GMMA in Color
Możesz wyjaśnic? Chodzi Ci o jakiś określony zbiór zasad czy po prostu o samą grupę średnich na wykresie bez żadnych dodatkow?fxlamer pisze:czysta gmma jest najpiekniejsza.
Czy to znaczy że te zasady których użyłem są Twoim zdaniem zbyt daleko idące? Lepsze były te poprzednie, podstawowe?fxlamer pisze:Przede wszystkim system ma byc przejrzysty a jego zasady zrozumiale, to podstawowe zalety, reszta w rekach tradera........
Te są nie do końca dobre? Jaki zestaw warunków uważasz za dobry?Nievinny pisze:tylko zmodyfikuję trochę warunki.
Próbuje zrobić coś przydatnego stąd te wszystkie pytania

Muszą być bardziej liberalne, elastyczne.fx123 pisze:Te są nie do końca dobre? Jaki zestaw warunków uważasz za dobry?
Separacja od siebie o określoną ilość pipsów jest dla mnie bez sensu. Ważne że są nad sobą, nie ważne o ile

Trade what you see, NOT what you hear or think
Zbior zasad i grupe srednichfx123 pisze:Możesz wyjaśnic? Chodzi Ci o jakiś określony zbiór zasad czy po prostu o samą grupę średnich na wykresie bez żadnych dodatkow?
Absolutnie nie, jestem jak najbardziej za ulepszaniem systemu.fx123 pisze:Czy to znaczy że te zasady których użyłem są Twoim zdaniem zbyt daleko idące? Lepsze były te poprzednie, podstawowe?
Ogolnie chodzi mi o to ze czesto powstaje jakis tam sys, spolecznosc go rozwija, dodaja nowe wskazniki i zasady, efekt koncowy nie przypomina juz pierwotnego i dochodza do wniosku, ze pierwotna koncepcja byla najlepsza.
Wskaznik separacji srednich mozna zbudowac na podstawie macd, na przyklad. Ale ja sie tam nie znam....... pracujcie PanowieNievinny pisze:Separacja od siebie o określoną ilość pipsów jest dla mnie bez sensu. Ważne że są nad sobą, nie ważne o ile

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Re: NOWA WERSJA GMMA_SIGNAL
Witam
Wstawiłem wskażnik v2, ale nie działa dobrze GMMA Trend ( nie pokazuje Shorta tylko FLAT) albo może coś u mnie nie działa - chociaż v1 chodzi
Pozdrawiam
Wstawiłem wskażnik v2, ale nie działa dobrze GMMA Trend ( nie pokazuje Shorta tylko FLAT) albo może coś u mnie nie działa - chociaż v1 chodzi
Pozdrawiam