Huxley Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

Huxley Journal

Nieprzeczytany post autor: Huxley »

Zawsze chciałem to zrobić, czyli założyć dziennik! Przyszedł więc czas by tą myśl ziścić!

Ale jakiś wstęp, wypadałoby zrobić...wiec...

...się anonimowy mogę wydawać. Głównie dlatego, że sam anonimowym wolał bym pozostać. W razie rozgryzienia kim jestem, prosił bym o zachowanie tego dla siebie :wink: .

Z polskiego internetu uciekłem, szukając wiedzy na obcojęzycznych forach. Większość czasu spędziłem na FF jak i TradesLaboratory, z którego wyciągnąłem najwięcej wiedzy. Powracam właśnie teraz, w przed dzień moich 23 urodzin :P

Gram bez większych sukcesów. Zwłaszcza grając manualnie. Korzystając z EA własnej produkcji zarobiłem łącznie blisko 500% na przestrzeni ostatnich dwóch lat, jednak jak większość traderów zyskiem zbyt długo się nie cieszyłem. Każde EA zarabia dokładnie do tego momentu, w którym zarabiać przestaje.

Od grudnia 2011 roku znowu zacząłem ślęczeć przed wykresem. I tym ślęczeniem chciałbym się podzielić.

Tak w skrócie co na rynku gram...

Gram PA.

Koncepcja Supply&Demand wyniesiona nie od Sama Seidena, a od Marka.Perry'ego, o którym większość usłyszała pierwszy raz w życiu. Kto chce, ten znajdzie. Do tego jako wsparcie VSA...ale coraz mniej.

Gram na XAUUSD i EURUSD na wszystkich interwałach, z czego głównie na m5 - m15.

Jaki cel ma Journal?

Journal jest przede wszystkim dla mnie. Ma wchłaniać moje radości i żale niczym pamiętnik rozhisteryzowanej 13latki. Wierzę natomiast, że ktoś znajdzie coś tu dla siebie. Że być może ktoś coś tutaj wniesie i da od siebie.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Re: Huxley Journal

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Huxley pisze:...się anonimowy mogę wydawać. Głównie dlatego, że sam anonimowym wolał bym pozostać. W razie rozgryzienia kim jestem, prosił bym o zachowanie tego dla siebie
Wiem, jesteś wnukiem Aldousa Huxley'a! Spoko, nikomu nie powiem... Czy trejdujesz pod wpływem kwasu lizergowego? ;-)
Witaj!
Aha, mamy tu już wnuka Elliotta, więc towarzystwo coraz zacniejsze :->

Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

Huxleya uwielbiam i nie miał bym nic przeciwko, gdyby był moim dziadkiem. Traduje pod wpływem Yerby i Guarany głównie. W zasadzie wszystko cd się da zaparzyć można spotkać u mnie w kubku na biurku.

Podsumowanie dzisiejszego dnia.

Dzień był wyjątkowo do dupy. Dawno tak nieudanego dnia nie miałem.

M5 Gold
Obrazek

Dlaczego zamknąłem pozostaje nawet dla mnie tajemnicą. W momencie kiedy to robiłem mamrotałem coś o brzydkim PA, ale to bez uzasadnienia jest bez znaczenia.

M15 EU
Obrazek

Druga transakcja powinna zamknąć się 5 pipsów wcześniej. Gram własnym EA...coś ala luktom. Ukrywam przed brokerem faktyczne miejsce w którym mam SL i TP a "hard.sl/tp" jest "kryzysowy". Trafiłem akurat na dane i mnie zrekwotowano na tyle skutecznie, że dojechałem do SL. W ogóle druga pozycja przeczy wszystkiemu w co wierzę i nie powinienem szukać tam wejścia...ale szukałem.

Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

Miły poranek.

EU M15

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Miałem podobnie, jednak dla mnie to porażka ;-) Pierwszy spadek przejadłem śniadaniem, z drugiego, podobnie jak Ty, wyszedłem w połowie, bo dotarł do istotnego wsparcia, na trzeci już mi się nie chciało czekać w tej konsolidacji. Tak więc ze 120 pipsów złapałem 24 :-/

Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

No cóż Wirus, bywa. Moim aktualnie największym problemem jest wychodzenie w połowie transakcji....

Zaraz otworzy się USA więc takie małe podsumowanie.

EU m5
Obrazek

XAUUSD m5

Obrazek
Obrazek

Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

EU m5
Obrazek
Obrazek

uefaforex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uefaforex »

screenshooter.net/7304313/amawxkb te zaznaczone to jest twoje wejscie i wyjscie? jesli tak to moglbys mmi powiedziec dlaczego akurat tak ? jesli nie to tajemnica oczywiscie.
http://screenshooter.net/7304313/amawxkb

Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

Obrazek

EDIT

Zapomniałem napisać, czemu tam wyjście. Tak wyszło, bo tam przestawiłem stopa. Na dobrą sprawę zagranie było bardzo ryzykowne, a wszystko przez pinbar pod spodem.

Huxley
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak jak zwykle ostatnio. Ja sobie...rynek sobie.

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ