W sumie nikt mnie pytał, ale sobie napiszę parę krzywych zdań, bo temat ciekawy.
Moim zdaniem, łamanie zasad systemu jest jak najbardziej dopuszczalne, pytanie tylko z czego to wynika. Na pewno nie wolno zmieniać zasad gry pod wpływem nastroju, trudnego okresu, złego samopoczucia czy zdenerwowania żony.

Tyle że to właśnie trudno stwierdzić ( no może z wyjątkiem zdenerwowania żony), bo ludzie mają bardzo dużą skłonność do tzw.
racjonalizacji (pozornie racjonalne uzasadnianie po fakcie swoich decyzji i postaw, kiedy prawdziwe motywy pozostają ukryte, często także przed własną świadomością.) Ja na przykład generalnie unikam takich zmian, bo nigdy nie mam pewności czy podświadomość właśnie nie próbuje wprowadzić mnie w błąd.
Z drugiej strony, choćby w książce Schwagera "Mistrzowie..." oni bardzo często przyznają, że łamią zasady, kiedy ma to uzasadnienie.
Czyli można powiedzieć, że łamanie zasad jest w pewnym sensie mistrzostwem, ale wtedy i tylko wtedy kiedy motywy takie działania są w 100% racjonalne.
Jeżeli ktoś zmienia zasady pod wpływem emocji jest natomiast zwykłem paprakiem.
Ot, takie złote myśli.

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl