zbyszek_w pisze:Ta młodkopodobna szpulka z czwartku, na która zwracałem uwagę w piątek jako negację fałszywego wybicia w dół okazała się (przynajmniej krótkoterminowo) punktem zwrotnym. Dzisiejsza świeca, z wielką siłą pokonująca kolejny raz niegdysiejszą lukę hossy przekazuje inicjatywę kupującym.
Jestem poza rynkiem, wcześniej zaliczyłem spore straty i gra mi się dzisiaj kolejny raz posypała..

Ja wszedłem w tę pozycję ze zlecenia oczekującego z poziomu 1670 i zamknąłem dzisiaj jako częsciowy profit na 1690.
Wejscie zgodnie z planem, co prawda przestawialem SL coraz wyzej, ale dzisiaj moze byc wycofanie, dlatego zamknalem, mimo to jestem zdanie ze powróci ponad 1700.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
USDCHF otworzylo 0.9030 i zamknelo z mala strata na SL, chociaz widze ze sie kreci po granicy kanalu w druga strone mam na 0.9055.
Histroycznie na tym poziomie ostatnio cena poszła w dół, chociaż trwało to az 3 tyg. zanim osiągneła 0.86.
jesli dzisiaj zamknie sie ponizej 0.90250 to nastepny przystanek bedzie w okolicach 0.89.
Na wczorajszym zamknieciu D ładny sygnal PA na spadek, chociaz lokalizacja średnia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam.
Objective perspective, just businiess...