Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Witaj , moim zdaniem PA , linie trendu , formacje cenowe , poziomy S/R . Jak to dobrze opanujesz to w polaczeniu z dobrym MM i RR bedziesz mial szanse na zyski .
MERLIN pisze:ja bym jeszcze proponował żebyś zainteresował się formacjami harmonicznymi ,potrafią być bardzo przydatne w handlu przykład na twoim rysunku http://bossa.pl/analizy/techniczna/techniki/geometria/
To uwazam co najwyzej jako sygnal pomocniczy .
Powodzenia
Pozdrawiam .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

rabit pisze:To uwazam co najwyzej jako sygnal pomocniczy .
Powodzenia
Pozdrawiam .
masz racje ale ja większą wagę przykładam do formacji harmonicznych i SD :wink:szczególnie kiedy gram na wyższych TF .Zależy co komu pasuje byle metoda była skuteczna i generowała zyski a nie straty :P

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Hmm z rana lekka porażka
Obrazek
Ogólnie złe wejścia....przespałem albo wszedłem za szybko, ale tragedii nie ma bo dość szybko ucięte straty.
:oops:

Zacząłem się zastanawiać co oznacza dla mnie sygnał dla wyjścia (np. okolice 9-9:30 na edku długie cienie...) i dopóki tego nie usystematyzuję, będzie mi ciężko dobrze wychodzić...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj w ramach treningu nie robienia shortów i tylko na edku, żeby się nie rozpraszać - jazda z "trendem" /tylko long/ na M5, 3x long, niestety tylko po kilka pipsów..czekałem na wyjazd do 3395, ale oczywiście niepotrzebnie, więc be +2...łącznie +8 pips... :oops:
W zasadzie przesiedziałem cały dzień robiąc 3 skalpy..

//
o i jeszcze jeden...buja się w okolicy BE..
0..

dzień bez SL :D

Do końca tygodnia pauza - nie będę miał dostępu do PC.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Wróciłem z finału GMC Poland, na tarczy co prawda, ale było nieźle :D Ciężko było ogarnąć forexa po nawet krótkiej przerwie :shock:

Dzisiaj dość spokojnie - raz mnie wycięło na SL na EU (-8 ) z longa , zresztą sam się o to prosiłem...
zamknąłem na +14 shorta (na pierwszej strefie S/R)..
Wchodząc kierowałem się zero line, opcją na 1.34, max z azji na 3377 i świeczkami spadkowymi...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

heh miało być do przodu a jest do tyłu AUDUSD...po analizie wejścia doszedłem do wniosku, że wejście było w miarę ok, jedyne co mogę zarzucić to fakt, że było dużo spóźnione i ryzykowne.
Tak więc do zasad muszę dodać, że jeżeli coś mocno rosło/spadało przez ostatnie 4 świeczki na M5 - nie robię wejścia. Inna sprawa, że myślałem że uda się domknąć lukę (brak doświadczenia?) a jednak się nie udało.

Poza tym brakło dobrej analizy gdzie/kiedy muszę wyjść z pozycji (i nie czekać "a może odbije")..

W zasadzie zrobiłem hedge'a ,z którego wyszedłem w miarę dobrze ( na +3 ), następnie myślenie zostało wyłączone, nie zamknąłem tego (a mogłem na +4), wraz z newsami z usa kurs obrał zły dla mnie kierunek i SL został zaliczony (~40pips).

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dużo mnie ominęło dzisiaj...pech i SL. :roll:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Siedzę na edku na L, narazie BE i czekam.. możliwe że zamknę przed czasem :cry:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Zamknięte na +13..dam sobie spokój przed 20.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj dość tragicznie, na początek złe wejście, hedge, zamknięte na lekki minus.
Później włączyło się stare dobre "odrobię straty" więc znowu skończyło się na hedge'u...i coś ala Expedient Warzywniaka - czyli otwarcie większej pozycji w drugą stronę itd itd.
Ogólnie myślenie się wyłączyło, jakbym się prosił o MC ...
Dzięki informacji Esco o Jenie udało się zarobić kapkę - w ogóle na niego spojrzałem wcześniej :)

Suma sumarum dzisiaj + ~10 pips ale nie było to warte ryzyka...łącznie aż 11 transakcji, w tym z 3 ucieczki na 0 :oops:
Nie ma co wklejać, straszny chaos.

Się zastanawiam nad "szukaniem" strategii na granie po pracy tj ~18-23, tak na przyszłość. Po 16 już ruch wygasa, ale może to dobrze..więcej czasu na przemyślenia i działanie.

Czekam na ewentualny ruch po info z ECB i tyle na dziś...

ODPOWIEDZ