Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

No niestety, rynek jak zwykle nas zaskoczył, czego oczywiście spodziewaliśmy się ;-) Przeglądam wypowiedzi i na razie nikt nie znalazł uzasadnienia na tę lampę, poza plotką, że Ludowy Bank Chin może dziś obniżyć stopę rezerw obowiązkowych. Oczywiście przyczyna może być zupełnie inna, dla nas i tak nie będzie to miało znaczenia, ale fajnie poplotkować, nie? ;-)

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Nie zaskoczył, tylko Andrzej jak zawsze nie trzymał się zasad. Dobrze że na TP ma szanse.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Ech... ja to bym już dawno zamknął tego longa, na przyzwoitym zysku, nie czekając na gwiazdkę z nieba... No ale ja się tylko uczę ;-)
Wiem, wiem; mam się nauczyć nie zamykać. Dziś prawie mi się udało ;-) Zamknąłem na +50, a zaraz potem poszło dodatkowe +40 :-/

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

System jest po to żeby się go trzymać w 100 procentach inaczej nie masz szans. Andrzej już 1 TP miał a gra tym systemem od 1.5 miesiąca. Teraz jest szansa na drugi. Gdyby jeszcze nie zrobił wymuszonych błędów, a zrobił w tym czasie ich 6 to wynik miałby jeszcze lepszy.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Ech... ja to bym już dawno zamknął tego longa, na przyzwoitym zysku, nie czekając na gwiazdkę z nieba... No ale ja się tylko uczę ;-)
Wiem, wiem; mam się nauczyć nie zamykać. Dziś prawie mi się udało ;-) Zamknąłem na +50, a zaraz potem poszło dodatkowe +40 :-/

Jak masz system o dużej trafności to sobie możesz zamykać jak takie masz założenia. System Andrzeja ma skuteczność 20 kilku procent więc łapanie całych TP jest wymuszone.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

pmleczko pisze:
Jak masz system o dużej trafności to sobie możesz zamykać jak takie masz założenia. System Andrzeja ma skuteczność 20 kilku procent więc łapanie całych TP jest wymuszone.
Muszę zdementować pewną nieprawdę. Otóż mam system z konkretnymi założeniami, ale nie ja go opracowałem, więc nie jest mój :wink: tylko wiadomo kogo 8)
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Pozwolę sobie załączyć alternatywną analizę ;-)
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku/271505
Od strony technicznej ruch ten jest spowodowany zakończeniem korekty prostej „abc”, o której wspominaliśmy jako alternatywny scenariusz we wczorajszym komentarzu. Z natury po zakończeniu korekty powstaje fala impulsu, która zazwyczaj jest bardzo dynamiczna.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Alternatywną?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

pmleczko pisze:Alternatywną?
He,he, no właśnie, a jaka była/jest główna?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Altenatywną do RGR i analizy Andrzeja, który wszedł w szorta. Gdyby to była RGR, to wejście byłoby dobre; ponieważ jednak potencjalna RGR okazała się korektą abc, więc wejście było złe.

Też jestem zły, jak diabli, bo miałem wejść w szorta przy ~1,3280, ale naczytałem się jakichś głupot (znaczy tej analizy :-/) i wszedłem w longa przy 1,3263. SL 20, zaraz będzie osiągnięty. Ale trzymam się twardo, nie zamykam z palca. Straty trzeba hodować, z palca ucinam zyski ;-)

Jasny gwint, chyba walnę to wszysko w czorty i pójdę na dziwki, jak radził jeden z forumowiczów :-> O, właśnie ten powyżej ;-)

ODPOWIEDZ