ZERO LINE Journal
Ja też nie mogę tego ogarnąćeresz pisze:Panowie, doprecyzujcie założenia tp, bo jakoś sam nie mogę ogarnąć. jak już znajdę swoje ZL, mam FBO i wicki, to na jakiej podstawie ustalacie wielkość tp?

TP dałem gdyż tam była kolejna ZL spadkowa.eresz pisze:czerwinek dlaczego w tym zagraniu EURAUD dałeś taki tp a nie mniejszy/większy?
Tak i to trochę więcej niż ciut, bo ostatnio po kilka pipsów mnie wycieli, więc dałem trochę poniżej wicka zwłaszcza, żę nie było mnie przy kompie.eresz pisze:Bo SL to jeśli dobrze rozumiem, ciut poniżej wicka FBO, tak?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- klonmarcin
- Maniak
Ładnie poszli - gratulacjeczerwinek pisze:Obaczy się

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
-
- Gaduła
Mniej więcej, najlepiej prześledź sobie ten zrzut ładnie to Thorez wszystko rozrysował.klonmarcin pisze:Czyli mniej więcej wygląda to tak:
- cena sobie leci w dół
- ale nagle przestaje i tworzy "wicka"
- czekamy na ciało w kierunku odwrotnym do wicka
- wchodzimy w L
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42566
Dzięki:)radoslav47 pisze:widze, ze watek ruszyl, swietnie, nie mialem dzis czasu Zeby grac ale patrze na Twoje screeny czerwinek i jestem pod wrazeniem jak opanowales takie granie, dobra robota
Robię jeszcze błędy ale wynika to z tego że źle rozrysuję czasem i próbuję na siłę wchodzić. Najlepiej wszystko rozrysować od H1 wzwyż aby wiedzieć gdzie idziemy po profit i następnie odbijamy od ZL i lecimy dalej w dobrym kierunku.
-
- Gaduła
radoslav47 nie wiem czy dobrze zauważyłem ale może też takie coś zauważyłeś.
Na pierwszym FBO1 cena odbiła od ostatnio przebitego BO i dała szansę na jakiś tam zysk.
Natomiast jeżeli chcemy większy zysk to cena ponownie cofnęła i zawróciła po przebiciu ZL (FBO2) i nabrała ogromnej siły.
Z tego co zaobserwowałem pewniejsze są setupy jeżeli cena dochodzi do ZL przebija go i idzie w dobrym kierunku, poza tym są to wejścia bardziej profitowe.
Na pierwszym FBO1 cena odbiła od ostatnio przebitego BO i dała szansę na jakiś tam zysk.
Natomiast jeżeli chcemy większy zysk to cena ponownie cofnęła i zawróciła po przebiciu ZL (FBO2) i nabrała ogromnej siły.
Z tego co zaobserwowałem pewniejsze są setupy jeżeli cena dochodzi do ZL przebija go i idzie w dobrym kierunku, poza tym są to wejścia bardziej profitowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła