GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Yankee pisze:Dalaczam sie do pytania
Zwykle przed wejściem sprawdzam lokalne minimum i tak ze 2 pipsy niżej, jeśli jest daleko to biorę min z ostatnich 5-7 świec. To oczywiście dla longa, dla shorta jest odwrotnie. Z tych wejść, które wykonałem tym systemem, jeśli średnie dały mocny sygnał, żadne nie trafiło w SL. Inaczej jest dla konsolidacji. Tu zdarzały się takie sytuacje.
Trade what you see, NOT what you hear or think

andrewsurfer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andrewsurfer »

Moglby ktos wkleic jakies screeny z dzisiejszego dnia z komentarzami dlaczego tak a nie inaczej ;)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Wczoraj pierwszy raz gralem wg regul tego systemu. 8 tranzakcji i 7 zyskownych. Dzisiaj troche gorzej, ale jestem dopiero na poczatku krzywej uczenia sie.

Mam 2 pytania.
1. Czy wszystkie reguły sa zawarte w plikach zalaczonych w pierwszym poscie?
2. Mam dwa szablony dla MT4. Sa to GMMA i Fontanna. Pierwszy nie korzysta z wykresow swieczkowych ale za to ma czytelniejsze srednie. Fontanna nie przekonuje mnie mnogoscia srednich. Jakie sa wasze doswiadczenia w tej materii?

Pozdro
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Może nie czytałem uważnie, ale czy ta metoda pozwala na wyznaczenie TP w zależności od "sytuacji na rynku", czy raczej założenie jest na grę na sztywny TP albo reakcję na zachowanie się rynku.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Reakcja na zachowanie sie rynku najbardziej mi pasuje. Oczywiscie nikt nie broni grac na TP, ale to zazwyczaj albo ucina zysk, albo nie dochodzi do tp i wychodzisz na... tyle ile zamkniesz. Tp tylko jak odchodze od kompa

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:) przy scalpie nie ma co szalec wiecej niz 10-20 pipsow na TP sztywno zalozonym natomiast na wiekszych TF 1h-4h wyznaczam sobie support resistance,fibo i tam ustawiam TP lub sztywny na poziomie 50-100 pipsow grunt to nie byc zachlanny zbytnio..to oczywiscie moje subiektywne zdanie

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

...3 wejscia na longu EUR/JPY tuz przed stopami procentowymi USA na 1H z wykorzystaniem support and resistance z okresu 10 d ...3 wejscie dalo najmniejszy profit...zaraz po nim zwala po ogloszeniu FEDu ...sztywny TP=20 pipsow wejscia przy przebiciu oporow ,SL ustawiany na wsparciach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

kolejne ladne wejscia na long na parze AUD/USD TF-15min...

Awatar użytkownika
fx123
Stały bywalec
Stały bywalec

NOWA WERSJA GMMA_SIGNAL

Nieprzeczytany post autor: fx123 »

Witam,

dodałem warunki które wskazaliście.
Teraz wskaźnik wskazuje GMMA TREND jako LONG jeśli :
-grupa szybkich GMMA jest nad grupą wolnych GMMA (można ustawić określoną wartość odległości)
-można ustawić okresy średnich
-średnie są ułożone we właściwej kolejności (np MA o okresie 3 nad MA o okresie 5 itp)
-średnie są od siebie odseparowane o określoną ilość pipsów

SHORT analogicznie.
FLAT jak którykolwiek z warunków nie jest spełniony

Opis nowych parametrów:
BarNo - dla 0 średnie są obliczane dla bierzącego słupka, 1 dla poprzedniego itd
MA_SPREAD_DISTANCE - odległość między poszczególnymi średnimi
FastToSlowSeparation - odległość między grupą szybkich GMMA a grupą wolnych GMMA
GMMA_FAST_X_PERIOD - okres szybkiej średniej nr X

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Witam,
bardzo mi sie podoba wasz wklad w rozwoj dobrego systemu jakim jest gmma.
Jego elastycznosc sprawia ze mozna go laczyc z wieloma innymi strategiami, np Vegas czy MTF Stoch aczkolwiek czysta gmma jest najpiekniejsza :P.
Jednak prosze zachowujcie umiar, pamietacie chyba choinke Dolly skydarta? :mrgreen:
Przede wszystkim system ma byc przejrzysty a jego zasady zrozumiale, to podstawowe zalety, reszta w rekach tradera........
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ