim wykonaniu miała poważną wadę. Błędne było założenie gry zgodnie z sesją azjatycką i na prawdziwym koncie ujawniło się to niemal natychmiast :).

Czy ta strategia jest lepsza? Nie. Jest mocno niedopracowana. Ale gorsza też nie jest. To są dwie różne kwestie. W breakout theory kulały wejścia, a i określenie kierunku gry też było mocno niedoskonałe. Strategia opierała się praktycznie tylko na MM. Uznałem, że szkoda mi poświęcać więcej pieniędzy na ciągnięcie tego. Natomiast brandzlowanie się (przepraszam za określenie) na demo w nieskończoność, mija się z celem.

Teraz próbuje wypracować strategię opartą na dwóch filarach:

1) Określenie kierunku i poziomów reakcji ceny .
2) Precyzyjne wejścia przy minimalnym ryzyku w oparciu o powstawanie świec (podaż i popyt w małej skali, wykorzystanie momentum).

Breakout theory bardzo ładnie wpisuje się w pkt.1. Czyli określanie kierunku-poziomów, z tym że zamiast ekstremów azjatyckich będę wykorzystywał ekstrema dnia poprzedniego.

Co jest przyczyną takiego wyniku? Moim zdaniem:
- Brak określenia kierunku (muszę nad tym popracować) - mam tu na myśli brak kluczowych poziomów i potwierdzania wejść na wyższym interwale.
- Zbyt duże SL. Powinienem stosować 10-20 a nie 20-30.
- Rozluźnione wejścia (z grubsza zbyt wczesne).
- Niepotrzebne eksperymenty.
- Ogólny brak ogrania i doświadczenia.

----------------------------------------------------------------------------

Jako ciekawostkę dodam, że prawdopodobnie da się zarabiać i tym systemem, przy odpowiednim kapitale początkowym i grając daily breakout.
http://forexchartist.pl/lucky-7-dla-hazardzisty/

Pozdrawiam serdecznie
M.

PS. Teraz zamierzam pogrywać na dwóch monitorach. Na jednym będę miał D1 i H4, a na drugim będę ciupał H1. Myślę, że to może działać.

ODPOWIEDZ