Ale jakiś wstęp, wypadałoby zrobić...wiec...
...się anonimowy mogę wydawać. Głównie dlatego, że sam anonimowym wolał bym pozostać. W razie rozgryzienia kim jestem, prosił bym o zachowanie tego dla siebie

Z polskiego internetu uciekłem, szukając wiedzy na obcojęzycznych forach. Większość czasu spędziłem na FF jak i TradesLaboratory, z którego wyciągnąłem najwięcej wiedzy. Powracam właśnie teraz, w przed dzień moich 23 urodzin

Gram bez większych sukcesów. Zwłaszcza grając manualnie. Korzystając z EA własnej produkcji zarobiłem łącznie blisko 500% na przestrzeni ostatnich dwóch lat, jednak jak większość traderów zyskiem zbyt długo się nie cieszyłem. Każde EA zarabia dokładnie do tego momentu, w którym zarabiać przestaje.
Od grudnia 2011 roku znowu zacząłem ślęczeć przed wykresem. I tym ślęczeniem chciałbym się podzielić.
Tak w skrócie co na rynku gram...
Gram PA.
Koncepcja Supply&Demand wyniesiona nie od Sama Seidena, a od Marka.Perry'ego, o którym większość usłyszała pierwszy raz w życiu. Kto chce, ten znajdzie. Do tego jako wsparcie VSA...ale coraz mniej.
Gram na XAUUSD i EURUSD na wszystkich interwałach, z czego głównie na m5 - m15.
Jaki cel ma Journal?
Journal jest przede wszystkim dla mnie. Ma wchłaniać moje radości i żale niczym pamiętnik rozhisteryzowanej 13latki. Wierzę natomiast, że ktoś znajdzie coś tu dla siebie. Że być może ktoś coś tutaj wniesie i da od siebie.