Czy linie trendu istnieją?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Gwyn_Bleidd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gwyn_Bleidd »

pawelklos pisze:Komputery tego nie mogą bo są maszynami i wykonują instrukcje, nawet instrukcje które nakazują jakąś tam losowość dalej są instrukcjami a więc z losowością nie ma nic wspólnego.
To są instrukcje losowości.
Idąc Twoim tokiem myślenia mieszanie bębnem też jest bez sensu, bo proces bębnowania i kulkowania również jest obarczony pewnymi instrukcjami.
Życie to surfing, więc nie bój się fal.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

pawelklos pisze:Czytałem kiedyś o tym. Ci co się znają na informatyce/programowaniu udowodnili że wykresy rysowane losowo przez komputer to fikcja.
To jest oczywiste, bo to są liczby pesudolosowe, wystarczy poznać ideę tych algortymów.

pawelklos pisze:Jedynie człowiek jest w stanie wykonywać ruchy losowe pod warunkiem spełnienia wielu czynników - wtedy można mówić o losowości.
Akurat człowiek jest tą istotną która potrafi mało rzeczy losowo robić ;)
Nawet recytacja losowych liczb, jest mało losowa ;)

pawelklos pisze:Komputery tego nie mogą bo są maszynami i wykonują instrukcje, nawet instrukcje które nakazują jakąś tam losowość dalej są instrukcjami a więc z losowością nie ma nic wspólnego
Są komputery które sa podłączone do "urządzenia" które bada szumy termiczne i inne cuda, i to jest uznawane za losowe.

pawelklos pisze:Jest 0 i jest 1, komputer to tylko maszyna nic więcej.
Zbyt upraszczasz ;)

pawelklos pisze:Jak chcecie mieć prawdziwą losowość to jeden musi mieszać bębnem i wywalać kulki z liczbami na taśmę, następnie druga osoba z zamkniętymi oczyma i uszami wybiera jedną kulkę w dowolnym odstępie losowym. Czynność należy zrobić min 1000 razy. Zajmie to może jeden dzień ale wtedy będzie prawdziwy wykres losowy.
To nazwyasz prawdziwą losowością? ;)
Widziałem bardziej wyrafinowane metody.

Lepsza jest już z monetą ;) tylko z zalożeniem, że
OR = O
RO = R
pozostałe eliminujemy.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Czytając wątek wyczuwam unoszący się w powietrzy genius loci Asi, starsi stażem forumowicze pewnie ją pamiętają a w szczególności jej wywody odnośnie losowości rynku.

Patrząc na wygenerowany przez komputer wykres a na wykres który rysuje mi MT4 mam mieszane uczucia, mocno mieszane...
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

mamy nowye dwa szczyty tak jak pisałem wcześniej

Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

zeuss

Zawsze Cie podziwiałem ze robienie tak złozonej AT na platformie Saxo.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Esco pisze:zeuss

toz to ona stworzona jest do tego, tylko dobrego procka potrzebuje :)

trzeba tylko porządki na półkach porobic i wszystko jest szybko pod ręką

Obrazek

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam.
Zawsze uważałem że im więcej linii, kanałów, zniesień Fibo które dają wiarygodne wskazania tym lepsza staje się nasza sytuacja względem przewidywalności ruchu na rynku. Ważne że autor umie się w tym połapać :D

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

zeuss

Moze i zlozona ale ciekawe czy zarabia ....
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Zeuss może pytanie powinno brzmieć : Czy linie trendu które rysuję istnieją?
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

RoLudlum pisze:Zeuss może pytanie powinno brzmieć : Czy linie trendu które rysuję istnieją?
pytanie o to czy istnieją zostało rozwiane.Narysujesz sobie, to istnieją.Nie narysujesz, nie istnieją.
Ktoś pewnie przez przypadek wpadł na to, że cena w swych naturalnych zygzakowatych ruchach, zaburzonych dodatkowo chciwością i paniką, zostawia po sobie ślad w postaci dołków i szczytów.Podkreślił od dolu, podkreślił od góry, i mamy trend.
trend który kształtowany jest naturalnie, moim zdaniem, wynikający z zależności międzyrynkowych oraz popytu i podazy.
dopoty istnieje kreska, dopoki istnieje szczyt i dolek.
zastanawialiście sie jak wyznaczano trendy, kiedy nie stosowano świec??
kreska to podstawa analizy, nie rozumiem co jest w tym złożonego. :think: teoria Elliota moze byc złożona

ODPOWIEDZ